Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Augstskolas par sevi, un studenti par augstskolām

> Baltijas Starptautiskā akadēmija: Prof.studijas ar uzsvaru uz SA menedžmentu banku un biznesa vidē, tāpēc grāds tirgzinībās. Daudz specializētu kursu, praktikumu un tematisko prakšu. Plaša sadarbība ar darba devējiem un ārzemju augstskolām. Lieliska bibliotēka, labas pētniecības iespējas, t.

sk. Multidisciplināro pētījumu centrā. Kvalitatīvi mācībspēki, bet jāizkopj iespējas pasniegt kursus angļu val. Izcila materiālā bāze. **Studenti:** Daudzpusīga programma ar akcentu uz mārketingu, uzņēmējdarbību, daudz māca arī psiholoģiju. Labi pasniedzēji (arī ārzemju), izņemot dažus. Plaša bibliotēka, iespējas praktiski apgūt multimedijus. Prakse ir visu studiju laiku kā viena diena nedēļā, taču tas neļauj sevi kārtīgi parādīt.

> BA Turība: Prof.studijas ar apjomīgu praksi un orientāciju uz biznesa vidi, arī jauna programma starptautiskās komunikācijas vadībā. Maģistrantūra ceļā uz starpt.akreditāciju. Iespējas apgūt multimedijus, padziļināti praktikumi, plaša bibliotēka. Daudz papildaktivitāšu (t.sk. Dinamiskās domas darbnīca). Pasniedzēji - akadēmiķi un praktiķi, sliktu atsauksmju gadījumā nomainām. Jāpilnveido studiju kvalitāte un saikne starp studentiem, BAT un pasniedzējiem. Studenti: Teorija un praktiskā puse - līdzsvarā. Pasniedzēji - lielākoties praktiķi, bet dažu lekcijās pietrūkst teorētiskā seguma. Interesantas specializācijas. Jau 1.kursā jāīsteno reāli projekti, daudz patstāvīgā darba, bet pietrūkst tā novērtējuma. Gribētos nopietnākas prasības un svešval. apguvi.

> Latvijas Kristīgā akadēmija: Prof.studijas, vērstas uz integrēto mārketingu. Māca antropoloģiju, kas ļauj pārzināt cilvēka garīgo identitāti, studijās tiek izmantota arī integratīvās teoloģijas metodika. Izcila materiālā bāze, sekmīga sadarbība ar prakses un darba devējiem. Studenti: Teorētiskās un praktiskās studijas - līdzsvarā, prakse jau no 1.kursa, iespēja papildus apgūt teoloģijas pamatkursu. Labs pamats ētikā un vērtībizglītībā. Interaktīvas lekcijas, nelielas grupas, sadarbība arī ar citu augstskolu pasniedzējiem. Pašaura bibliotēka, praksēs gribētos vairāk saistības ar kristīgajām organizācijām.

> Liepājas Universitāte: Jauna prof.studiju bakalaura programma, šogad uzņems pirmoreiz. Uzsvars uz vadībzinībām un praktiskajām iemaņām. SA jomā sniegs struktūrvienības vadītāja kvalifikāciju, žurnālistikas virzienā - ievirzi analītiskajā žurnālistikā. Izcili pasniedzēji no profesionāļu vidus. Līgumi par prakses vietām ar Liepājas uzņēmumiem, medijiem, domi. Studenti: (Vērtē koledžas līmeņa SA programmas studenti.) Kvalitāte laba, tiek iedots labs pamats un sapratne par nozari, kā arī ieskats praktiskajā pusē, kaut tas varētu būt plašāks. Pasniedzēji - laipni un sasniedzami, ar dažiem grūtāk sastrādāties rakstura dēļ.

