Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Aiz konkurentēm

Trūka pieredzes. Latvijas vienīgā pārstāve pasaules vieglatlētikas čempionātā (PČ) telpās ASV pilsētā Portlendā - 800 metru skrējēja Līga Velvere - ar rezultātu 2:05,20 minūtes ieņēma 13. vietu 17 dalībnieču konkurencē.

Velveres izredzes sasniegt finālu augstu nekotējās jau pirms starta. Līgai bija otrs sliktākais personiskais rekords (2:03,08) no sacensībās pieteiktajām dalībniecēm, tiesa, sportiste to uzrādīja šosezon tieši Portlendas skrejceliņā, labojot arī Latvijas rekordu telpās, kas kopš 1985. gada piederēja Maritai Ārentei (2:04,1). Latvijas izlases direktors Dmitrijs Miļkevičs, kuram pašam 800 metru distances skriešanā ir bagātīga pieredze, pieļāva taktisko cīņu, kas varētu būt izdevīga Velverei.

Jau skrējiena sākumā bija neliela pagrūstīšanās. Līga palika pēdējā pozīcijā, turklāt skrējiena laikā atpalika no konkurentēm un jau labu laiciņu pirms finiša bija skaidrs, ka Latvijas skrējēja neiesaistīsies cīņā par iekļūšanu finālskrējienā. Velvere otrajā priekšskrējienā finišēja pēdējā - 6. vietā. Uzvarēja Burundi skrējēja Fransina Nijonsaba, kura mērķa līniju šķērsoja pēc divām minūtēm un 2,37 sekundēm. Finālā iekļuva trīs priekšsacīkšu skrējienu uzvarētājas un vēl trīs ātrākās pēc sasniegtajiem rezultātiem.

«Pēc sacensībām Līga atzina, ka nav pieradusi skriet bariņā, kad notiek cīņa par izdevīgāku pozīciju,» no Portlendas Dienai pastāstīja Miļkevičs. «Pirms čempionāta viņai visi skrējieni bija tādi, ka pati skrēja pa priekšu. Sākumā sanāca arī nedaudz pagrūstīties, kas izsita viņu no ritma. Jāņem vērā, ka Līgas pamatdisciplīna ir 400 metru barjerskriešana. Man šķiet, ka arī uztraukumam bija liela nozīme, jo šīs viņai bija pirmās tāda līmeņa sacensības, tomēr pieredze ir iegūta. Tagad jāturpina gatavoties vasaras sezonai un jāmēģina izskriet olimpisko normatīvu barjerotajā distancē.»

Iepriekšējā, 2014. gada, pasaules čempionātā telpās Polijas pilsētā Sopotā Latvija arī bija pārstāvēta tikai ar vienu vieglatlēti. Tāllēcēja Lauma Grīva ar pieticīgu rezultātu 6,29 metri ieņēma 12. vietu 13 dalībnieču konkurencē.

Svētdien vēlu vakarā pēc Latvijas laika pasaules čempionātā telpās Portlendā sadalīja deviņus medaļu komplektus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Vieglatlētika

Pasaules čempionāts telpās
Portlendā (ASV)
Sievietes. 60 m B. Pjēre (ASV) 7,02. 400 m O. Adekoja (Bahreina) 51,45. 800 m priekšskrējieni 1. 1500 m S. Hasana (Nīderlande) 4:04,96. 60 m/b 1. N. Eli (ASV) 7,81. Kārtslēkšana Dž. Sūra (ASV) 4,90. Tāllēkšana B. Rīze (ASV) 7,22. Trīssoļlēkšana J. Rohasa (Venecuēla) 14,41. Lodes grūšana M. Kārtere (ASV) 20,21. Pieccīņa B. Teisena-Ītone (Kanāda) 4881 p.
Vīrieši. 60 m T. Bromels (ASV) 6,47. 400 m P. Maslaks (Čehija) 45,44. 800 m B. Berians (ASV) 1:45,83. Augstlēkšana Dž. Tamberi 2,36. Kārtslēkšana R. Lavilenjē (Francija) 6,02. Trīssoļlēkšana B. Dongs (Ķīna) 17,33. Lodes grūšana T. Volšs (Jaunzēlande) 21,78. Septiņcīņa E. Ītons (ASV) 6470 p.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Veicina Alcheimera slimību

Dzīvošana spožām gaismām izdaiļotās metropolēs ir vilinoša, bet varētu izrādīties visai bīstama izvēle. Tāds secinājums izriet no amerikāņu zinātnieku pētījuma.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?