Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Divi perfekti aizsardzībā

Paralēlajos mačos Vācijas un Polijas futbolisti savā starpā cīnījās par pirmo vietu C grupā. Otrdien Euro 2016 mačos pasaules čempioni vācieši tika galā ar Ziemeļīriju (1:0), savukārt poļi pārspēja principiālo pretinieku Ukrainu (1:0). Abām vārtus neielaidušajām valstsvienībām bija svarīgi uzvarēt pēdējās spēles ar iespējami lielāku vārtu starpību, lai astotdaļfinālā tiktu pie nomināli vājāka pretinieka. Šāds gods tika vāciešiem, poļi palika otrie, un līdz ar to tika noskaidrots pirmais zināmais astotdaļfināla pāris turnīrā: Šveice - Polija.

To, ka vācu trenerim Joahimam Lēvam bija svarīgi iegūt pirmo vietu grupā, apliecina viņa emocijas, kad otrā puslaika ievadā Mario Gece izniekoja iespēju dubultot vāciešu pārsvaru rezultātā. Tieši ap to brīdi arī poļi savā mačā bija panākuši 1:0, kas Lēvam noteikti kļuva zināms, tāpēc Gece nekavējoties tika mainīts pret Andrē Širli. Parasti jau treneri neveic spēlētāju maiņas tik agri pēc spēles atsākšanās. Acīmredzot Lēvs vēlējās sapurināt komandu un likt saprast, ka nav vienalga, ar kādu rezultātu tiek gūta uzvara.

Pirmdien B grupā atrisinājums bija mazliet pārsteidzošs - pirmo vietu ieguva EČ debitante Velsa (3:0 pret Krieviju), bet angļi, nespējot uzlauzt Slovākijas pretestību (0:0), palika otrajā vietā. Slovāku izcīnītais punkts un neitrālā vārtu attiecība ļauj puslīdz droši apgalvot, ka no šīs grupas astotdaļfinālā iekļūs arī trešās vietas ieguvēja. Tad astotdaļfinālā slovākus gaida mājinieces Francijas tests. Velsa mērosies spēkiem ar A, C vai D grupas trešo vietu, angļi spēlēs pret F grupas otro vietu.

«Pirms turnīra es skaitļoju iespējamos variantus un nonācu pie secinājuma, ka pie kārotajiem četriem punktiem varam tikt tikai tad, ja uzvaram Velsu [kas neizdevās - 1:2]. Taču tāds ir futbols. Esmu ļoti priecīgs par iegūtajiem četriem punktiem, bet mums vēl jāskatās, kas notiks citās grupās,» Slovākijas izlases galvenais treneris Jans Kozāks atzina, ka neizšķirtu pret Angliju nebija plānojis.

«Tas ir ļoti nepatīkami. Kārtējo reizi diktējām notikumus laukumā, un mums bija daudz iespēju Slovākijas soda laukumā un ārpus tā, taču nespējām tās izmantot. Bet es ceru, ka ar laiku nāks arī vārti, jo mums ir spēlētāji, kuri prot gūt vārtus,» pēc mača taisnojās angļu treneris Rojs Hodžsons. Cik dedzīgi britu mediji pieprasīja no viņa Džeimija Vārdija un Daniela Staridža izmantošanu sākumsastāvā, tikpat dedzīgi pēc nerezultatīvās spēles viņi trenerim to pārmeta. «Pēc spēles ar Velsu visi teica, ka Vārdija un Staridža spēlēšana deva jaunas vēsmas. Kas gan būtu mainījies, ja Veins Rūnijs sāktu spēli? Vai gribat teikt, ka tad viņš realizētu tos momentus, ko citi neizmantoja?» uz žurnālistu pārmetumiem Hodžsons atbildēja ar retoriskiem jautājumiem. Kozāks norādīja, ka, viņaprāt, salīdzinot komandu kvalitātes, Anglija ir pārāka par Velsu, ko apliecināja abu savstarpējā spēle.

«Tūnētais žigulis», «Krievijas izlase: bez spēles, bez gribasspēka, bez kapteiņa», «Sniegums ir spriedums» un «0:3 vēl ir labi» - virsraksti, kādi otrdien figurēja Krievijas medijos par viņu valstsvienības izgāšanos Eiropas čempionātā. Viens no Krievijas izlases aizsargiem Vasīlijs Berezuckis gan norādīja uz problēmām valsts futbola sistēmā: «Mums jāatzīst, ka mūsu futbols pašlaik nav augstā līmenī, un jāveic nepieciešamās izmaiņas. Mēs gatavojāmies spēlēt uzbrukumā, kas mums neizdevās, un viņi mūs ķēra pretuzbrukumos. Rezultātā mums bija viena iespēja, bet viņiem kādas desmit.» Otrdien vakarā tika aizvadītas arī D grupas pēdējās spēles.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

krievija 0
slovākija 0
ukraina 0

B grupas spēle
Vārti: Ramzijs 11., N. Teilors 20., Beils 67.
48% bumbas kontrole 52%
13 (2) sitieni (pa vārtiem) 19 (11)
Varonis: Garets Beils. Velsas lielākā zvaigzne ne tikai guva vārtus un atdeva rezultatīvu piespēli. Viņa ātrums vairākkārt lika krieviem kļūdīties ar mākslīgās aizmugures veidošanu.

