Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Apstiprināts sabiedriskais pasūtījums

2014. gada sabiedriskā pasūtījuma Latvijas Televīzijai (LTV) un Latvijas Radio (LR) galvenās prioritātes ir ziņu, kultūras un bērnu un jauniešu raidījumi, tā paziņoja Nacionālās elektroniskās plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētājs Ainārs Dimants. Tā izpildei LTV nākamā gada valsts budžeta dotācija ir teju 15 miljoni eiro, bet LR - 7,6 miljoni eiro. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, LTV budžeta pieaugums satura daudzveidības nodrošināšanai ir 847 000 eiro.

LTV1 būtiska novitāte ir integrēta satura veidošana, prioritārās tēmas iekļaujot visos raidījumos un neveidojot tā sauktos nišas raidījumus. «Mūsu saturs vairs nebūs līdzīgs lego klucītim, kurā ir visdažādākās krāsas, un kādam patīk tikai zaļā vai sarkanā, bet nepatīk dzeltenā,» stāstīja LTV valdes priekšsēdētājs Ivars Belte. Integrētā satura priekšrocība ir sabiedrībai nozīmīgo tēmu iekļaušana dažādos formātos - gan diskusijās, gan analītiskajos raidījumos, gan ziņās. Tādējādi LTV cer atgūt ekonomiski aktīvo auditoriju, kura pēdējos gados ir gājusi mazumā. I. Belte gan uzsvēra, ka auditorijas kritums ir apturēts. Lai varētu atskaitīties par sabiedriskā pasūtījuma izpildi, LTV reizi ceturksnī gatavos ziņojumu par tēmu plānošanu pirmajā kanālā, kuru izskatīs NEPLP revīzijas komisija un padomes sēde.

Saistībā ar NEPLP Sabiedriski konsultatīvās padomes (SKP) locekles Elitas Kleinhofas-Prūses izplatīto vēstuli, kurā lūgts aizliegt LTV raidījumu Aizliegtais paņēmiens, NEPLP valdes loceklis Gints Grūbe norādīja, ka nedz šai padomei, nedz NEPLP nav tiesību šādā veidā iejaukties LTV darbā. «Mēs sargāsim sabiedrisko raidorganizāciju redakcionālo neatkarību,» norādīja G. Grūbe. Par pašu raidījumu padomes locekļi norādīja, ka līdzīgas metodes tiek pielietotas arī citu valstu televīzijās, un, ja tas skar sabiedrībai būtiskas intereses, tad raidījumā izmantotās metodes ir attaisnojamas. I. Belte atzina, ka no dažiem SKP locekļiem saņēmis draudus atlaist atsevišķus žurnālistus.

LTV prioritārās tēmas nākamgad būs Eiropas Parlamenta un Saeimas vēlēšanas, olimpisko spēļu, kā arī Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas atspoguļošana. Tam piešķirta valsts mērķdotācija vairāk nekā miljona eiro apmērā. Savukārt LR nākamgad būs vēl viens korespondents Briselē, kas tiks apmaksāts no ES prezidentūrai atvēlētajiem līdzekļiem, bet LR 3 Klasika sadarbosies ar reģionālajām koncertzālēm.

Nākamgad 1,7 miljoni latu tiks novirzīti apvienotā sabiedrisko mediju portāla lsm.lv attīstībai, kā arī jauniešu kanāla - LR5 izveidei. LR direktors Jānis Siksnis norādīja, ka LR5 būs domāts jauniešu auditorijai vecumā no 15 līdz 35 gadiem un taps sadarbībā ar Radio Naba. Kanālā paredzēts arī atsevišķs raidlaiks augstskolu studentu sagatavotiem raidījumiem. Ja līdz šim LR5 bija uztverams tikai Rīgā, tad nākamgad tiks palielināta tā apraide un tas būs dzirdams arī Jelgavā, Valmierā, Daugavpilī, Ventspilī un Rēzeknē - pilsētās, kurās atrodas reģionālās augstskolas. Atbildot uz pārmetumiem par konkursa neizsludināšanu uz LR5 satura veidošanu, J. Siksnis norādīja, ka šoreiz tas nebija iespējams. «Vispirms bija ideja, ar kuru gājām pie NEPLP un prasījām finansējumu. Kad NEPLP apstiprināja ideju, tad arī tas gāja un valdībā un parlamentā prasīja finansējumu. Nebija iespējams otrāds variants, kad piešķir finansējumu un tad to «izkonkursē».» J. Siksnis arī norādīja, ka uz kanāla satura galvenā redaktora amatu ir izsludināts atklāts konkurss. Pašlaik ir zināms, ka kanālā darbosies Toms Grēviņš un Radio Naba veidotāji, bet uz pārējām vakancēm būšot konkurss. LR5 mājvieta būs LTV ēkā Zaķusalā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūža ilguma maksimums sasniegts

Ļoti iespējams, liela daļa fiziski veselo šā brīža jauniešu nodzīvos līdz 100 gadu vecumam, taču maz ticams, ka bez fundamentālas ārējas iejaukšanās cilvēka ķermeņa darbībā šo robežu izdosies ievēro...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?