Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Grasos labot citu kļūdas

Jums iegājusies savdabīga tradīcija: kad ievēl Saeimā, pēc pašvaldību vēlēšanām pārejat uz Rīgas domi (RD); kad ievēl domē, nākamajās vēlēšanās grasāties pāriet uz Saeimu. Vai jums nav neērti šādi nerrot vēlētājus?

Uzreiz jāteic, ka šādas tradīcijas man nav, jo Saeimas vēlēšanās līdz šim esmu startējis tikai vienu reizi. Pirms tam un arī tagad strādāju RD, un esmu pārliecinājies, ka pašvaldību darba atslēga tomēr glabājas parlamentā, nevis pašvaldībā. It īpaši krīzes situācijā, kā tas ir pašlaik, kad dažādas funkcijas tiek nodotas pašvaldībām bez kāda nodrošinājuma.

Es uzskatu, ka šī situācija ir labojama, tomēr izdarīt to var tikai un vienīgi parlamentā. Turp tad es pašlaik taisos doties, lai labotu iepriekšējo likumdevēju pieļautās kļūdas.

Ar jūsu vārdu saista bijušās Parex bankas akcionāru Kargina un Krasovicka ietekmi SC. Vai jūs ar šiem diviem kungiem tiešām nesaista nekas vairāk par noguldītāja un bankas attiecībām?

Karginu pazīstu ļoti sen. Man ar viņu ir normālas attiecības, kas nekad nav atspoguļojušās par depozītiem piešķirtajos procentos vai kaut kā citādāk. Tāpat kā citiem Rīgas un ne tikai šīs pašvaldības ierēdņiem vien, manu algu pārskaita uz Parex banku. Pensiju man pārskaita uz Swedbank.

Kas attiecas uz jūsu minētajām saistībām, šādu tenku mūsu valstī ir pietiekami daudz. Bet, izņemot to, ko es teicu, mani ar Karginu vai kādu citu nekas nesaista. Parex bankā neesmu ņēmis ne kredītus, ne aizņēmumus.

Kad bijāt vicemērs, RD pieņēma lēmumu par nu jau skandalozā Dienvidu tilta celtniecību, kaut gan iepriekš bija izlemts attīstīt Ziemeļu šķērsojumu. Kāpēc mainījāt savas domas?

Ziemeļu šķērsojums pat ar optimālākajām izmaksām būtu savas divas reizes dārgāks par visu Dienvidu tilta izbūvi. Tam priekšroka tika dota kā lētākajam. Žēl, ka toreizējais satiksmes ministrs atteicās tam piesaistīt Eiropas līdzfinansējumu.

Sākotnējās plānotās izmaksas Dienvidu tiltam bija 90 miljoni latu, tikpat daudz maksāja arī nauda, ko celtniekiem nācās aizņemties banku konsorcijā. Bet tas tomēr nav pusmiljards, par ko tagad runā. Taisnību sakot, tas pusmiljards gan skar ne tikai pašu pārvadu, bet visu piegulošo teritoriju sakārtošanu. Sadārdzinājums notika 2005. gadā, kad tika grozīts līgums starp RD, celtniekiem un banku. Toreiz sanāca sadārdzinājums, kas arī manā skatījumā ir pārmērīgs.

Tomēr pats tilta fakts nav nekāds grēks, jo pārejas pār Daugavu pietrūkst arī šodien. Ja būtu vēl kādi trīs tilti, tas situāciju drusku glābtu. Vecie tilti - Akmens un Vanšu - ieiet strupceļā. Dienvidu tilts pēc pabeigšanas 2012. gadā tāds nebūs.

Jautāja Didzis Meļķis

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tāda kā svilpšana

Pirms kāda laika pie manis ciemos atnāca kaimiņš, lai parunātu par sadzīviskām lietām. Sarunas nobeigumā, mazliet ieklausījies no dzīvokļa nākošajās skaņās, viņš bažīgi apvaicājās: "Kla...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?