krievija 0
slovākija 0
ukraina 0

B grupas spēle
43% bumbas kontrole 57%
4 (2) sitieni (pa vārtiem) 28 (5)
Varonis: Matušs Kozačiks. Slovāki neizšķirtu svinēja kā uzvaru. Pret Angliju tas bija galvenais mērķis, ko sekmēja vārtsarga «sausā» spēle. Kozačikam pieci seivi, četras uzvarētas gaisa divcīņas un divas ar dūrēm izsistas bumbas no soda laukuma.

krievija 0
slovākija 0
ukraina 0

C grupas spēle
Vārti: Blaščikovskis 54.
63% bumbas kontrole 37%
19 (5) sitieni (pa vārtiem) 9 (3)
Varonis: Jakubs Blaščikovskis. Eksplozīvais pussargs spēli sāka uz rezervistu soliņa. Puslaiku pārtraukumā dodoties laukumā, viņam nevajadzēja daudz laika, lai liktu trenerim nožēlot savu izvēli - labs solo un vārtu guvums.

krievija 0
slovākija 0
ukraina 0

C grupas spēle
Vārti: Gomess 30.
29% bumbas kontrole 71%
2 (1) sitieni (pa vārtiem) 26 (9)
Varonis: Mesits Ezils. Praktiski visa Vācijas izlases uzbrukuma jauda balstās uz saspēles veidotāja Ezila pleciem. Laukumu lieliski pārredzošais pussargs veidoja saviem komandas biedriem lieliskas vārtu gūšanas iespējas.

krievija 0
slovākija 0
ukraina 0

B grupas tabula
1. Velsa 3 2 0 1 6-3 6
2. Anglija 3 1 2 0 3-2 5
3. Slovākija 3 1 1 1 3-3 4
4. Krievija 3 0 1 2 2-6 1

krievija 0
slovākija 0
ukraina 0

C grupas tabula
1. Vācija 3 2 1 0 3-0 7
2. Polija 3 2 1 0 2-0 7
3. Ziemeļīrija 3 1 0 2 2-2 3
4. Ukraina 3 0 0 3 0-5 0

Islande 45% Austrija 55%

22.VI 19.00, F grupas spēle
Komentārs: Lai kvalificētos astotdaļfinālam, nedrīkst zaudēt, bet vēlama uzvara - tad play-off būs kabatā. Pirmajās divās spēlēs gan bija pārāk bikli uzbrukumā, necenšoties kontrolēt notikumus laukumā.

Komentārs: Der tikai uzvara šajā spēlē. Jābūt uzmanīgiem ar mešanos uzbrukumā, jo tiktāl Islande spēja apturēt gan Portugāles, gan Ungārijas uzbrukumu. Tiktāl vēl nav gūtu vārtu...

Ungārija 40% Portugāle 60%

22.VI 19.00, F grupas spēle
Komentārs: Iegūstot vismaz neizšķirtu, garantēs vietu astotdaļfinālā. Der arī neizšķirts, ja Islande neuzvar diviem vai vairāk vārtiem. Tiek astotdaļfinālā arī tad, ja zaudē Portugālei, bet Islande neuzvar Austriju.

Komentārs: Iekļūšanai astotdaļfinālā var pietikt ar neizšķirtu un Austrijas zaudējumu. Uzvara nodrošinās vietu play-off, bet komplektā ar Islandes zaudējumu Austrijai - arī pirmo vietu.

Itālija 55% Īrija 45%

22.VI 22.00, E grupas spēle
Komentārs: Astotdaļfināls un pirmā vieta jau kabatā, bet treneris Antonio Konte solīja cīnīties par uzvaru. Nav skaidrs, kādā sastāvā tas tiks darīts, bet šim izlases modelim nomināli otrais sastāvs nav diži sliktāks par pirmo.

Komentārs: Der tikai un vienīgi uzvara, taču pret Itāliju droši vien uz to tiks cerēts ar pretuzbrukumiem un standartsituācijas izspēlēm. Ar neizšķirtu un zviedru zaudējumu var iegūt arī trešo vietu grupā, bet neietilps labāko četru trešo vietu pulkā.

Zviedrija 40% Beļģija 60%

22.VI 22.00, E grupas spēle
Komentārs: Zviedriem, visticamāk, gaidāms Krievijas izlases liktenis - lidošana mājup ar nepadarīta darba sajūtu. Cerībām uz astotdaļfinālu der tikai uzvara. Un vēlams - vismaz ar divu vārtu starpību.

Komentārs: Ir punkta attālumā no otrās vietas, tāpēc mešanās pa galvu, pa kaklu uzbrukumā nav nepieciešama, ja vien paralēlajā mačā Itālija nezaudē ar vairākiem vārtiem. Aizsardzība gan pieklibo, tāpēc Zlatans ir jāpieskata.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Veicina Alcheimera slimību

Dzīvošana spožām gaismām izdaiļotās metropolēs ir vilinoša, bet varētu izrādīties visai bīstama izvēle. Tāds secinājums izriet no amerikāņu zinātnieku pētījuma.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?