Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Cēsis izcīna zelta spēli

Sekmīga pielāgošanās pretinieču agresīvajam spēles stilam un savu trumpju prasmīga izmantošana ļāva SK Cēsis basketbolistēm sestdien «izdzīvošanas spēlē» izbraukumā ar 63:59 pārspēt TTT Rīga un izcīnīt tiesības uz izšķirošo, piekto, spēli Latvijas Sieviešu basketbola līgas finālsērijā. Tā otrdien pulksten 19.30 notiks Cēsīs.

Palikšana bez iespējas zaudēt SK Cēsis komandā kalpoja par modinātāja zvanu spēlētājām, kuras iepriekšējos mačos līdz galam nepārliecināja. Spriedzes ziņā sērijas ceturtā spēle nedaudz atpalika no iepriekšējām trim, jo lielāko tās daļu vadībā bija cēsnieces, vairākkārt iegūstot pat ar divciparu skaitli rakstāmu pārsvaru. To sekmēja viešņu agresīva aizsardzība un desmit pārķertu piespēļu. Tāpat pirmo reizi sērijā izdevās ievērojami uzvarēt cīņā zem groziem un krietni ierobežot kļūdu skaitu. «Komandā bija jūtams tas, ka nedrīkstējām zaudēt. Atdeve laukumā bija lielāka nekā iepriekšējās spēlēs. Nebija jau kur atkāpties. Sudrabu kaklā nekarināsim. Nesaudzējām sevi, spēlējām agresīvi - tā, kā TTT Rīga spēlē pret mums. Galvenais bija sargāt bumbu un nepieļaut tādas stulbas kļūdas, kuras bija sanākušas iepriekš,» komandas cīņassparu slavēja Kristīne Silarāja, kura ar 21 gūtu punktu bija rezultatīvākā. «Nebija tā, ka viss sanāca. No distances man trāpīt neizdevās [1/8 tālmetieni], tāpēc meklēju citus ceļus uz grozu, gāju caurgājienos, lai izprovocētu pārkāpumus. Par laimi, tas izdevās,» atzina Silarāja.

Līdzās ierastajām līderēm Silarājai un Lienei Priedei krietni lielāku pienesumu spēles rezultātā deva arī garā gala pārstāves Aija Brumermane un Ieva Vītola. Nozīmīgu lomu spēlēja arī Zane Jākobsone, kurai vēl pirms pāris dienām tika operēts lauztais deguns. Tas neliedza uzbrucējai mesties agresīvās divcīņās, turklāt svarīgos brīžos viņai izdevās pārķert piespēles un trāpīt no distances. Galotnē gan rīdzinieces nebija tālu no intrigas atjaunošanas, taču otro reizi pēc kārtas cēsnieces pretiniecēm izglābties neļāva.

TTT Rīga galvenais treneris Aigars Nerips atzina, ka šoreiz iegāzušas vairāku līderu piezīmju problēmas, kā arī garo spēlētāju pasivitāte. «Ja pagājušajās spēlēs visas meitenes, kuras nāca laukumā, bija aktīvas, uzņēmās iniciatīvu un guva punktus, šoreiz vilcējas bija tikai pāris spēlētāju. Tā mums nav tikai šodienas problēma, jo dažas spēlētājas mums tādas, pasīvas, ir savā būtībā. Mēģinu viņas izmantot, taču rezultātu ne vienmēr izdodas panākt,» Neripam atlika noplātīt rokas. Spēlētāju rotācijā robu iecirta arī līderu nopelnītās piezīmes. «Kristīne Kārkliņa īsā laikā nopelnīja četras piezīmes, no kurām divas bija pilnīgi liekas. Piezīmju problēmas bija arī Baibai Eglītei. Tas smagi iegrieza, jo noveda pie rotācijas, kādai nebija jābūt, turklāt atņēma atpūtas minūtes vēl vienai līderei Sidnijai Kārterei.»

Treneris cerīgi novērtēja to, ka komanda nenolaida rokas arī pie lieliem mīnusiem un cīnījās līdz galam, kas dos pārliecību izšķirošajā spēlē par titulu Cēsīs. «Rezultāti visās spēlēs bijuši līdzvērtīgi, tāpēc jāgatavojas, ka viss tikpat kaujinieciski turpināsies,» prognozē Nerips. Silarāja piebilst, ka visu izšķirs tas, kuras komandas spēlētājas vairāk gribēs uzvarēt, nospēlēs agresīvāk. «Uzvarēs labākās!»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

TTT Rīga 59
SK Cēsis 63

(16:18, 32:34, 42:49)
LSBL finālsērijas 4. spēle
TTT Rīga SK Cēsis
S. Kārtere 18 Silarāja 21
Kārkliņa 12 Priede 13
B. Eglīte 11 Vītola 7
Rozenberga 9 Brumermane 6
Kūlīte 5 Z. Eglīte 5
Rezervistes
B. Kārtere 4 Jākobsone 6
Puriņa Mūra 4
Šurkusa Jansone 1
Laksa Lapsiņa
Veidere
Statistika
18/38 2 p. 18/44
4/19 3 p. 3/21
11/17 1 p. 18/24
36 atlēkušās 46
9 piespēles 15
12 kļūdas 11
3 pārķertās 10
sērijā 2-2
29.IV 19.30 SK Cēsis - TTT Rīga

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?