Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Grautiņi Londonā drīzāk atgādina bandu vienošanos izmantot situāciju

Skats, kas valda apkārt, ir drūms. Visiem lielākajiem veikaliem ir izsisti logi, jaunieši apzog veikalus. Vietējā laikrakstā lasīju, ka jaunākais vandalis bijis tikai septiņus gadus vecs. Izdemolēti ne tikai lielie tirdzniecības centri, bet arī mazie turku veikaliņi. Strādāju preču pārvadāšanas uzņēmumā.

Vandaļi pirmdien apturēja vienu konkurentu smago automašīnu un izlaupīja visas preces. Mani darba devēji ilgi sprieda, vai jāturpina darbs vai jāņem brīvdienas. Tomēr šodien uzņēmuma vadība nolēma, ka nepārtrauksim darbu. Londonā valda pilnīgais bardaks, ko tādu līdz šim biju redzējis tikai filmās. Nav patīkami staigāt pa ielām.

Hardijs Kausiņš Londonā

Juta Esīte Londonā

Visi veikali ielā, kurā es dzīvoju, tiek neparasti agri slēgti ciet. Ir diezgan dīvaini braukt tukšā autobusā, kad apkārt gaudo policijas sirēnas. Ir neomulīgi, jo dzīvoju Ziemeļlondonā un tas viss notiek tepat netālu. Ir sajūta, ka, ja tas notiek netālu, tas varētu notikt arī pie manis.

Kā demolētāji izlaupa vienu vietu, tā pāriet uz nākamo. Ir grūti viņus apstādināt. Viss esot sācies viena puiša dēļ, kurš šāva uz policistiem, un tad policisti aizsargājoties viņu nošāva. Domāju, ka tas tomēr ir tikai aizbildinājums un iegansts laupīšanai. Londonā ir daudz bandu, kas savā starpā karo, sevišķi priekšpilsētās. Esmu dzirdējusi, ka arī šoreiz pārsvarā laupa bandas.

Elfa Skrābane Brikstonā

Tiklīdz sākas grautiņi, tā autobusi pasažierus izsēdina un aizbrauc uz depo. Ik pa brīdim dzirdu, kā jaunieši bļaustās. Cilvēki runā, ka būs vēl grautiņi, jo bandas kopēja mērķa labā apvienosies, ņemot līdzi visus, kas ir pret politisko situāciju, apgrieztajiem pabalstiem, studentus, kuri protestē pret paaugstinātajām studiju maksām. Mēs gan jokojam, ka grautiņos piedalās tie, kuri grib jaunas kurpes vai vēlas sevi iepriecināt ar Nike treniņbiksēm. Mans draugs stāstīja, ka pieturā sēž divi 13-14 gadu veci puikas un runā - ko šodien ņemsim? Telefonu vai televizoru? Tas atgādina Latvijas 13. janvāra grautiņus. Cilvēki Latvijā vairāk grāva ne idejas, bet gan tusiņa pēc. Parastie iedzīvotāji tagad labāk izvēlas palikt mājās. Ziņās policistu runasvīrs aicina sazvanīt savus bērnus un pārliecināties, ka viņi atrodas mājās, un pašiem bez vajadzības mājas nepamest. Vakar sēdēju mājās ar trīcošām rokām, jo Brikstonas centrā dega. Līdz šim gribēju dzīvot rajona centrā, bet tagad priecājos, ka tur nedzīvoju. Žēl apzināties, cik lieli zaudējumi nodarīti Londonai. Tūristi sēž viesnīcās un naudu netērē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stāvoklis starp dzīvību un nāvi

Miruša ķermeņa atdzīvināšana kā romānā par Frankenšteinu varētu būt reālāka, nekā šķiet. Zinātnieki nākuši klajā ar pieņēmumu, ka starp dzīvību un nāvi patiešām ir vēl viens starpposms, kas varētu ...

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?