Visaugstākais transtaukskābju saturs ir dažādos saldumos un konditorejas izstrādājumos, kuru ražošanai tiek izmantotas rūpnieciski ražotas transtaukskābes, uzsver VM pārstāvji. Noteikumi attieksies gan uz Latvijā ražotiem produktiem, to vidū produktiem, kurus pasniedz sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos, gan uz produktiem, kas ievesti no citām valstīm. Plānots, ka noteikumi stāsies spēkā 2016. gada 1. janvārī, vienlaikus nosakot pārejas periodu. LETA
Grib uzlabot ēšanas paradumus
Veselības ministrija (VM) sagatavojusi noteikumu projektu par
maksimāli pieļaujamo transtaukskābju daudzumu pārtikas produktos.
Ar šo noteikumu palīdzību plānots ierobežot pārtikas produktu,
kuros ir augsts transtaukskābju saturs, patēriņu un pieejamību
sabiedrībā, uzlabojot Latvijas iedzīvotāju uztura paradumus un
sabiedrības veselības rādītājus, izklāsta VM.
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.