Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Sestdiena, 16. novembris
Glorija, Banga

Gardi, sātīgi un vienkārši

Dikti jau patīk kādreiz lēnām un aizrautīgi «tamborēt» ēdienus, kad virtuvē viss virmo, cepas, grilējas, kad paēdis, šķiet, esi jau no aromātiem vien, kad atvases spriņģo apkārt un gatavas ar mazo pirkstiņu iebraukt ikvienā bļodā, lai nogaršotu topošo ēdienu.

Taču reizēm, it īpaši darba dienu vakaros, rodas vēlēšanās mīļajiem pasniegt nevis pannā ceptus kartupeļus ar apbrūninātiem cīsiņiem, bet kaut ko pagatavot ātri, vienkārši un tomēr izsmalcināti garšīgi. Restorānu 4 Rooms un Zilā govs šefpavārs Rolands Rudzāts saka - viss iespējams, ja vien to patiesi vēlamies un ir priekš kā censties. Padomājis viņš ieteic iepriekš sagatavot galvenās sastāvdaļas un raiti ķerties pie maltītes gatavošanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Cepts nēģis ar mārrutku pesto un alus želeju

Četrām personām vajadzēs: 4 ceptus nēģus (vai kūpinātu skumbriju, vai kādu citu gatavu kūpinātu vai žāvētu zivi), 250 g lapu salātu. Mārrutku mērcei vajadzēs: 10 g diļļu, 10 g pētersīļu, 1 ēd. k. mārrutku, 10 ml olīveļļas, cukuru, sāli, piparus pēc garšas. Želejai vajadzēs: 300 ml alus, 5 ml sojas mērces, 1 g ķiploka, 2 timiāna zariņus, 15 g želatīna, cukuru, sāli, piparus pēc garšas.
1. Nēģus sagriež ar lapu salātiem un kārto uz šķīvja.
2. Mārrutku mērcei visas sastāvdaļas sablenderē viendabīgā masā.
3. Gatavo alus želeju. Želatīnu iemērc ūdenī, lai uzbriest.
4. Pārējās sastāvdaļas nedaudz pavāra, tad sajauc ar uzbriedušo želatīnu, lej formā un liek ledusskapī, lai sastingst.
5. Alus želeju sagriež mazākos gabalos, kārto uz šķīvja kopā ar nēģiem, salātiem un pārlej ar mārrutku mērci.

Garšaugu buljonā gatavota bute ar siltajiem dārze

Četrām personām vajadzēs: 800 g butes vai citas baltās zivs (menca, tilapija), 300 g burkānu, 5 g sīpolu, 1 g ķiploku, 1 g fenheļa, 4 timiāna zariņus, 1 g diļļu, 2 g seleriju kātu, sāli, cukuru, piparus pēc garšas. Salātiem vajadzēs: 400 g fenheļa, 400 g seleriju kātu, 200 g sīpolu, 10 g ķiploku, 100 g spinātu, 30 g sviesta, sāli, cukuru, piparus pēc garšas. Mērcei vajadzēs: 400 g tomātu, 10 g sarkano sīpolu, 10 g pētersīļu, 20 g citrona, 200 g olīveļļas, sāli, cukuru, piparus pēc garšas.
1. Dārzeņus un garšvielas liek ūdenī un vāra aptuveni 30 minūtes, lai izdalās dārzeņu garša. Tad buljonā liek zivi un vāra līdz gatavībai. Zivi izņem.
2. Visas salātu sastāvdaļas sagriež smalkos salmiņos un viegli apcep sviestā.
3. Visas mērces sastāvdaļas liek blenderī un sasmalcina.
4. Zivi, salātus un mērci kārto uz šķīvja un pasniedz.

Karsēta sarkanvīna krēms ar rudzu maizes mērci

Četrām porcijām vajadzēs - krēmam: 100 g sarkanvīna, 500 g saldā krējuma, 60 g cukura, 10 g želatīna. Mērcei vajadzēs: 3 ēd. k. rīvētas rupjmaizes, 1 ēd. k. cukura, 20 g citrona, 200 g ūdens.
1. Želatīnu uzbriedina.
2. Cukuru karamelizē, tad pielej sarkanvīnu, nedaudz pavāra un pievieno saldo krējumu. Visu uzkarsē un iemaisa uzbriedinātu želatīnu.
3. Masu lej formās, liek ledusskapī lai sastingst.
4. Visas mērces sastāvdaļas sajauc un nedaudz pavāra, tad atdzesē, kopā ar sagatavoto krēmu kārto uz šķīvja un pasniedz.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?