Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 28. decembris
Inga, Irvita, Ivita, Ingeborga

Franču gaume ar latviešu knifiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ilga
i
Liekas ka Francu vienkarsam pamat receptem pieliktie "Latviesu knifi", tas tikai dara sarezgitakas, bet nedomaju ka uzlabo tam garsu. Kad par daudz dazadas garsvielas saliktas kopa, tad tas nenozime ka beigas garsa ir uzlabota.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Pīles karpačo ar ingvera krēmu, Parmas sieru, ruk

2 personām vajadzēs: 200 g pīles krūtiņas, 70 g rikotas siera, 30 g ingvera, 30 g Monterigo siera, 30 g rukolas, 10 g trifeļu eļļas, 30 g olīveļļas, 5 g kadiķogu, sāli, piparus, rozmarīnu.
Pīles krūtiņai nogriež ādu, uzkaisa sakapātu rozmarīnu, kadiķogas, olīveļļu, sāli, piparus. Marinē divas stundas, tad ietin plēvē (to vēl var izklapēt) un liek saldētavā. Kad krūtiņa sasalusi, to plāni sagriež un kārto uz šķīvja.
Rikotas sieru sajauc ar rīvētu ingveru, sāli, pipariem.
Uz karpačo liek ingvera krēmu, sagrieztu Parmas sieru, rukolu, uzlej olīveļļu, trifeļu eļļu un pasniedz.

Kastaņu krēmzupa ar viegli apceptu pīles krūtiņu

2 personām vajadzēs: 150 g lobītu kastaņu, 40 g kartupeļu, 30 g sīpolu, 50 g pīles krūtiņas, sāli, piparus, 80 g Creme Fraiche vai trekna lauku skābā krējuma, 10 g rozmarīna, 20 g sojas mērces, 30 g olīveļļas, 100 g vistas buljona, 120 g saldā krējuma.
Sīpolus sagriež kubiņos, liek katlā ar kastaņiem, apcep olīveļļā, pielej vistas buljonu, saldo krējumu, pieliek kartupeļus, sāli, piparus, sojas mērci. Vāra, kamēr gatavi kartupeļi, visu sablendē un izberž caur sietu.
Pīles krūtiņai uzkaisa sāli, piparus, cep uz nelielas uguns ar ādu uz leju, tad liek cepeškrāsnī uz 3 minūtēm 190 grādos.
Creme fraiche vai lauku krējumu sajauc ar sakapātu rozmarīnu.
Zupu lej šķīvī, liek virsū krējumu vai Creme fraiche un plāni sagrieztu pīli.

Pīles kājas Confit terīne ar meža ogu ievārījumu,

2 personām vajadzēs: 2 pīles kājas, 300 g pīļu tauku, 30 g rozmarīna, 10 g želatīna, 200 g saldētu ogu (kazenes, dzērvenes, brūklenes, smiltsērkšķi), 40 g cukura, 50 g sarkanvīna, 40 g rudzu maizes, graudu piparus.
Uz lēnas uguns izkausē pīļu taukus, pīļu kājām uzkaisa sāli un piparus, liek pīļu taukos, pievieno rozmarīna zariņu, graudu piparus. Uz lēnas uguns, lai maigi burbuļo, vāra trīs četras stundas. Kad gaļa gatava, atdala no kauliem, pievieno nedaudz buljona vai ūdens, uzvāra, iemaisa uzbriedinātu želatīnu. Liek terīnes formā, ievieto ledusskapī. Vislabāk terīni sagatavot dienu iepriekš, tad to varēs viegli sagriezt. Šādi sagatavota terīne ļoti labi glabājas ledusskapī.
Katlā ieber ogas, cukuru, pieliek sakapātu rozmarīnu, pielej sarkanvīnu. Vāra uz lielas uguns, kamēr šķidrums novārījies. Mērce gatava.
Rudzu maizi sasaldē, plāni sagriež un liek uz pannas, cep krāsnī 180 grādos 3-4 minūtes.
Pistācijas viegli apgrauzdē, nedaudz sakapā, pārkaisa ēdienam.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?