Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Garlaicīgi nebūs!

Perfekcionisms kaitina. Ne vienmēr, bet tomēr. Ja perfekcija paceļas virs pūļa kā izņēmums, kā vienīgais starp citiem - kļūdainajiem, par to var un vajag sajūsmināties. Bet iedomājieties to murgaino ainu, kāda pavērtos brīdī, kad viss, pilnīgi viss būtu perfekti. Prāta sajukšana garantēta. Dzīvs bundzinieks ir interesants tieši tāpēc, ka viņš kļūdās. Līdzcilvēks ir intriģējošs ar saviem trūkumiem un lielo varbūtību būt citādam. Perfektajam nav iespēju kļūt labākam, vai ne? Principā.

Cik neinteresanti kļūtu vīni, ja visi vīndari visus vīnus radītu perfektus. No garlaicības mirtu kā dzērēji, tā arī kritiķi. Šoreiz divi dzērieni, katrs no sava plauktiņa un ar citādu pielietojumu. Nebūt ne perfekti, bet tieši tādēļ interesanti, manuprāt.

KWV Chenin Blanc 2012.

Katru gadu ar nepacietību gaidīts vīns. Vasarā tas jau būs daudz mazāk interesants un kārdinošs. KWV Chenin Blanc jau kuro gadu kaut kā izdodas būt pirmajam jaunās pasaules jaunajam vīnam, kas parādās mūsu veikalu plauktos. Ņemam dzert.

Krāsā tik tikko zaļganīgi dzeltens, aromātos vienkāršs kā T krekls. Atgādina kādus eksotiskus augļus, kuru nosaukums pagaisis no atmiņas, lielos zaļos lielveikala ābolus un citādus pavasarīgi vasarīgus jaukumus. Uz mēles vīns demonstrē teicamu skābes un augļainuma kombināciju - balanss ir ideāls. Pat gribot piekasīties, grūti atrast kādu nozīmīgu trūkumu - vīns savu cenu atstrādā ar uzviju. Tik svaigs, cik svaigs vīns vien var būt, pievilcīgais gatavu augļu saldums uz precīzā skābes rumpja «sēž« kā drēbnieka šūts uzvalks. Jādzer tūlīt, šī vīna jaunības pievilcība gaist nepiedodami ātri. Lēts, pirmšķirīgs un savādāks.

LAS MORAS Black Label Shiraz 2009

Kārtējais labais pirkums ēdējiem. Ne rīmām, bet tiem, kuri maltīti uztver kā vēl vienu veidu, kā gūt baudu. Las Moras Black label Shiraz, protams, ir lieliski baudāms arī bez pavadoņiem, bet vislabāk sevi eksponē kā komandas spēlētājs. Tumšs, rubīna sarkans, necaurredzams. Smaržā jaucas meža un dārza ogu aromāti. Ja ļausit vīnam pierast pie glāzes, tas kautrīgi parādīs arī savu tumšo pusi - espresso un melnās šokolādes smaržas. Širazam raksturīgie melnie pipari un ozolainā vaniļa šoreiz paliek otrajā plānā, un tā laikam arī ir pareizi - garšvielas nedrīkst dominēt, vai ne? Labu laiku nebija īsta iemesla par tanīniem lietot vārdu «samtains». Šis nu atkal ir piemērots brīdis. Miecvielu ir tieši tik daudz, lai vīns iegūtu stingru struktūru, bet šis skelets ir lieliski noslēpts aiz ķiršu, upeņu un citu ogu augļainuma. Forši. Janvāra vidus, iespējams, nav labākā grila sezona, bet, ja nu sadūšosieties - ar jebkādu sarkano gaļu, aizdarītu ar pikantu mērci vai vienkārši neko, Las Moras vilties neliks. Nopietni. Ja nu slimojat ar veģetārismu, tad būs jāiztiek ar olīvām un sieru. Stipru sieru. Nu, tā kaut kā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?