Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Balvas un laba spēle

Patīkamas atziņas par komandas jaunajiem spēlētājiem, saturīgs sniegums un sapelnītas balvas - Rīgas Dinamo hokejisti Gubernatora kausa izcīņā Ņižņijnovgorodā pirms KHL piektās sezonas uzjundījuši cerīgu gaisotni. Mazas mieles gan arī sanāca. Finālspēlē rīdzinieki uzbruka vairāk, tomēr zaudēja Maskavas Spartak ar 2:3. Par turnīra labāko vārtsargu atzina Māri Jučeru, rezultatīvākais - Aleksandrs Ņiživijs.

Grupas turnīra pēdējā mačā uz ledus jau varēja skatīt KHL čempionāta cienīgu hokeju. Mājiniekiem Ņižņijnovgorodas Torpedo iekļūšanai finālā spēlē ar Rīgas Dinamo derēja tikai uzvara. Tribīnēs bija kluba vadība, tāpēc Torpedo ar dažiem izņēmumiem spēlēja optimālajā sastāvā un ar maksimālu atdevi. Jāpiekrīt rīdzinieku galvenajam trenerim Pekam Rautakallio, kurš pēcspēles izvērtējumā uzsvēra Māra Jučera pārliecinošo sniegumu visas spēles garumā, bet jo īpaši pirmajā periodā. Jučers vienīgais no vārtsargiem turnīrā aizvadīja «sauso» spēli un komandas nomināli pirmajam vārtsargam Mikaelam Telkvistam lika noprast, ka viņam šosezon varētu būt jārēķinās ar nopietnu konkurentu.

Līdzīga situācija Rīgas Dinamo veidojas arī aizsardzības un uzbrukuma līnijā. KHL līmenim atbilstošajā mačā pret Torpedo un arī finālā aizsargs Mārtiņš Porejs spēlēja negaidīti droši un bez acīmredzamām kļūdām, par spīti tam, ka epizodiski ieslīdēja diezgan patālu pretinieku zonā. Jādomā, ka Porejam tiks dota iespēja sevi apliecināt arī Latvijas Dzelzceļa kausa izcīņā.

Uzbrukumā trešais un ceturtais virknējums nebūt neizkrita no kopējā spēles zīmējuma. Jaunajiem esot laukumā, tika izdarīts spiediens uz sāncenšu aizsargiem un ik pa laikam ar saspēlēm iegriezti arī karuseļi. Šķiet, ka tuvāk spēlēšanai pamatsastāvā no 1991. gadā dzimušajiem uzbrucējiem ir Māris Bičevskis un Elvijs Biezais. No abiem tālu neatpaliek Miks Lipsbergs, jaudas ziņā ar vienaudžiem grūtāk konkurēt ir Jurim Upītim. Finālspēlē ar Spartak Biezais ar metienu tuvējā vārtu stūrī «pierakstījās» Dinamo vārtu guvēju sarakstā. Pirms turnīra Rīgas Dinamo treneri neslēpa, ka viens no galvenajiem uzdevumiem turnīrā Ņižņijnovgorodā būs 1991. gadā dzimušo spēlētāju pārbaudīšana kaujas apstākļos. Jaunajā sezonā sastāvā vajadzēs iekļaut divus šā vecuma spēlētājus.

Aleksandrs Ņiživijs pret Torpedo ar vārtu guvumu gandrīz vai no nulles leņķa un zibenīgu piespēli Robam Šrempam nospēlēja līdera lomu. Finālā ar Spartak lielā mērā mača iznākumu izšķīra divas pozicionālas kļūdas, kad savus pretspēlētājus par tālu atlaida Rodrigo Laviņš un Andris Džeriņš. Trešo ripu rīdzinieki ielaida, kad bija atstāti trijatā.

Nedēļas nogalē būs iespēja Rīgas Dinamo skatīt jau klātienē. Sestdien Latvijas Dzelzceļa kausa izcīņas pirmā spēle ar Somijas klubu Espo Blues.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Torpedo 0
Spartak 3
Dinamo R 3

(0:0, 0:2, 0:1)
Dinamo R: Ņiživijs (Džonsons, Galviņš, vair., 34.), Šremps (Ņiživijs, Galviņš, vair., 38.), Indrašis (Šremps, tukšos vārtos, 59.)
Dinamo R: Jučers; Porejs - Galviņš, Indrašis - Džonsons - Karsums, Laviņš - Sotnieks, Žiru - Šremps - Ņiživijs, Reķis - J. Rēdlihs, Meija - Bičevskis - Biezais, Skvorcovs - M. Lipsbergs - Upītis

Torpedo 0
Spartak 3
Dinamo R 3

(2:0, 0:1, 1:1)
Spartak: Ružička (Nakladals, Bušujevs, 5.), Hohlačovs (Nakladals, Žukovs, 17.), Ružička (Bušujevs, vair., 45.)
Dinamo R: Biezais (Ņiživijs, 25.), Indrašis (Ņiživijs, Galviņš, 59.)
Dinamo R: Telkvists; K. Rēdlihs - Galviņš, Žiru - Šremps - Ņiživijs, Porejs - Sotnieks, Indrašis - Bičevskis - Karsums, Laviņš - Cibuļskis, Meija - Džeriņš - Biezais, Skvorcovs - Luseniuss - Bukarts, M. Lipsbergs

Hokejs

Gubernatora kausa izcīņa
Grupas turnīra tabula
Dinamo R 3 11:5 8
Spartak 3 7:11 4
Dinamo M 3 9:11 3
Torpedo 3 8:8 3
Par 3. vietu: Torpedo - Dinamo M 4:2. Par 1. vietu: Spartak - Dinamo R 3:2. Galīgais vietu sadalījums: 1. Spartak, 2. Dinamo R, 3. Torpedo, 4. Dinamo M.
Labākie turnīrā. Vārtsargs - Māris Jučers (Dinamo R), aizsargs - Šons Morisons (Spartak), uzbrucējs - Mets Elisons (Torpedo), rezultatīvākais - Aleksandrs Ņiživijs (Dinamo R)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Taisnība par acīm!

Vēsturnieks un ekspolitiķis Atis Lejiņš par latviešu Odiseju, Saeimas troksni un par to, kāpēc notiek revolūcijas.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?