Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Dejā ierāva skatītājus

Vēsturiski nozīmīgs datums Latvijas sportā nu būs 29. janvāris. Piektdienas vakarā 17 gadu vecā rīdziniece Angelīna Kučvaļska Eiropas čempionātā Slovākijā perfekti izpildīja izvēles programmu, izcīnot ceturto vietu, bet līdzjutēji Latvijā pēkšņi pievērsa uzmanību daiļslidošanai, mēģinot iedziļināties iepriekš ignorētā sporta veida niansēs.

«Pagaidām es viņām vēl neesmu nekāda konkurente,» vēl pagājušā gada oktobrī Latvijas labākā daiļslidotāja Kučvaļska sacīja par tālu priekšā esošajām vadošajām krievietēm. Piektdien vakarā viņa jau bija konkurente, lai gan punktu izteiksmē līdz bronzai pietrūka padaudz (10,06), Krievijas daiļslidošanas eksperti pēc rīdzinieces uzstāšanās uz brīdi pat satraucās un sāka skaitīt punktus, baidoties, ka ne viss goda pjedestāls tiks daiļslidošanas lielvalsts pārstāvēm.

Bratislavā Kučvaļska laboja personiskos rekordus gan īsajā, gan arī izvēles programmā, turklāt pēdējā - pat par desmit punktiem. Latvijas pārstāves enerģiskais un pārliecinošais sniegums lika skatītājiem tribīnēs svilpt, kad tiesneši nosauca gala vērtējumu par izpildījumu. Lai gan tehnisko elementu vērtējumā (objektīvais rādītājs) Kučvaļska trešās vietas ieguvējai Annai Pogorilajai zaudēja mazāk nekā trīs punktus, bet par izpildījumu (subjektīvais rādītājs) saņēma skopāku vērtējumu, jāatzīst, ka ne jau tiesnešu dēļ šoreiz mājup nākas braukt bez medaļas.

Pogorilaja gan izdarīja pakalpojumu Angelīnai, divreiz krītot savā programmā, tomēr kopumā tā bija sarežģītāka nekā Latvijas pārstāvei. Galu galā Kučvaļskai 4. vieta ir teju uzvaras vērtē, to apliecināja gan pašas sportistes, gan mammas un treneres reakcija pēc vērtējumu paziņošanas. Viņa atkārtoja Latvijas daiļslidošanas rekordu - 1993. gadā Konstantīns Kostins Eiropas čempionātā arī ieņēma ceturto vietu.

Ar plusa zīmi Eiropas čempionāta debija vērtējama arī 16 gadu vecajam daugavpilietim Denisam Vasiļjevam. Pēc diviem kritieniem īsajā programmā trešdien izvēles programmā ceturtdien viņš ar savu enerģisko slidojumu izprovocēja tribīnēs esošo stāvovācijas un lērumu komplimentu. Desmitā vieta izvēles programmā un 12. vieta summā, lai gan kopumā startēts mazliet zem personiskā rekorda (208,53). Debitanta rezultātu negatīvi ietekmēja pagaidām samērā zemā atpazīstamība, kas tiesnešiem lika vērtējumā par izpildījumu būt ļoti pieticīgiem un piešķirt par 12 punktiem mazāk nekā, piemēram, čeham Mihalam Brezinam, kurš objektīvajā tehniskajā vērtējumā saņēma par 18 punktiem (!) mazāk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Daiļslidošana

Dāmas: 1. J. Medvedeva (Krievija), 215,45 punkti, 2. J. Radionova (Krievija), 209,99, 3. A. Pogorilaja (Krievija), 187,05, 4. A. Kučvaļska (Latvija), 176,99
Kungi: 1. H. Fernandess (Spānija), 302,77, 2. A. Bičenko (Izraēla), 242,56, 3. M. Kovtuns (Krievija), 242,21, 12. D. Vasiļjevs (Latvija), 204,24

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?