Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

AirBaltic kavē gada pārskatu

Nacionālās aviokompānijas airBaltic pagājušā gada pārskats aizvien vēl tiek skaņots ar auditoriem, kuriem ir radušies jautājumi, veicot airBaltic gada pārskata revīziju. Saskaņā ar likumu airBaltic 2010. gada pārskats bija jāiesniedz līdz 1. augustam. Aviokompānija par aizkavēšanos ir brīdinājusi Valsts ieņēmumu dienestu (VID).

«Pārskata sagatavošana kavējas, jo valde to skaņo ar auditorkompāniju PricewaterhouseCoopers (PwC) un valdes apstiprinātais pārskats ar auditora atzinumu ir jāakceptē padomei,» uz Dienas jautājumu par airBaltic gada pārskata kavēšanās iemesliem norādīja Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretārs Anrijs Matīss. Viņš atzina, ka SM ir informēta par neskaidrībām saistībā ar airBaltic gada pārskatu un uzņēmuma valde pašlaik «risina šo jautājumu».

airBaltic padomes priekšsēdētāja Santa Glāzniece Dienai atteicās komentēt jebkādu informāciju, kas saistīta ar airBaltic gada pārskata apstiprināšanu, iesakot vērsties SM. «No kurienes jums šāda informācija?» vairākkārt vaicāja S. Glāzniece, tā arī neatbildot uz jautājumu, vai uzņēmuma padome ir kontaktējusies ar airBaltic auditoriem. Neoficiāla informācija, kas ir Dienas rīcībā, liecina, ka auditorfirma PwC šā gada jūnijā airBaltic padomei ir nosūtījusi vēstuli ar vairākiem jautājumiem, kuriem pievērš padomes locekļu uzmanību aviokompānijas revīzijas kontekstā. PwC vadošais partneris Latvijā Ahmeds Šarhs Dienai norādīja, ka nevar komentēt informāciju, kas saistīta ar auditorfirmas klientiem.

Auditoru neskaidrības pašlaik ir tikai viens no šķēršļiem airBaltic gada pārskata apstiprināšanai. Ņemot vērā, ka nav atrisināts jautājums par aviokompānijas padomes iecelšanu, gada pārskatu patlaban nav kam apstiprināt. Kā norāda A. Matīss, gada pārskats pirms apstiprināšanas akcionāru pilnsapulcē saskaņā ar Komerclikumu ir jāapstiprina padomei. «SM bez padomes apstiprinājuma gada pārskatu neakceptēs,» norādīja A. Matīss.

Kā jau ziņots, airBaltic privātais partneris Baltijas aviācijas sistēmas (BAS pieder 47,2% akciju) atsauca savus padomes locekļus 21. jūnijā. To vietā citi padomes locekļi pagaidām nav izvirzīti. Kā Dienai norādīja BAS sabiedrisko attiecību pārstāvis Juris Pētersons - visus ar akcionāru sapulci saistītos jautājumus «varēsim komentēt tikai pēc notikušas sapulces». Valsti aviokompānijā pārstāv trīs padomes locekļi - S. Glāzniece, Raitis Tukāns un Gints Kiršteins.

Tuvākajā laikā varētu atsākties 25. jūlijā pārtrauktā airBaltic akcionāru sapulce, vēsta BNS. Akcionāru sapulcē vēl neievēlēja padomi, kā arī nevienojās par aviokompānijas pamatkapitāla palielināšanu, jo lidsabiedrības valde nebija nodrošinājusi nepieciešamo informāciju. Sapulcē tika panākta vienošanās tuvākajā laikā sākt sarunas par akcionāru līguma pārskatīšanu. Nākamnedēļ par airBaltic nākotni kārtējo reizi spriedīs valdība, un viens no būtiskākajiem būs jautājums par uzņēmuma pamatkapitāla palielināšanu.

Atbildība par gada pārskatu savlaicīgu neiesniegšanu noteikta Administratīvo pārkāpuma kodeksā, skaidro VID. Par informācijas neiesniegšanu termiņā juridiskajām personām var uzlikt naudas sodu no 50 līdz 300 latiem. Par izvairīšanos iesniegt informāciju vai dokumentus juridiskajām personām draud naudas sods no 150 līdz 500 latiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?