Kā izdomāji ķerties pie eko biezenīšu ražošanas?
Manam dēlam Rūdolfam bija seši mēneši - vecums, kad mazuļi parasti nobauda pirmo piebarojumu. Rūdolfs bija alerģisks, tāpēc ēdiena izvēlei pievērsu īpašu uzmanību. Biju no tām apzinīgajām mammām, kas rūpīgi vāra, sautē un blenderē visu pati, taču, dodoties ārpus mājas, mazuļa ēdināšanas jautājums atkal kļuva aktuāls. Bērnu pārtikas izvēle it kā ir pietiekama, turklāt zinu, ka mazuļu gatavajos biezeņos un citos produktos nedrīkst būt ne pesticīdu, ne citu ķimikāliju, taču gribēju savam bērnam nodrošināt vietējo uzturu. Pediatri un uztura speciālisti ir atzinuši - labākais, piemērotākais ēdiens ir tas, kas izaudzis reģionā, kur dzīvojam. Tā kā redzēju, ka Latvijā neviens neražo bērnu pārtiku un šī biznesa niša ir tukša, entuziasma vadīta, nolēmu to aizpildīt!
Sadarbojamies ar Lauksaimniecības universitātes uztura speciālistiem un Latvijas Pediatru asociāciju, un viņu vadībā tika izstrādāta biezenīšu receptūra. No idejas līdz pirmajai gatavajai biezeņa burciņai pagāja vismaz divi gadi!
Kāds ir jūsu ģimenes mīļākais ēdiens?
Manam Rūdolfam nu jau ir četri gadi, un visiem kopā mums patīk mieloties ar manis ceptām pankūkām. Mēs esam par veselīgu ēdienu, tādēļ pankūku piedevas ir pašu gatavoti ievārījumi, saldētas ogas un augļi. Starp citu, saldēšana ir labākais veids, kā ilgāk saglabāt augļos esošās uzturvielas!
Kā motivēt bērnus ēst veselīgu ēdienu?
Ir teiciens - tu esi tas, ko tu ēd, un es tam pilnība pievienojos! Jo veselīga ēšana atspoguļo tavu attieksmi pret dzīvi - cik tā ir veselīga. Tātad vienīgais veids, kā iemācīt bērniem veselīgas ēšanas pamatus, ir rādīt piemēru vecākiem pašiem. Rāšana un pamācības nelīdzēs, bet gan sabalansētas ēdienkartes paraugs ikdienā. Protams, gatavojiet ēst kopā ar bērniem, iesaistiet viņus tajā atbilstoši mazuļu spējām!
Kādi ir tavi nākotnes plāni?
Mana uzņēmuma biznesa niša tiešā veidā ir atkarīga no demogrāfiskās situācijas. Cik mazuļu piedzims, tik biezeņu ēdāju būs! Jārēķinās, protams, ar ārzemju bērnu pārtikas konkurenci. Taču esmu gatava izaicinājumiem un drīz vien līdzās biezeņiem, kurus arī ik pa laikam papildinām ar jaunām garšām, varētu parādīties arī sulas un vēl šis tas gards.
Kas iedvesmo jaunām idejām?
Mani iepriecina pozitīvs novērtējums, ko saņemu no klientiem un arī nozares speciālistu komplimenti. Labākais pārsteigums pērn bija izstādē Riga Food saņemtā Gada labākā eko produkta balva.