Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Altenberga par sarežģītu

Neizmantoja iespēju otro reizi sezonā kāpt uz goda pjedestāla. Latvijas bobsleja vadošā pilota Oskara Melbārža ekipāža Pasaules kausa (PK) izcīņas 6. posma sacensībās Vācijas trasē Altenbergā divnieku konkurencē ieņēma piekto, bet četrinieku - 4. vietu. Otram pilotam Uģim Žaļimam abas sacensību dienas 12. vieta. Vācijas ekipāžas aizņēma visas trīs vadošās vietas gan divnieku, gan četrinieku sacensībās. Nedēļas nogalē PK 7. posma sacensības citā Vācijas trasē Kēnigszē.

«Mani nebrīdinot, pirmajā braucienā viņi bija samainījušies vietām,» pēc divnieku sacensībām skarbi jokoja Latvijas izlases galvenais treneris Sandis Prūsis. No viņa teiktā varēja noprast, ka Melbārdim pirmais brauciens bija tik slikts, it kā pilota sviras būtu pārņēmis viņa stūmējs Daumants Dreiškens. Uz krasi atšķirīgo sniegumu norādīja arī rezultāti. Pirmajā braucienā bija devītais, bet otrajā - trešais laiks. Tas arī norādīja uz to, ka trijnieks bija reāli sasniedzams, nestartējot krieviem, amerikāņiem un holandiešiem, kuri bija devušies apgūt pasaules čempionāta trasi Sanktmoricā. «Vienmēr jau vainu var novelt uz blakus apstākļiem, bet beigās jau visu tomēr izšķir cilvēki. Jā, aukstāks laiks mums šoreiz būtu vairāk derējis, jo treniņos patiešām slīdēja labāk, kad trase bija krietni ātrāka. Tad rezultāti bija pat 54 un 55 sekunžu robežās. Sacensībās tikai Floršicam vienā braucienā bija rezultāts zem 57 sekundēm.»

Četrinieku sacensības sākās ļoti cerīgi, jo pirmajā braucienā Melbārdis ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Intaru Dambi uzrādīja otro rezultātu. Diemžēl otrajā braucienā bija kļūdas un summā ceturtā vieta. Dīvaini bija redzēt stūmēju Dambi aptītu ar līmlenti. «Nekas nopietns nav noticis. Vienkārši pirms paša starta Intara kombinezonam saplīsa rāvējslēdzējs.» Startā latvieši gan nebija tik vareni kā iepriekšējos posmos. «Nu nevaram mēs ar vienu un to pašu sastāvu būt galvas tiesu pārāki! Citi maina sastāvu, domājot par pasaules čempionātu. Mēs savukārt tagad esam uzlikuši lielāku slodzi,» skaidroja Prūsis.

Uģim Žaļimam klājās ļoti grūti. Viņa pilotētais četrinieks ar stūmējiem Helviju Lūsi, Raivi Broku un Vairi Leibomu bija uz kritiena robežas. Pirms gada Žaļims Altenbergā bija augstajā 10. vietā. «Toreiz sniga, otro braucienu atcēla un rezultāti nebija īsti objektīvi,» atgādināja Prūsis.

Iespējams, nākamajā posmā Kēnigszē Pasaules kausa izcīņas apritē debitēs pasaules junioru vicečempions Oskars Ķibermanis. «Pirmdien būs trīs treniņu braucieni, pēc tam arī pieņemšu lēmumu,» sacīja Prūsis. Ķibermanis būtu jau startējis Altenbergā, bet viņš treniņos izbrauca kā špūrbobs, kas iemēģina trasi, un pēc noteikumiem mačos pēc tam nevar braukt.

Latvijas bobslejisti šosezon vienu reizi bijuši uz pjedestāla. Melbārža četrinieks bija trešais PK posmā Vinterbergā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bobslejs

PK 6. posms Altenberga. Divnieki. 1./2. T. Floršics/K. Kuške (Vācija II) 1:54,15, 1./2. F. Frīdrihs/J. Baekers (Vācija I) 1:54,15, 3. M. Mahata/K. Pozers (Vācija III) +0,61, 5. O. Melbārdis/D. Dreiškens (Latvija I) +1,27, 15. U. Žaļims/R. Broks (Latvija II) +2,90. Startēja 18. PK kopvērtējums. 1. L. Rašs (Kanāda) 1063 p., 2. S. Holkombs 1059 p., 3. M. Mahata 1048 p., 4. Melbārdis 1000 p., 32. U. Žaļims 160 p. Četrinieki. 1. Vācija I (M. Arnts) 1:51,26, 2. Vācija III (M. Mahata) +0,06, 3.Vācija II (T. Floršics) +0,19, 4. Latvija I (Melbārdis) +0,37, 12. Latvija II (Žaļims) +2,35. Startēja 17. PK kopvērtējums. 1. M. Arnts 1139 p., 2. A. Zubkovs 1110 p., 3. M. Mahata 1074 p.,, 4. O. Melbārdis 1032 p., 27. U. Žaļims 264 p.
12., 13.I PK 7. posms Kēnigszē

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?