Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Dinamo leģionāri modušies

Prasmīga vārtu gūšanas momentu izmantošana Latvijas Dzelzceļa kausa izcīņā Rīgas Dinamo nodrošināja uzvaru pār Lāpenranas SaiPa (6:4) un garantēja otro vietu A grupā. Rīgas Dinamo spēlēs par trešo vietu ar Minskas Dinamo. Sesdien turnīrā par 5. vietu: Atlant - SaiPa (11.30), fināls: Lokomotiv - Ņeftehimik (15.30), par 3. vietu: Rīgas Dinamo - Minskas Dinamo (19.30).

Pēc otrās spēļu dienas kļuva skaidrs, ka Rīgas Dinamo vairs nav iespēja spēlēt finālā. A grupas komanda Ņižņekamskas Ņeftehimik pēc 3:2 uzvaras pār rīdziniekiem, prasmīgi realizējot vārtu gūšanas iespējas, itin pārliecinoši pārspēja Somijas klubu Lāpenrantas SaiPa ar 5:2. Labākais SaiPa sastāvā bija Latvijas uzbrucējs Roberts Jekimovs, kurā ar vienu iemestu ripu un vienu rezultatīvu piespēli piedalījās abu vārtu gūšanā. Daudzsološs pieteikums, lai SaiPa parakstītu ar Jekimovu līgumu. Par otru finālisti kļuva Kārļa Skrastiņa pārstāvētā Jaroslavļas Lokomotiv, kas pēc 1:0 uzvaras pār Mitišču Atlant otru «sauso» panākumu izcīnīja pār Minskas Dinamo (3:0). Zinot, ka Skrastiņš ir izteikts aizsardzības stila aizsargs, arī viņam vērtīgs pienesums savas komandas panākumos.

Rīgas Dinamo treneris Peka Rautakalio uz spēli ar SaiPa uzdrošinājās vārtu sargāšanu uzticēt jaunajam Mārim Jučeram. Nomināli pirmajam numuram Krisam Holtam spēle pret Ņeftehimik nebija īpaši veiksmīga, taču, zaudējot SaiPa, dinamiešu pirmssezonas statistika būtu pavisam bēdīga. Spēles sākums Jučeram bija pagalam neveiksmīgs. Pirmie divi SaiPa uzbrukumi un jau 0:2, turklāt pirmā ripa vārtu tīklā ielidoja pēc Riharda Lintnera izdarītā metiena aiz vārtu gala līnijas no negatīva leņķa. No sākuma šoka Jučers attapās, tomēr bija redzams, ka viņa mīnuss ir ripas atsišana tiešā vārtu tuvumā. Pēc spēles Māris godprātīgi arī atzina. «Pāris ripas bija uz mana rēķina.»

Pirmo spēli Dinamo sastāvā aizvadīja pēdējais jaunieguvums kanādiešu uzbrucējs Džeims Lundmarks. Debijas reizē Lundmarks strādāja uz pusslodzi, pārmaiņus ar Jāni Spruktu spēlējot otrajā maiņā pa centru. Secinājumuis izdarīt vēl pāragri. Bija viena ļoti laba vārtu gūšanas iespēja, bet nokļūstot aci pret aci ar somu vārtsargu Eri Milliniemi, Lundmarks palika zaudētājos. Toties vārtu gūšanas garšu sajuta abi zviedru leģionāri Rīgas Dinamo sastāvā Fredriks Vargs un Bjerns Melins. Par pārsisto lūpu jau pirmajā maiņā Vergs somiem atspēlējās ar diviem precīziem metieniem. Vienā gadījumā gan ripa jau tika raidīta tukšos vārtos, jo rupji kļūdījās Milliniemi. Priecē, ka kopvalodu ar Gintu Meiju un Andri Džeriņu atradis Melins. Visi ir ražena auguma un, turklāt vēl ar labu tehnisko arsenālu. Viens otru labāk sāk saprast arī Aleksandrs Ņiživijs ar Miķeli Rēdlihu. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, nopietna konkurence veidojas ne tikai aizsardzībā, bet arī uzbrukumā.

Sestdien Arēna Rīga hokejs visas dienas garumā jau no 11.30.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Hokejs

Latvijas Dzelzceļa kauss
(3:2, 2:1, 1:1)
Dinamo R: Vargs (12.), Karsums (Ankipāns, Laviņš, 18.), Vargs (Ņiživijs, M. Rēdlihs, 20.), Ņiživijs (Galviņš, M. Rēdlihs, vair., 34.), Melins (Meija, Džeriņš, 37.), Džeriņš (Meija, maz., 45.).
SaiPa: Lintners (Koskiranta, Puka, 4.), Koivisto (Koskiranta, 6.), Koskinens (Arnio, Koho, 25.), Kajomā (Pālanens, Mankinens, 60.).
Dinamo R: Jučers; Reķis - Galviņš, M. Rēdlihs - Vargs - Ņiživijs, K. Rēdlihs - J. Rēdlihs, Ankipāns - Sprukts - Karsums, Cibuļskis - Laviņš, Meija - Džeriņš - Melins, Cipulis - Luseniuss - Bukarts, Sotnieks, Lundmarks
Labākie: Fredriks Vargs un Ville Koho

Dinamo R 6
SaiPa 4

A grupa
Ņeftehimik - SaiPa 5:2
1. Ņeftehimik 2 8:4 6
2. Dinamo R 2 8:7 3
3. SaiPa 2 6:11 0
B grupa
Atlant - Minskas Dinamo 3:4, Minskas Dinamo - Lokomotiv 0:3
1. Lokomotiv 2 4:0 6
2. Dinamo Mn 2 4:6 3
3. Atlant 2 3:5 0

Diena vērtē

Priecēja
Fredriks Vargs
Gints Meija
Bjerns Melins
Der sapurināties
Māris Jučers
Kristaps Sotnieks
Mārtiņš Cipulis

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stāvoklis starp dzīvību un nāvi

Miruša ķermeņa atdzīvināšana kā romānā par Frankenšteinu varētu būt reālāka, nekā šķiet. Zinātnieki nākuši klajā ar pieņēmumu, ka starp dzīvību un nāvi patiešām ir vēl viens starpposms, kas varētu ...

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?