Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Atgriežas vēl spēcīgāks

Ilgi gaidītā atgriešanās laukumā ceturtdien paredzama vienam no pēdējo gadu talantīgākajiem Latvijas basketbolistiem Dāvim Bertānam, kurš iepriekšējos deviņus mēnešus atguvās pēc ceļgala krustenisko saišu plīsuma. Viņa pārstāvētais Belgradas Partizan ULEB Eirolīgas spēlē uzņems Telavivas Maccabi, latviešu uzbrucējam treneri plāno dot aptuveni desmit minūšu spēles laika.

Belgradā vairs nelolo cerības sasniegt Eirolīgas ceturtdaļfinālu, tāpēc Partizan treneris Duško Vujoševičs kā galvenos uzdevumus spēlē pret Maccabi nosauc pieredzes krāšanu un gatavošanos izšķirošajām spēlēm Adrijas līgā un Serbijas čempionātā. Tostarp jāiespēlē arī Dāvis Bertāns. «Esmu ļoti apmierināts ar viņa fizisko un psiholoģisko gatavību, tāpēc kopumā man nav bažu. Protams, viņš nav spēlējis ļoti ilgi, tāpēc nav pamata gaidīt tādu līmeni, kāds bija pagājušās sezonas beigās,» Serbijas medijiem atklāja Vujoševičs. Uzbrucējs smagā savainojumā iedzīvojās tieši pagājušās sezonas pēdējā spēlē, kurā Partizan izcīnīja izšķirošo uzvaru Serbijas čempionāta finālsērijā pret principiālo sāncensi Crvena Zvezda.

Pajuka gan plānotā vasaras treniņnometne NBA komandā Sanantonio Spurs, kura pēc 2011. gada jauno spēlētāju drafta ieguva uz viņu tiesības, gan iecerētais starts Eiropas basketbola čempionātā Slovēnijā.

Rūpes par Bertāna veselību uzņēmās Spurs organizācija. Jūlijā viņam ASV tika veikta ceļgala operācija, un arī rehabilitācijas procesa lielākā daļa notika aiz okeāna. Belgradā sportists ieradās februāra beigās, kad sāka treniņus kopā ar komandu. «Treneri, lai motivētu spēlētājus atgūties pēc šādām traumām, parasti apgalvo, ka tās tikai padarīs viņus spēcīgākus. Šajā gadījumā tā arī ir noticis. Viņš tiešām ir atgriezies spēcīgāks,» optimistiski noskaņots ir Vujoševičs. Pats Bertāns tviterī apstiprinājis, ka ir gatavs atgriezties spēlē, turklāt nekur nav pazudušas viņa snaipera dotības. Par to liecina vienā no treniņiem labotais personiskais rekords, spēlētājam trāpot 34 tālmetienus pēc kārtas.

Sākotnēji Bertāna atgriešanās bija plānota nedēļas nogalē Adrijas līgas spēlē pret Ungārijas Olaj, taču pretiniekam ievilkās sezona Eiropas Izaicinājuma kausā, tāpēc spēle tika atcelta. Basketbolista atgriešanās laukumā ir kā cerību stariņš Belgradas līdzjutējiem, jo pēdējā laikā komanda traumu un finansiālo problēmu dēļ nerāda cerēto sniegumu. Eirolīgā četras kārtas pirms otrā posma beigām izredzes pārvarēt pamatturnīra barjeru palikušas vien teorētiskas, bet Adrijas līgā komanda, kas tajā triumfējusi sešās no pēdējām septiņām sezonām, divas kārtas pirms pamatsacensību beigām ieņem tikai trešo vietu. Jau sportista ierašanās Belgradā februāra vidū sacēla ievērojamu ažiotāžu, un tāda noteikti būs arī ceturtdien Kombank arēnā Belgradā.

Diemžēl Dāvis Bertāns nav vienīgais Latvijas basketbola talants, kurš pēdējā laikā guvis šādu savainojumu. Pagājušajā gadā ceļgala krusteniskās saites plēsa arī Kauņas Žalgiris pārstāvošais Kaspars Vecvagars un VEF Rīga uzbrucējs Jānis Bērziņš. Abi pagājušajā vasarā bija vadošie spēlētāji Latvijas U-20 izlasē, kas izcīnīja sava vecuma Eiropas čempionāta sudraba medaļas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Dāvis Bertāns

Basketbolists
Dzimis 1992. gada 12. novembrī Valmierā
Augums: 208 centimetri
Svars: 93 kilogrami
Pozīcija: uzbrucējs/spēka uzbrucējs
Karjera: DSN Rīga (2009-2010), Barons/LMT (2010), Union Olimpija, Slovēnija (2010-2012), Partizan, Serbija (2012-)
Panākumi: Serbijas čempions (2012., 2013. gads), Serbijas kausa ieguvējs (2012), Adrijas līgas čempions (2013), Eiropas U-18 čempionāta bronzas medaļas ieguvējs
2011. gadā ar 42. numuru draftēts NBA (Indianas Pacers)
Valstsvienībā: 13 spēļu, 97 punkti

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?