Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Alus un cigaretes

Kaut jaunajā gadā cenšos dzīvot Oblomova cienīgi, kādu dienu tomēr izlīdu no siltās migas, lai noskatītos Kolka Cool. Nenožēloju. Lielisks darbs, profesionāli un ar sirds siltumu padarīts. Filmas saturs ir šķietami vienkāršs, bet līdz ar to arī daudznozīmīgi uztverams. Skatītāja iztēlei šķēršļi netiek likti, un wtas ir forši!

Šo to par Kolka Cool biju jau dzirdējis pirms seansa. Kaut arī viedokļi atšķīrās, vairums nez kādēļ filmā saredzēja tikai virsējo slāni - nolemtību, bezmērķīgumu, patrulu dzīvi utt. Tomēr pat šādā, šķietami bezjēdzīgā laika pavadīšanā jēga ir. Varoņu nesamākslotajā dzīvesveidā slēpjas spēks, kas palīdz saglabāt līdzsvaru zem šīs saules. Puiši ir kā atsvars visiem čaklajiem un enerģiskajiem cīnītājiem, visiem tiem, kas pārsvarā veic «jēgpilnas» un praktiski izmērāmas darbības. Neirotiskie progresa veicinātāji filmā nav attēloti, taču kopainā tomēr nojaušami. Daļēji viņus pārstāv Simona. «Vai tu manis dēļ mirtu?» ar savu provokatīvo jautājumu viņa iedragā Andža nervu sistēmu jau pirmajā filmas minūtē. Tādā veidā Simona klusām bruģē sev atkāpšanās ceļu uz kādu citu pasauli. Brīdī, kad Simona kārtējo reizi pirkstā groza sasistas pudeles kakliņu, viņa to iztulko par zīmi, ka viņas vīrs būs dzērājs, savukārt sitiens ar kāju Bogam ir Simonas atvadu sveiciens. Aizkadrā pat ir redzams, kā viņa, turot rokā čemodānu, iekāpj autobusā uz Rīgu.

Pārējie filmas varoņi - Andža, Gvido, Boga, Bālais - ir nereglamentētas, taču nozīmīgas garīgās tradīcijas adepti. Iedami savdabīgu transcendentālo meklējumu ceļu, viņi veic neapzinātu un tieši tādēļ pilnīgi brīvu un neatkarīgu garīgo praksi. Kāds varbūt iebildīs - bet viņi taču bez mitas lamājas, dzer un smēķē. Jā, tā ir, bet tā ir tikai ārējā čaula, pat sirdsšķīsti mūki mēdz lamāties, iedzert un pat brūvēt alu, bet indiāņu šamaņi pīpē nepārtraukti. Alus un cigaretes filmas varoņiem kalpo kā rituāla priekšmeti, ar kuru palīdzību tiek harmonizēti divi pamatelementi - uguns un ūdens, tādējādi palīdzot sev noturēties pastāvīgā meditatīvā stāvoklī.

Puiši samērā veiksmīgi izliekas, ka ir pielāgojušies materiālās pasaules prasībām, tomēr vietumis viņi izpaužas diezgan neveikli, kā no citas planētas. Piemēram, neatšķir benzīnu no degvīna. Vai arī kredīta piedziņa viena lata apmērā. Skaidri redzams, ka «cepšanās» par naudu ir tikai nodevas sabiedrībā vispārpieņemtajai dzīves praksei. Visiesvaidītākais no varoņiem, protams, ir Gvido. Pašpietiekams, mierīgs. Tomēr arī Gvido samulst, kad dvēseliska sasprindzinājuma brīdī viņa garīgās enerģijas līmenis negaidīti pieaug un viņš bez piepūles grāvī iedzen policijas auto. Var likties, ka policists vienkārši neprata savaldīt stūri, taču tā nebūt nav. Īstenībā viņš bija bezspēcīgs pret Gvido mentālo spēku un karmas likumiem.

Kolka Cool ir kā sēnēm bagāts mežs - aiz katra koka var atrast kādu baraviku, gaileni vai dzintara gabaliņu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Moldovas trauksmes zvans

Iepriekšējās nedēļas nogalē Moldovā notikušajā referendumā par atbalstu valsts kursam uz integrāciju Eiropas Savienībā vārda tiešā nozīmē pēdējā brīdī uzvaru ar 11,6 tūkstošu balsu pārsvar...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?