Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Zaļumi bērniem konfekšu vietā: Izmēģini diedzēšanu © DIENA(2)

Ja audzējam nelielos daudzumos, iespējams, nopirkt kaut ko gatavu nesanāk dārgāk, taču paša audzētam ir cita emocionālā vērtība - tā relaksējošā zemes sajūta uz pirkstgaliem, gaidas un prieks par rezultātu… Ja tev vēl nav sava zemes pleķīša, kur rušināties, bet gribas svaigus zaļumus pie maltītes, turklāt loku burciņu periodu jūties pāraudzis, izmēģini diedzēšanu!

Zivis vajag čubināt © DIENA(3)

Krēslainajā telpā lielos akvārijos dzīvo pa mazam okeāna gabaliņam. Spilgtā apgaismojumā starp krāšņiem koraļļu rifiem un ūdensaugiem peld dažādu krāsu un formu zivis, kas atceļojušas no tālām tropu jūrām un okeāniem. Tepat arī jaunums - tīrs, elegants akvārijs ar mūžīgajām ceļotājām medūzām. Ne tajā augu, ne koraļļu, tikai ūdens, kluss kā Visums, kurā savā ritmā graciozi rotē caurspīdīgi lielāku un mazāku medūzu kupolveidīgie ķermenīši.

Austrāliešu regbists sevi izsola eBay © DIENA

Austrālijas regbija līgas kluba Castleford bijušais spēlētājs Raiens Makgoldriks izvēlējies asprātīgu veidu, kā piesaistīt sev uzmanību un atrast jaunu klubu. Proti, viņš sevi izsola populārajā iepirkšanās un izsoļu vietnē eBay, vēsta BBC Sports.Sportista piedāvājums no vietnes, šķiet, jau ir izņemts, taču tajā tika norādīts, ka tiek izsolīts 1981.

Noskaidrota ielūguma uz Latvijas Radio kora un čella meditāciju ieguvēja © DIENA

Seko Diena.lv sociālajos tīklos Twitter, Draugiem.lv un Facebook, iesaki šo ziņu un laimē vērtīgas balvas!Ielūgumu divām personām uz piektdien, 8.aprīlī, plkst.19 notiekošo Latvijas Radio kora un čella koncertu Sv. Jāņa baznīcā, iegūst konkursa dalībniece Ausma Elga Simsone. Apsveicam un ar viņu sazināsimies personīgi!Koncertā uzstāsies čellists Kristaps Bergs un Latvijas Radio koris diriģenta Kaspara Ādamsona vadībā.

Roulingas krēsls izsolē pārdots par 390 tūkstošiem dolāru © DIENA(3)

Britu rakstnieces, populārās grāmatu sērijas par burvju zēnu Hariju Poteru autores, Džoannas Ketlīnas Roulingas krēsls izsolē pārdots par iespaidīgu summu - 390 tūkstošiem ASV dolāru jeb aptuveni 342 tūkstošiem eiro, vēsta CNN.Uz no pirmā acu uzmetiena visnotaļ necilā koka krēsla uzrakstīts: "Iespējams, es tev nešķitīšu glīts, bet nespried par mani pēc izskata!", kā arī "Es sarakstīju Hariju Poteru, sēžot uz šī krēsla" un autores paraksts.

FOTO: RTU top spageti tilti(9)

Šī gada 2. aprīlī, Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) Arhitektūras un pilsētplānošanas fakulātes telpās norisinājās jau septītās Baltijas Spageti konstruēšanas sacensības STiKS 7. Vairāk nekā 150 sacensību dalībnieki no spageti makaroniem un līmes veidoja izturīgākās tiltu konstrukcijas, lai pēc tam to izturību pārbaudītu uz speciālas slogošanas iekārtas.