Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Ilgi meklēts, iekrīt Rīgā

Rīgas lidostā aizturēts starptautiskajā meklēšanā izsludināts Lietuvas pilsonis Roks Karpavičs, kuru Jaunzēlandes varas iestādes jau vairāk nekā desmit gadu meklē aizdomās par to, ka viņš ir starptautiska narkotiku un naudas atmazgāšanas karteļa vadonis, ziņo Jaunzēlandes mediji. Latvijas tiesībsargājošās iestādes notikušo komentē skopi - Valsts policija (VP) tikai apstiprina, ka 11. decembrī Rīgas lidostā aizturēts Interpola meklēšanā izsludināts vīrietis R. Karpavičs, savukārt Ģenerālprokuratūra norāda, ka šobrīd tiek gaidīts izdošanas lūgums no Jaunzēlandes.

Nesaistīti gadījumi

Jaunzēlandes mediji ziņo, ka Rīgas lidostā aizturēts lietuviešu izcelsmes kriminālās pasaules darbonis R. Karpavičs, kad viņš mēģinājis izlidot uz Turciju. Kaut gan vēl trešdien izskanēja, ka Rīgas lidostā aizturēti divi Lietuvas pilsoņi, kuri mēģinājuši rokasbagāžā uz Turciju izvest 200 000 ASV dolāru, tos nedeklarējot, izrādās, šie gadījumi savā starpā nav saistīti. Šķērsojot Latvijas robežu vietās, kur tā ir arī Eiropas Savienības ārējā robeža, ir jādeklarē līdzpaņemtā skaidrā nauda, ja tās apmērs sasniedz 10 000 eiro, pretējā gadījumā draud administratīvais sods līdz 200 latiem. Tomēr Valsts ieņēmumu dienesta Muitas pārvaldē Diena noskaidroja, ka «administratīvais pārkāpums par skaidras naudas nedeklarēšanu konstatēts citam Lietuvas Republikas pilsonim, nevis personai, par kuru ziņots Jaunzēlandes medijos».

Savukārt no VP Diena uzzināja, ka starptautiskajā meklēšanā izsludināts vīrietis lidostā Rīga aizturēts pirms desmit dienām. Aizturēšanu veikusi Valsts Robežsardze pēc VP iepriekšējas informācijas. Arī Ģenerālprokuratūrā Dienai, sīkākās detaļās neizplūstot, apstiprināja šīs ziņas, tomēr norādīja, ka tiekot gaidīts izdošanas lūgums no Jaunzēlandes, kas vēl nav saņemts. Informācijas par to, vai aizturēto vīrieti meklē arī kāda cita valsts, prokuratūrai nav. R. Karpavičs šobrīd ir aizturēts, bet Latvijā pret viņu nekādi kriminālprocesi ierosināti neesot.

Sadarbojies ar «krusttēvu»

Jaunzēlandes izmeklētāji R. Karpaviču meklē jau kopš 2001. gada, kad viņš (tolaik tikai 21 gadu vecs), izmantojot viltotu pasi, aizbēdzis no valsts. Tobrīd viņš jau divus gadus bija apsūdzētais ar kokaīnu un metamfetamīnu saistītos noziegumos, bet no apcietinājuma bija atbrīvots apmaiņā pret 100 000 Jaunzēlandes dolāru lielu drošības naudu. Savukārt pagājušā gada oktobrī Jaunzēlandes organizētās noziedzības krusttēva Ronalda Terensa Brauna tiesas prāvā R. Karpaviča vārds ticis piesaukts saistībā ar globāla narkotiku un naudas atmazgāšanas sindikāta vadīšanu.

T. R. Brauns Jaunzēlandes tiesā atzinās miljoniem dolāru vērtu narkotiku - metamfetamīna, Ecstasy un LSD - ievešanā Jaunzēlandē un tika notiesāts uz 11 gadiem cietumā. Tika arī liecināts, ka R. T. Brauns ar bankas pārskaitījumiem un skaidras naudas piegādēm R. Karpavičam esot samaksājis miljoniem dolāru. R. Karpaviča pirkstu nospiedumi esot tikuši atrasti uz no Spānijas ievestas Harija Potera sērijas grāmatas, kuras muguriņā bijušas noslēptas LSD narkotikas. Jaunzēlandes likumsargi bija arī noklausījušies R. T. Brauna un R. Karpaviča savstarpējās telefonsarunas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Stāvoklis starp dzīvību un nāvi

Miruša ķermeņa atdzīvināšana kā romānā par Frankenšteinu varētu būt reālāka, nekā šķiet. Zinātnieki nākuši klajā ar pieņēmumu, ka starp dzīvību un nāvi patiešām ir vēl viens starpposms, kas varētu ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?