Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Dūšas piesiešanai janvārī

Ir auksts un prasās ne tikai pēc siltas cepures, cimdiem, bet ari pēc čili, ķiploka un citām stiprām garšām. Tāpēc šoreiz - trīs sildoši ziemas ēdieni. Rutku sautējums ir Dienas ēdienu autores un uztura skolas Vegus vadītājas Ditas Lases recepte. Rutku salātus garšīgi gatavot Ditai jau bērnībā iemācījis tētis. Tagad viņa rutkus gatavo arī siltajos ēdienos. «Man tā patīk, cik tie ir kraukšķīgi un kreptīgi! » Savukārt pašgatavotās ķilaviņas ir juristes, ēdienu blogeres un Dienas Ēdienu autores Lindas Mazures «eksperiments ar ļoti garšīgām beigām».

Ja ķeraties pie trešās receptes - kiša - gatavošanas, pats galvenais, kas jums jāzina, - pildījumam var izmantot visu, kas ledusskapī palicis pāri no iepriekšējās ballītes. Pāri vien jāpārlej krējuma un olu maisījums un jāpārrīvē cietais siers un jāšauj cepeškrāsnī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kišs ar šķiņķi, cieto sieru un garšvielām

4-6 personām vajadzēs: 3-4 plāksnes saldētas mīklas, 1 sīpols, 200 g šķiņķa, 200 g vidēji cieta siera, 100 g saldā krējuma, 2 olas, 1 paprika, garšvielas (ķimenes un sausi smaržīgie zaļumi - timiāns, rozmarīns u. c.), sāls un pipari pēc garšas
1. Mīklas plāksnes atkausē un izklāj veidnē, kārtīgi piespiežot pie maliņām.
2. Sīpolu sagriež un uz pannas apcep, šķiņķi sagriež mazos gabaliņos. Tad šķiņķi, apceptos sīpolus saber formā, pārkaisa ar zaļumiem, ķimenēm, sāli un pipariem, un daļu cietā siera.
2. Olas sakuļ ar saldo krējumu un pārlej pildījumam. Sagriež un pārliek paprikas gabaliņus. Cep cepeškrāsnī 200 grādos apmēram pusstundu.
3. Tad izņem no cepeškrāsns, pārrīvē ar atlikušo sieru un liek atpakaļ uz dažām minūtēm, līdz siers izkūst.

Rutku sautējums

2 porcijām vajadzēs: 1 vidēja rutka sakne, 150 g ķirbja, 1 sarkanā paprika, ja ir pieejami - daži topinambūri -, sīpols, daiviņa ķiploka, 1 glāze sēņu vai dārzeņu buljona, čili, lauru lapa, sāls pēc garšas, 1 ēd. k. eļļas
1. Rutku un ķirbi nomizo, sagriež kubiņos. Papriku sagriež strēmelēs. Topinambūru sagriež gabalos (pēc lieluma līdzīgos, kā griezts rutks un ķirbis). Sīpolu sagriež pusripiņās.
2. Karstā eļļā apcep garšvielas, sīpolu, rutku. Tad pievieno pārējos dārzeņus, maisot cep vēl dažas minūtes. Pielej buljonu, sautē 5-10 min.

Bez nosaukuma

Sastāvdaļas: 1kg brētliņu, 100 ml ūdens, 100 ml baltvīna, 1/2 tējk. cukura, šļuka anīsa destilāta, 5 ēd. k. rupjā jūras sāls, garšvielas pa šķipsnai - melnie pipari, smaržīgie pipari (Jamaikas pipari, virces), rozā pipari, koriandra sēklas, kaltētas apelsīna miziņas, fenheļa sēklas, kanēlis, krustnagliņas, zaļā kardamona sēklas, muskatrieksts, lauru lapas, muskatziedi, citrontimiāns.
1. Samaļ un sajauc garšvielas.
2. Brētliņas izķidā, nomazgā, nosusina un kārto traukā, ko iespējams noslogot.
3. Katrai kārtai pa virsu uzber sāli un garšvielu maisījumu.
4. Sālījuma šķidrumam uzvāra ūdeni ar cukuru, atdzesē, pielej vīnu un destilātu, pārlej zivīm.
5. Trauku noslogo un noliek vēsā vietā. Brētliņas būs iesālījušās pēc 5 dienām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūža ilguma maksimums sasniegts

Ļoti iespējams, liela daļa fiziski veselo šā brīža jauniešu nodzīvos līdz 100 gadu vecumam, taču maz ticams, ka bez fundamentālas ārējas iejaukšanās cilvēka ķermeņa darbībā šo robežu izdosies ievēro...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?