> LU: Pilns akad.studiju klāsts, arī pirmā akreditētā šīs jomas doktorantūra, kas dod jaunus mācībspēkus pašiem un citiem. Plašas iespējas aroda apguvē, kā arī zinātnē un nozares attīstīšanā. Sagatavo «smadzeņu centrus» ar orientāciju uz līderību, analīzi, vadību, bet arī praktisko nodarbību ir daudz. Plašs pasniedzēju spektrs, lieliska bibliotēka, laba tehniskā bāze (arī multimediju studijām). Studenti: Fakultāte augstā līmenī uz kopējā LU fona. Ja pats nopietni mācies, izgl.kvalitāte ļoti laba. Gribētos vairāk praktisko zināšanu, bet arī tagad ir iespējas tās gūt, tikai pašam tās jāsaskata. Laba bibliotēka un aprīkojums. Pasniedzēji - gan labi, gan nomaināmi.

> RSEBAA: Prof.studijas ar radošu pieeju - var apgūt gan SA procesu vadību, gan attiecīgo materiālu izstrādi. Akcents uz uzņēmējdarbību un mārketingu, stabila sadarbība ar prakses un darba devējiem, lai gan to gribētos aktīvāku studiju satura izstrādē un nestandarta pasākumos (ēnu dienās, semināros uzņēmumos). Laba tehniskā bāze un pasniedzēji. Studenti: Ļoti labi pasniedzēji, ciešs kontakts. Sniegtās zināšanas pielāgotas dzīves realitātei, daudz prakses, arī radošo priekšmetu. Ar aprīkojumu problēmu nav, bet gribētos vairāk iespēju apgūt tehniskās prasmes (piem., datordizainā).

> RSU: Akad.studijas, sagatavo plaša profila SA speciālistus, kas darbojas kā praktiķi un arī veido jaunu mācībspēku paaudzi. Žurnālistikas programmā uzsvars uz masu komunikācijas un mediju studijām, mūsdienu procesiem. Daudz praktisku uzdevumu, intensīvas studijas, iespējas pētniecībā. Daudzveidīgi studiju kursi moduļu veidā, sekmīga saikne ar darba vidi, augsta līmeņa pasniedzēji. Jāattīsta sadarbība ar ārvalstu augstskolām, e-studijas, multimediju apguve. Studenti: Studiju sākumā šoks par darāmā apjomu, bet tas disciplinē un trenē. Laba proporcija starp teorētisko un praktisko, studenti iesaistās pētījumos, daudzi iziet arī papildu prakses. Kvalitatīvi pasniedzēji, bet pietrūkst darba nelielās grupās. Labs aprīkojums, plaša bibliotēka, obligātā literatūra pieejama e-vidē.

> Starptautiskā Praktiskās psiholoģijas augstskola: Prof.studijas, teorija tiek apgūta reālā darbā, organizējot dažādus pasākumus un projektus. Jau no 1.kursa studenti veido savu portfolio, ir cieša sadarbība ar darba devējiem. Pasniedzēji - akadēmiķi un praktiķi. Jaunākās tehnoloģijas, radoša gaisotne. Studenti: Uzsvars uz psiholoģiju, iespēja izkopt latviešu val. un svešvalodas. Apjomīgas prakses trīs mēnešu garumā, eksāmeni un ieskaites reālu projektu veidā. Kolorīti pasniedzēji, nelielas grupas, individuāla attieksme. Pietrūkst kārtīgas bibliotēkas, modernāku datoru, apmaiņas studiju iespēju.

> Vidzemes Augstskola: Prof.studijas ar nopietnu praksi un uzsvaru uz kom.procesu vadību (SA programmā) un jauno mediju apguvi un analītisko žurnālistiku (žurnālistikas programmā; tā arī vienīgā sniedz prof.kvalifikāciju Žurnālists). Daudz pasniedzēju - praktiķu. Intensīva sadarbība ar darba devējiem. Labs aprīkojums, kas jāpapildina. Studentu atlasē uzsvars uz angļu val. Studenti: Izglītība atbilst darba tirgus prasībām, augstvērtīgas teorētiskās zināšanas līdzsvarā ar praktiskajām. Zinoši pasniedzēji (arī no ārzemēm), iespējas apgūt jaunos medijus. Nelielas grupas, personīgāka pieeja. Reizēm pieklibo studiju procesa plānošana - studiju intensitāte nav vienmērīga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?