Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Makrona diagnoze NATO

Francijas prezidents izpelnījies sabiedroto neizpratni un nosodījumu par paziņojumu, ka Ziemeļatlantijas alianse piedzīvo smadzeņu nāvi. Analītiķi norāda, ka Elizejas pils saimnieks šādi vēlējies pievērst uzmanību NATO problēmām

Top komentāri

tuaregi
t
Ziemeļāfrikā dzīvo tuaregu tauta. Kādreiz viņu teritoriju kolonizēja Francija un sadalīja starp dažām savām kolonijām. Dekolonizācijas procesā Francija piešķīra brīvību nevis tuaregu tautai, bet gan uz papīra uzzīmētajām kolonijām. Rezultātā tuaregu vēsturiskā teritorija tika sadalīta starp vairākām valstīm (vismaz 4). Nevienā tuaregi nav vairākumā, līdz ar to viņiem nav savas nacionālās valsts, visur viņi ir pakļauti svešu tautu (laikam "līdztautiešu") varai. Cita starpā tuaregi apdzīvo tuksnešainas teritorijas Mali (vairāk nekā puse no Mali teritorijas). Viņi grib tur izveidot savu neatkarīgu nacionālo valsti. Mali valdība negrib to pieļaut, bet Francija aizstāv Mali valdības intereses, uzspļaujot tuaregu pašnoteikšanās tiesībām. Kādreiz kolonizēja, pēc tam atstāja saplosīšanai citiem, tagad traucē atgūt brīvību.
hmm
h
Makrons izmanto notikumus Sīrijā pavisam citu interešu bīdīšanai. Viņu vairāk uztrauc, ka NATO dalībvalstis nepiedalās Francijas avantūrās Āfrikā. Sarkozī kādreiz iznīcināja Kadafi režīmu, kā dēļ tagad miljardam afrikāņu ir brīvs ceļš līdz Vidusjūrai un Eiropai. Nebūtu Sarkozi iejaucies Lībijā, nebūtu tagad šādas vājprātīgās imigrācijas. Un ko Makrons dara Mali? Kāpēc lai citām valstīm būtu jāpiedalās Makrona avantūrās?
sorry
s
Tāda jocīga tauta francūži. Kad viņi pašu lecības dēļ nonāk šaurajā bezizejā, tad sabiedrotos un palīdzību pa visu pasauli diņģē. Kā draudi novērsti, separātisms un atdalīšanās, cita starpā uzšķaudot ASV atbrīvotājiem jau pāris gadus pēc kara. Kā sabiedrotajiem viņiem nulles vērtība.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Tētis televizorā un sapņos

Tēvs klusums ir autobiogrāfiska, bet ne strikti dokumentāla drāma par meitas ilgām kaut uz brīdi sastapt savu tēvu divatā.

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata