Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Cīrulīšu ģimene muzicē atkal

Linda Liepiņa

Starp pīrāgiem un sveču liesmiņām Ziemassvētkos būt klāt tomēr iemanās arī televizors ar filmām. Viena no tām, ļoti pazīstama, - Ziemassvētku jampadracis - ir režisora Vara Braslas 1993. gadā uzņemtā kinolente par Cīrulīšu ģimenes priekiem un bēdām. Šogad šis stāsts pārtapis par muzikālu izrādi visai ģimenei, ko režisējis un kam scenāriju rakstījis Ivars Lūsis.

Vienojošais elements filmā un izrādē nav tikai sižets - vēstījums par ģimeni kā sabiedrības pamatvērtību -, bet arī spēles moments - vairāku aktieru un personāžu piedalīšanās, kurus labi atceramies no filmas. Piemēram, klavierskolotāja sievas lomā iejutīsies viena no Vara Braslas filmas kādreizējām mazajām varonēm Liene Bērziņa (iepriekš - Liene Zostiņa), Brīnumbērna māti atveidos Indra Burkovska. Savukārt Cīrulīšu ģimenes bērnu lomās iejutīsies Latvijas Radio bērnu vokālā ansambļa Dzeguzīte mazie dziedātāji vadītājas Zigdas Martinsones vadībā. Viņa apliecina, ka bērni vienmēr ir gatavi piedalīties jaunos projektos un gatavošanās muzikālajai izrādei ir sniegusi brīnišķīgas Ziemassvētku emocijas. Runājot par brīvprātīgu vai vecāku gribas uzspiestu muzicēšanu, kas vīd arī Cīrulīšu ģimenes stāstā, Zigda uzskata, ka vecākiem jāmāk ieklausīties savā bērnā un jāspēj ieskatīties arī viņa dvēselē. «Ir bērni, kuri ļoti jāmudina dziedāt un muzicēt, bet citiem ir grūti nedziedāt un nostāvēt mierā,» viņa saka.

Piedalīšanās muzikālajā izrādē ir viens no aktrises Indras Burkovskas Ziemassvētku projektiem, tāpēc svētku sajūta, par spīti tam, ka nav sniega un kanālā pie Nacionālā teātra ir lieli viļņi, viņai jau esot. Par savu Brīnumbērna mātes lomu izrādē viņa teic: «Ir tik patīkami atkal atcerēties gaišās un siltās sajūtas, kuras valdīja Vara Braslas filmas uzņemšanā. Priecājos, ka man atkal lemts tās izdzīvot. Mana loma gan ir diezgan pretrunīga. Es pati esmu domājusi par to, ka, lai taptu par izcilu mūziķi, ir vajadzīgs stundām ilgi spēlēt. Tā ir vecāku atbildība - sajust, vai bērnam ir stīga un vēlēšanās. Tajā pašā laikā esmu pārliecināta, ka mūzikas pamati ir nepieciešami visiem. Tāpat kā matemātika.» Vai aktrisei jau ir pantiņš, ko Ziemassvētkos skaitīt pie eglītes? «Vecmāmiņas grāmatiņā, kur sākumā bija korāļi, beigās bija arī pantiņš: «Rītu spīdēs eglīte/ jauki izpušķota,/ lāči, vilki, lapsiņas/zosis, pīles, vistiņas,/ ak, cik pulka mantiņas...» Dzejolis ir garš,» viņa pasmaida.

Izrādē Ziemassvētku jampadracis piedalīsies arī aktieri Elīna Vāne (Konkordijas jaunkundze), Mārtiņš Vilsons (Skaraiņa kungs), Regīna Devīte vai Inese Ramute (Kristīne) un Ivars Auziņš (klavierskolotājs Cīrulītis). Izrāde skatītājus gaidīs 20. decembrī koncertzālē Rīga, 21. decembrī Vidzemes koncertzālē Cēsis, 28. decembrī Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē, 3. janvārī Latgales vēstniecībā Gors.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?