Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Centās mierīgi, sanāca spraigi

Cerētās mierīgās un saudzīgās sacensības vietā Latvijas vadošie BMX riteņbraucēji, par prieku kuplā skaitā sanākušajiem līdzjutējiem, sestdien Rubenes trasē parūpējās par intriģējošu divcīņu katrā braucienā. Edžus Treimanis pārspēja divkārtējo olimpisko čempionu Māri Štrombergu, kārtējo reizi karot kaklā Latvijas čempionāta zelta medaļu.

Izlases galvenais treneris Ivo Lakučs pirms Latvijas čempionāta, kurā pirmo reizi tituls tika sadalīts vienās sacensībās, nevis vairāku posmu summā, bija pamatoti bažīgs, jo jau pēc nedēļas sākas šīs sezonas izšķirošais posms - svētdien Dānijā notiks Eiropas čempionāts -, bet vēl pāris nedēļu vēlāk Nīderlandē būs pasaules meistarsacīkstes. «Man gan tas ne pārāk patika, ka pirms svarīgākajiem mačiem savstarpējā cīņā jāizšauj emocijas, taču to nosaka jaunais Starptautiskās riteņbraukšanas federācijas reglaments - gan to, ka tituls jāizcīna vienās sacensībās, gan šo gonku datumu. Kā viņi saka, tā mums jādara, jo Latvijas čempionātā tiek dalīti arī reitinga punkti, kas ir svarīgi cīņā par olimpiskajām ceļazīmēm,» sarunā ar Dienu atzina Lakučs.

Pirms sacensībām gan komandā ir apspriests, kā braukt, lai neiedzīvotos traumās un saglabātu spēkus svarīgākajiem mačiem, taču likme bijusi pietiekami liela, lai cīņas karstumā sportisti varētu aizmirsties. «It kā jau bija tā doma, ka jābrauc mierīgi, saudzīgi. Varbūt tikai tajā finālā nopietnāk braukt, taču, kā beigās runājām, šiem bijis vēl lielāks uztraukums un gribēšana uzvarēt nekā Eiropas mačos. Kā Edzītis [Treimanis] teica, naktī pat nevarējis gulēt un bijis stresā,» smejoties stāstīja Lakučs. Noskaņošanos pierādījuši arī sportistu sasniegtie laiki trasē, jo starta taisnes rekordi krituši viens pēc otra.

Sportiskajā ziņā lielu pārsteigumu nebija, jo galvenie favorīti Māris Štrombergs un Edžus Treimanis bija pārāki un titulu sadalīja savstarpējā cīņā. Treimanis izmantoja to, ka Rubenes trasē ir trenējies krietni vairāk, un savu titulētāko sāncensi - komandas biedru - apsteidza gan trijos priekšbraucienos, gan finālā, kaut arī visos četros starta taisnē vadībā izvirzījās Štrombergs. «Bija augstākā līmeņa duelis. Šī ir tik augsta līmeņa trase, ka, lai uzvarētu, jāprot salikt kopā ļoti daudz nianšu. Edzītis bija ļoti noskaņojies un ļoti gribēja to Māri pārspēt, un, lai gan Māris vienmēr bija ātrāks pirmajā taisnē, Edzītis kaut kā meklēja un atrada tās iespējas aiziet garām,» Lakučs atzina, ka rezultāts bijis likumsakarīgs. Viņš noliedza, ka kāds no sportistiem nebūtu cīnījies ar maksimālu atdevi: «Priekšsacīkstēs varbūt arī kāds nebrauca uz pilnu klapi, tomēr tā konkurence šeit nav tāda, turklāt Māra stils jau ir vislabāk braukt tos finālus, taču arī tajā, redz, Edzītis ļoti labi noturēja to savu līniju, izmantoja savu trumpi un - čaks! - pārsteidza Māri jau pirmajā līkumā.»

Latvijas izlases sportisti līdz trešdienai turpinās treniņus Rubenē, bet tad dosies uz Dāniju, kur piektdien paredzēts Eiropas čempionu līgas pēdējais posms, bet divas dienas vēlāk tiks dalītas Eiropas čempionāta godalgas. Tad pēc īsas atelpas jādodas uz pasaules čempionātu. Likmes ir augstas, jo jācīnās ne tikai par šo sacensību godalgām, bet arī par reitinga punktiem un trīs ceļazīmēm uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

BMX

Latvijas čempionāts Rubenē
Individuālais brauciens: 1. E. Treimanis, 2. R. Veide, 3. E. Puroms
Elites finālbrauciens: 1. E. Treimanis, 2. M. Štrombergs, 3. R. Veide, 4. T. Skujiņš, 5. K. Lisovskis, 6. E. Puroms, 7. A. Uškaurs
Junioru finālbrauciens: 1. K. Krīgers, 2. K. Virskulis, 3. P. Kalniņš

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?