Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Beigas labas - viss labs

Netrūka sāpīgu punu, bet kopumā BMX riteņbraucēju sezona vērtējama kā veiksmīga, uzskata Latvijas izlases galvenais treneris Ivo Lakučs. Viņš nule atgriezies no Amerikas, kur skaistu punktu sezonai pielika Māris Štrombergs, pirmo reizi triumfējot ASV čempionātā. Treneris jau noskaņojas nākamajam gadam, kad ar jaunu sparu atsāksies cīņa par olimpiskajām ceļazīmēm.

Sāpīgie puni Latvijas komandas līderiem bija vienlaikus tiešā un pārnestā nozīmē, jo Māris Štrombergs piedzīvoja neveiksmīgu kritienu pusfinālā pasaules čempionātā, kas bija viens no sezonas akcentiem, bet Edžus Treimanis septembrī krita treniņā un bija spiests izlaist pēdējos Pasaules kausa posmus. «Edžus gan pats pēc tam atzina, ka šī viņam bijusi labākā sezona karjerā,» Lakučs sarunā ar Dienu norādīja uz sportista izcīnīto ceturto vietu pasaules čempionātā, kā arī sekmīgo sniegumu Pasaules kausa posmos. «Viņam taču ir jau 26 gadi, un tam vajadzēja nākt vaļā. Pārliecība ir noķerta, un arī pieredze gūta.»

Junioram Kristenam Krīgeram pasaules čempionātā bija neveiksmīgs kritiens finālā, kas, visticamāk, laupīja vietu uz goda pjedestāla, bet Rihardam Veidem šī bijusi pārejas sezona, kuras laikā viņš koncentrējās izglītības iegūšanai. «Kristenam talanta un perspektīvas netrūkst, taču nu sevi būs jāpierāda starp pieaugušajiem. Ričam [Veidem] viss ir paša rokās, lai veiktu pakāpienu augšup. Ceru, ka būs vēl kāds, kurš varēs iesaistīties cīņā par olimpiskajām spēlēm, taču šie četri ir kodols, ar kuru jācīnās par vietu Nāciju ranga četriniekā,» atklāj Lakučs.

Pēc Nāciju ranga noteiks dalībnieku skaitu 2016. gada olimpiskajās spēlēs Riodežaneiro. Trīs kvotas būs tikai pirmajām četrām nācijām, bet šobrīd Latvija ir piektā, lai gan kvalifikācijas sākumā bija pat līdere. «Tā kā Edžus sezonas beigās izkrita no ierindas un Māris nebrauca Pasaules kausā, jo koncentrējās ASV čempionātam, zaudējām šo pozīciju,» skaidro Lakučs. «Nākamajā sezonā koncentrēsimies uz cīņu par atgriešanos četriniekā. Nevaram kā amerikāņi un austrālieši, kuriem ir desmit sportisti, vienkārši aizbraukt uz mačiem un būt tajā četriniekā. Mums ir tikai trīs četri sportisti, tāpēc ir smalki jāizplāno, kā dabūt maksimālos punktus. Jāsaprot, ka bez Māra palīdzības un Edžus stabilas braukšanas mums nav variantu,» treneris paredz smagu cīņu. «Ar Māri ir izrunāts, ka brauksim nozīmīgākās Starptautiskās sacensības. Viņš tomēr ir mūsu lielākais punktu vācējs.»

Nākamās sezonas akcenti būs pasaules čempionāts Beļģijā, kā arī Pasaules kausa posmi. Notiks arī Eiropas čempionāts un pirmās Eiropas Olimpiskās spēles, taču, visticamāk, kādas no šīm sacensībām līderiem nāksies izlaist, lai psiholoģiski noturētu sevi formā visas sezonas garumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?