Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Arī jūrai ir krasti!

Bieži apmeklēju grāmatnīcas. Pēdējā laikā gan retāk, jo jaunumu tur nav daudz, bet latviešu valodā - praktiski vairs nav. Kā jau ceļotāju mani vairāk interesē ceļojumu grāmatas, kartes, ceļveži. Kad pirms dažām dienām iegriezos karšu veikalā Jāņa sēta, atcerējos kādu (ne)gadījumu, kas pirms dažiem gadiem ar mani šeit notika.

Toreiz paņēmu rokās kādu ceļvedi un maķenīt par platu atvēru - lapas atdalījās, un grāmata pārplīsa. Toreiz par sodu biju spiests to nopirkt. Man tas gadījās nejauši, taču Latvijā ir cilvēki, kuri praktiski iznīcināja nozari - grāmatniecību. Un viņiem par to nekā nav. Vēl vairāk - viņu vadonis tagad sēž Eiroparlamentā un diezin vai jūtas vainīgs. Tas sāp, un ne man vienīgajam. Šim vīram, kurš vienmēr bijis kā apmāts ar skaitļiem, tagad gribētos pajautāt: «Cik liels naudiskā izteiksmē tad galu galā bija efekts no šī absurdā politiskā lēmuma?» Protams, jautājums ir retorisks. Tomēr vēl skumjāk kļūst no atziņas, ka arī šodienas lēmēju pulciņš nesteidzas priekšgājēju paveikto muļķību labot.

Mājās uz Ziepniekkalnu biju nolēmis doties ar 40.autobusu, kas pietur pie Centrāltirgus. Starp dzelzceļa staciju un Stokmani žiglā solī paskrēju zem estakādes. Tikai tad, kad jau biju nonācis otrā pusē un atdūries pret barjeru, sapratu, ka… atkal esmu «izčakarēts». Vienkārši steigā biju par šo vietu piemirsis. Atkal sajutos kā pēdējais muļķis. Bet vai es vienīgais? Kamēr gaidīju autobusu, citi neloģiskajam šķērslim rāpās pāri, daži līda pa apakšu. Cik gan cilvēku ik dienas, steidzoties uz pieturu, lamā šo vietu, ko, starp citu, var redzēt arī no Satiksmes ministrijas logiem, kas atrodas iepretim pāri ielai? Kāda jēga no plašā trotuāra, kas gājēju ieved strupceļā? Kāds taču šo absurdu savā laikā projektējis, un droši vien ir arī kāds, kura pienākums būtu šo nemākulību labot. Taču, ko var gribēt no tiem, kuri pārvietošanos kājām bieži vien uzskata par savas cieņas aizskaršanu. Štrunts par cilvēkiem, jo ir svarīgākas lietas - jāglābj valsts! Taču kamēr pie tirgus pilsoniskā sašutuma paušanas augstākā pakāpe ir lamāšanās, Bauskas ielas sākumā starp Prizmu un Maksimu kāds jau rīkojies - traucējošo metāla nožogojumu vienkārši izzāģējis. Tā teikt - lai arī pacietība kā jūra, bet arī tai ir krasti…

Iekāpu autobusā. Tie visi tagad skaisti - prieks skatīties. Bet vai ērti? Kādreiz, kad pilsētas autobusos, trolejbusos un tramvajos bija viena līmeņa grīdas, braukšana bija ērtāka. Tagad var novērot, ka aizķerties un paklupt cilvēkiem gadās biežāk, nemaz jau nerunājot par kāda saiņa piezemēšanu. Jā, par cilvēkiem invalīdu ratiņos tiešām padomāts, bet tas arī ir vienīgais. Neesmu no tiem, kam, iekāpjot sabiedriskajā transportā, brīvas vietas atrašana ir tā brīža sapņa piepildījums. Tādēļ uzskatu - lai apmierinātu tās pasažieru kategorijas, kam sēdēšana patiešām svarīga, pilsētas transportlīdzeklī ar 10-15 sēdvietām pilnīgi pietiktu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasaule patlaban padevusies principam "nauda nesmird"

Par to, kādus secinājumus Rietumiem izdarīt no Volodimira Zelenska piedāvātā miera plāna, kā uztvert ļaunuma parādi, ko pie sevis BRICS valstu samitā sapulcējis Vladimirs Putins, un Čečenijas...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?