Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Atbilde hokeja fanam Jānim Freimanim

Pēdējās dienās vairākos medijos ir izskanējuši klaji tendenciozi Latvijas Hokeja federācijas prezidenta K.Lipmana izteikumi, ka valdība it kā neatbalstot pasaules hokeja čempionāta rīkošanu Latvijā. Pieļauju, ka, balstoties uz šiem izteikumiem, arī ir tapis hokeja fanu kluba Ērgļi pārstāvja J.Freimaņa raksts Dienas portālā. Atbildot uz šo rakstu, ne tikai J.Freimanim, bet visiem Latvijas hokeja faniem vēlos sniegt precīzu informāciju par valdības pozīciju šajā jautājumā.

Atbilde hokeja fanam Jānim Freimanim

Jau dažas dienas pēc apstiprināšanas amatā - 16.martā - man bija tikšanās ar Latvijas Hokeja federācijas prezidentu K.Lipmanu un federācijas valdes locekli G.Ulmani, lai apspriestu Latvijas kandidatūru 2014.gada pasaules hokeja čempionāta rīkošanai. Tajā pašā dienā tika izsūtīta Ministru prezidenta vēstule Starptautiskajai Hokeja federācijai, kurā pausts viennozīmīgs apliecinājums tam, ka Latvijas valdība atbalsta un ir gatava uzņemties 2014.gada Pasaules hokeja čempionāta rīkošanu Latvijā.

Tikšanās laikā abi kungi apliecināja, ka šī vēstule ir pietiekams pamats, lai Latvija varētu uzturēt savu kandidatūru 2014.gada čempionāta rīkošanai. Tiktāl par J.Freimaņa rakstā pieminēto valdības morālo atbalstu.

Attiecībā uz finansiālo atbalstu. Ir pilnīgi skaidrs, ka gandrīz jebkura liela mēroga sporta pasākuma rīkošana prasa valdības finansiālo un organizatorisko atbalstu. Piemēram, jūnija sākumā Latvijā notiks Eiropas čempionāts basketbolā sievietēm, kura rīkošanai, neraugoties uz krīzes situāciju un valdības īstenoto budžeta izdevumu samazināšanu, ir piešķirti arī valsts budžeta līdzekļi. Saprotams, ka ar šāda veida valdības atbalstu var rēķināties arī Latvijas Hokeja federācija, ko sarunā ar K.Lipmanu un G.Ulmani arī apstiprināju.

Līdz ar to ir neizprotama un nepamatota K.Lipmana medijiem paustā pozīcija, atsaucoties uz kādu nekonkrētu premjera paziņojumu, kurā it kā būtu noraidīta čempionāta rīkošanas iespēja Latvijā.

Atklāts palika jautājums par vēl vienas hokeja halles būvniecību. Vēstulē Starptautiskajai Hokeja federācijai norādīju, ka valdība atbalsta jaunas halles būvniecību, tomēr šī brīža ekonomiskās situācijas skatījumā tās finansēšanai valsts budžeta līdzekļi nav pieejami. Tomēr halles finansēšanā bija gatava iesaistīties Rīgas dome, kas arī publiski tika apliecināts, līdz ar to arī šis jautājums bija uzskatāms par atrisinātu. Atsevišķi būtu vērtējams jautājums, vai tiešām katra jauna čempionāta organizēšanai jābūvē jauna halle - 2006.gada hokeja čempionāta rīkošanai viena halle jau tika uzbūvēta, bet mazās halles jautājumu ir iespējams atrisināt arī citādi.

Nereti neoficiāla informācija par to, kur tad īsti tiks rīkots čempionāts, noplūst jau dažas dienas pirms oficiālā paziņojuma. Rodas iespaids, ka K.Lipmana kungs, zinot sagaidāmo rezultātu, bija nolēmis pameklēt kādu vainīgo. Tomēr 2014.gads nav vienīgais gads, kad Latvija varētu organizēt čempionātu, - pie šī jautājuma ir jāturpina strādāt un aktīvi jāvirza Latvijas kandidatūra kādam no turpmākajiem čempionātiem.

Pret pasaules hokeja čempionāta organizēšanu ir jāizturas atbildīgi, bez populistiskiem paziņojumiem un politiskas retorikas.

Valdis Dombrovskis, Ministru prezidents (JL)

Tehnisku iemeslu dēļ pazudis paraksts

Jāņa Misiņa gars domās, ka esmu viņu aizmirsis. Nē, nepavisam ne. Arī es piedalījos LZA humanitāro un sociālo zinātņu nodaļas sēdē 7.maijā un parakstīju vēstuli, kas publicēta Dienas 11.maija numurā. Ir jādomā moderni, bet nevajag Latvijas Akadēmiskās bibliotēkas vērtības izsvaidīt Nekurienē.

Ilgonis Bērsons, literatūrzinātnieks, Misiņa bibliotēkas lasītājs kopš 1951.gada

Viltība ar atlaidēm

Saņemot no Rīgas satiksmes vēstuli un e-talonu - zilo personalizēto viedkarti, daudzi pensionāri bija nepatīkami pārsteigti. Agrāk maksai par braukšanu Rīgas sabiedriskajā transportā bija 50% atlaide, bet, ieviešot e-talonu, tās vairs nav.

Noskaidrojot izrādās, ka arī turpmāk saglabājas 50% atlaide no braukšanas maksas, ja pensija BEZ PIEMAKSAS PAR DARBA STĀŽU nepārsniedz Ls 123,83 mēnesī.

Tantuks

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?