Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Baba - tikšanās vieta rokdarbu draugiem

Šonedēļ kopā ar kostīmu mākslinieci Lieni Dobrāju devos apskatīt pagrabiņu Baznīcas ielā, kur iekārtojies veikals radošā darbnīca Baba. Pēc interneta žurnālā Another Travel Guide lasītā garšīgā apraksta, kur tas nosaukts par vienu no stilīgākajiem apģērbu un aksesuāru veikaliem Rīgā, es Babā mazliet vīlos.

Nav koncepcijas

Manuprāt, visvairāk Babā, tāpat kā daudzos citos Rīgas veikalos, pietrūkst vienotas koncepcijas, jo, tā kā paķerts pa druskai no visa - te var nopirkt gan latviešu, gan ārvalstu jauno dizaineru apģērbu, pašgatavotas rotas, no Indijas vestas tunikas, stikla krūzītes, sveces, somas un adītus cimdus -, iespaids rodas pārāk haotisks un veikals nedaudz sāk atgādināt rokdarbnieču tirdziņu, kur mazā telpā saspiests par daudz lietu, - to norāda arī Liene. «Ja tas ir rokdarbu veikals, viss kārtībā, taču par jauno dizaineru veikalu to gan nevar nosaukt,» viņa komentē.

Taču acīmredzot tas ir arī izdzīvošanas jautājums. «Gribētos, protams, lai būtu vairāk dizaineru apģērbu, notiktu nepārtraukta kustība. Lai gan interese par Latvijas dizaineru apģērbiem ir ļoti liela, jo līdz ar krīzi audzis patriotisms, ne visi var atļauties tos iegādāties. Savukārt rotas joprojām pērk visu laiku,» stāsta veikala līdzīpašniece Sinda Krieviņa.

Interesantākie eksemplāri

Interesantākais ir dizaineru apģērbu stends. Ja virsjakai varat atvēlēt vairāk nekā simt latu, ļoti kvalitatīvas un dizainiski pievilcīgas ir holandiešu ekozīmola Hemp Hood-Lamb kaņepju šķiedru jakas ar visādām slēptām kabatiņām un citām asprātīgām detaļām. Mans favorīts ir zilganzaļa kapučjaka ar pūkainu oderi.

Babā atrodami arī Londonas latviešu puišu Mareka Kaminska, Kaspara Upmaņa un Artura Naumova dizainētie Trousers London džinsi, kas jau apliecinājuši sevi arī ārpus Latvijas. Taču diemžēl ļoti mazā izvēlē. Tas pats attiecas uz maniem favorītiem - arhitektes Elīnas Dobeles radītā zīmola Zofa zābakiem, no kuriem palikuši tikai trīs pāri. Šeit var atrast Agneses Narņickas vīriešu kreklus, modes dizaineres Danas Podkalnes zīmolu Dasada, Beatrises Gores «rakstnieku kreklus» (29 lati) ar Raini, Aspaziju vai Blaumani uz krūtīm, kā arī Elīzas Drāznieces Bongo Vintage etnisko tērpu kolekciju no Indonēzijas, Tunisijas un Marokas.

Dabisku putnu spalvu auskari - suvenīrs no Latvijas - var būt lieliska dāvana galvenokārt atjautīgā iesaiņojuma dēļ - tie ir iestiprināti brūnā papīra kastītē ar caurredzamu vāciņu. «Atgādina bērnību,» saka Liene.

«Cenšamies atlasīt lietas, kas nav atrodamas citur, taču tas nav viegli, jo mākslinieku Latvijā ir tik, cik ir. Negribam arī dublēties ar Paviljonu, kur var nopirkt latviešu dizaineru apģērbus un aksesuārus,» stāsta S.Krieviņa. Nākotnes plānos ietilpst pievēršanās zaļajai modei - Babā varēs atrast pārveidotus, kādreiz ražošanā palaistus, bet nevalkātus apģērbus. Vienlaikus Baba ir radošā darbnīca, kur vakaros tiek darinātas rotas, puķes un adījumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

Plusi:
Atbalsta latviešu jaunos dizainerus
Var padzert tēju vai kafiju
Mīnusi:
Maza izvēle
Nav lēti
Nedaudz haotisks piedāvājums
Stils JJJJJ
Izvēle JJJJJ
Kvalitāte par cenu JJJJJ

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvie paši sevi apzīmogo

Var tikai apbrīnot aklumu un kurlumu, ar kādu to vai citu viedokli tautās laiž Progresīvie, ja burtiski nedēļu pēc pašu radikālajiem un tuvredzīgajiem publiskajiem izteikumiem par Izraēlas me...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?