Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +22 °C
Viegls lietus
Svētdiena, 2. jūnijs
Lība, Emma

Balzams DM fanu dvēselei

Interneta tiešraidē demonstrētajā preses konferencē grupa Depeche Mode oficiāli izziņojusi 2013.-2014. gada pasaules turneju, kura sāksies neilgi pēc jaunā albuma izdošanas nākamā gada pavasarī. Angļu trio vakar satricināja ne tikai virtuālo telpu, bet arī eleganto digitālās mākslas teātri La Gaᅢᆴtᅢᄅ Lyrique Parīzes centrā, kur notika Depeche Mode tikšanās ar faniem un plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem no visas Eiropas.

Grupas turneja sāksies 7. maijā Telavivā un turpināsies Eiropas lielākajos stadionos. Baltijā vienīgais brīvdabas šovs vasarā notiks Viļņā - 27. jūlijā Viņģa parkā. Rīgā un Tallinā Depeche Mode varētu uzstāties 2014. gada sākumā, taču šie plāni vēl nav apstiprināti. Ar turnejas grafiku var iepazīties www.depechemode.com. Biļetes uz Viļņas koncertu nonāks pārdošanā Ticketpro kasēs 29. oktobrī. Stāvbiļetes cena būs 35,60 latu, vieta fanu zonā maksās Ls 46.

Deivs Gahans, Mārtins Gors un Endijs Flečers paziņoja, ka pagājušajā nedēļā Ņujorkā tika pabeigts viņu 13. albuma ieraksts. Diska nosaukums vēl nav izdomāts. Tāpat kā divos iepriekšējos Depeche Mode ierakstos, arī jaunajā skanēs dziesmas, kuras sacerējuši grupas ilggadējais muzikālais līderis M. Gors un vokālists D. Gahans. Par balzamu DM fanu dvēselei var uzskatīt M. Gora teikto, ka jauno materiālu viņš uzskata par klasisko albumu Violator un Songs of Faith and Devotion hibrīdu. «Vispār manas dziesmas kļūst arvien pozitīvākas, un es nesaprotu, kāpēc daudziem tās šķiet depresīvas. Es esmu ļoti jautrs cilvēks. Šajā albumā būs trīs četras kompozīcijas, kuras es uzskatu par visu laiku labākajām mūsu repertuārā,» piebilda DM tumšais bruņinieks Mārtins Gors. E. Flečers jaunā albuma skanējumu raksturoja kā elektronisko blūzu: «Šis būs daudz spēcīgāks ieraksts nekā mūsu iepriekšējais albums Sounds of the Universe

D. Gahans atgādināja, ka Depeche Mode ir kopā jau 32 gadus. «Kā jebkurās attiecībās mums ir bijuši sāpīgi kritumi, krīzes, veiksmes un laimes brīži. Es pats vislabāk jūtos uz skatuves. Pat ierakstot dziesmas studijā, es iedomājos, ka uzstājos stadionā. Sacerot mūziku, es uzreiz domāju par to, kā tā skanēs koncertā. Es visu laiku domāju par skatuvi. Koncerti ir mūsu grupas enerģijas un prieka avots,» sacīja DM vokālists. Jaunā šova vizuālo noformējumu tradicionāli veidos slavenais holandiešu fotogrāfs un režisors Antons Korbijns, kurš sadarbojies arī ar Prāta vētru.

Grupa Depeche Mode Latvijā līdz šim uzstājusies trīs reizes. Pēdējais koncerts izskanēja 2006. gada pavasarī Arēnā Rīga, savukārt 2009. gada maijā stadionā Skonto paredzētais šovs nenotika Deiva Gahana slimības dēļ. Toreiz tika atcelti vairāki koncerti Eiropas pilsētās. «Man ir ļoti žēl. Es atvainojos! Jācer, ka jaunajā turnejā nekas tāds neatgadīsies. Ja jūs tikai zinātu, kā man atkal gribas dziedāt,» vakar teica D. Gahans. «Mēs paši vēlamies izbaudīt šos koncertus un pēc iespējas ātrāk pieslēgties šim enerģijas avotam. Turklāt mēs ar Mārtinu vairs nedzeram un esam atklājuši, ka spēlēt koncertus skaidrā - tā ir fantastika!» priecājās D. Gahans. Savukārt E. Flečers lepni paziņoja, ka tagad viņš ir vienīgais grupā, kurš joprojām negrasās atteikties no vecā labā aliņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Minču aizraujošā dzīve

Vai ir kaut kas, ko par kaķiem nezināt? Visdrīzāk ir, un pat visai interesanti fakti.

Radlers glābs karstumā

Sākoties karstajai vasarai, vīnu, nemaz jau nerunājot par stiprajiem destilātiem, esam nomainījuši pret viegliem dzērieniem, kas rada patīkamu noskaņu, bet nereibina galvu.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?