Zināšanai - svaigā braunija receptē pieminēts karoba pulveris (ja nevarat dabūt, droši aizvietojiet ar kakao). Taču ņemiet vērā, ka karobam ir īpatnēja, salda garša, tas satur divas reizes vairāk ogļhidrātu, bet ir četras reizes liesāks par kakao pulveri.
Bezgrēka našķi
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Medus marcipāns
Sastāvdaļas 10 bumbiņām: 3 ēd. k. medus, 300 g mandeļu miltu, 1
tējk. rožūdens vai citronu sulas
1. Sajauc medu ar rožūdeni un
pieber mandeļu miltus. Vislabāk izmantot mīkstu dažādu ziedu medu.
Kā alternatīva medum var būt agaves sīrups vai dateļu pasta.
2.
Visu kārtīgi samīca un veido bumbiņas. Taisot marcipānu, vislabāk
lietot gumijas cimdus, lai masa neliptu pie pirkstiem.
3. Ja
nevēlaties ļoti saldu garšu, var pievienot citronu sulu.
Sēklu bumbiņas
Sastāvdaļas 10 bumbiņām: 200 g dažādu sēklu (ķirbju, saulespuķu,
linsēklas u. c. ), 30 g čia sēklu, 50 g godži ogu, 100 g
medus
Visas sastāvdaļas kārtīgi samaisa un veido bumbiņas. Pēc
vēlēšanās sēklas var sasmalcināt virtuves kombainā. Sēklas var
aizstāt arī ar riekstiem pēc izvēles vai pievienot rozīnes un citus
žāvētos augļus.
Svaigais braunijs 4. Sagriež gabaliņos un rotā ar
Sastāvdaļas 10 gabaliņiem: 200 g mandeļu, 200 g dateļu pastas
(dateles+nedaudz ūdens), 50 g karoba pulvera (var izmantot kakao
pulveri), inku ogas vai kaltētas dzērvenes
1. Vispirms pagatavo
dateļu pastu - blenderī kārtīgi sablendē dateles ar ūdeni.
2.
Mandeles sasmalcina virtuves kombainā un sajauc ar pusi dateļu
pastas. Pārējo sajauc ar karoba vai kakao pulveri.
3. Uz dēlīša
vai citas līdzenas virsmas veido 0,5 cm biezu pamatnes kārtu. Virsū
klāj dateļu un karoba (kakao) pastu.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!