Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Ir pārliecība un šampanietis

Perfekta diena izlases pirmajam pilotam. Oskara Melbārža bobsleja četrinieka ekipāža ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu Pasaules kausa (PK) izcīņas posma sacensībās Sanktmoricā uzrādīja labāko laiku abos braucienos un svinēja pirmo uzvaru 2013./2014. gada sezonā. Divnieku sacensībās Oskars Ķibermanis ar iegūto 8. vietu izkonkurēja Melbārdi. PK karuselis šonedēļ turpinās griezties Īglsas trasē Austrijā.

«Šī uzvara man ļoti bija nepieciešama pārliecības atgūšanai,» pēc finiša otrajā braucienā Melbārdis atzina, ka smagu neticības akmeni ir novēlis no saviem pleciem. Diskvalifikācija pirmajā posmā Kalgari un kritiens iepriekšējās sacensībās Vinterbergā nevarēja nepalikt bez sekām, turklāt Sanktmoricā nācās izturēt papildu psiholoģisko spiedienu, jo bobsleja Mekā atbalstīt savējos bija ieradusies Latvijas Bobsleja federācijas vadība ar prezidentu Jāni Kolu priekšgalā un izlases galvenie atbalstītāji. Pēc uzrādītā ātrākā laika pirmajā braucienā bija pamatotas bažas, ka otrajā samērā jauno pilotu Melbārdi varētu «nokost» pieredzējušais Aleksandrs Zubkovs, kurš atpalika tikai 0,04 sekundes. «Arī man bija tāda sajūta,» pēc sacensībām godprātīgi atzina Latvijas izlases treneris Sandis Prūsis. «Es bažījos arī, ka Arnts varētu pielikt, viņš pirmajā braucienā startēja pirmais, kas Sanktmoricā nav tas labākais variants.» Otrajā braucienā negaidīti krita amerikānis Niks Kaningems, kuram pirmajā piegājienā bija trešais rezultāts. Trases sakopšanas pauze izsita no līdzsvara Zubkovu, kurš kļūdījās jau trases augšdaļā. Melbārdis distanci veica labāk un pelnīti izcīnīja pirmo uzvaru olimpiskajā sezonā. Varbūt papildu spēku deva arī jaunā oriģinālā frizūra? «Daumants mums ir frizieris. Viņš arī pats sev nogriež matus visādos veidos,» atklāja Prūsis.

Oskara Ķibermaņa četrinieku ekipāžā pirmo reizi startēja Latvijas rekordists desmitcīņā Edgars Eriņš. Starta posmā rezultāti bija labi, taču trasē Ķibermanis abos braucienos pieļāva rupjas kļūdas un palika 18. vietā, kas ir sezonas sliktākais rezultāts.

Divnieku sacensībās otro nedēļu pēc kārtas izlases otrais numurs Oskars Ķibermanis «apspēlēja» vadošo pilotu Oskaru Melbārdi. Līdzīgi kā pēc iepriekšējām sacensībām Vinterbergā, arī šoreiz trenerim Sandim Prūsim nebija konkrēta izskaidrojuma notikušajam. «Pirmajā braucienā Melbārdim bija dažas kļūdas, taču otrajā braucienā rezultātam vajadzēja būt labākam. Kur ir problēma, man nav viennozīmīgas atbildes. Turpinām gan eksperimentēt. Melbārža kamanām es nomainīju asi un ieliku citu dakšu, taču tik un tā pēc zirga pakava virāžas ātrums uzskatāmi sāks dzist. Treniņbraucienos gāja tīri labi.»

Ķibermanim vienas virāžas izejā abos braucienos bija rupjākas kļūdas. Ar labu braukšanu būtu tuvu trijniekam, jo Pārdaugavā Bobsleja tehniskajā centrā ražotās Jāņa Skrastiņa divnieku kamanas patiešām slīd labi. «Jā, bet par Ķibermani tikpat labi var teikt, ka viņš bija arī ļoti tuvu kritienam. Otrajā braucienā vienā izejā kamanas jau bija uz divām slidām,» norādīja Prūsis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bobslejs

PK Sanktmoricā (Šveicē)
Divnieki. 1. B. Hefti/A. Baumanis (Šveice) 2:13,40, 2. A. Zubkovs/A. Vojevoda (Krievija) +0,18, 3. F. Frīdrihs/J. Baekers (Vācija) +0,30, 8. O. Ķibermanis/V. Leiboms +0,76, 13. O. Melbārdis/D. Dreiškens (abi Latvija) +0,93. Startēja 23. PK kopvērtējums. 1. S. Holkombs (ASV) 1252 punkti, 2. B. Hefti 1190 p., 3. A. Zubkovs 1132 p., 10. O. Melbārdis 912 p., 15. O. Ķibermanis 520 p. Četrinieki. 1. Latvija (O. Melbārdis/D. Dreiškens/A. Vilkaste/J. Strenga) 2:09,52, 2. Krievija (A. Zubkovs) +0,23, 3. Vācija (M. Arnts) +0,45, 18. Latvija (O. Ķibermanis/R. Broks/E. Eriņš/V. Leiboms) +1,52. Startēja 21. PK kopvērtējums. 1. M. Arnts 1238 p., 2. A. Zubkovs 1132 p., 3. K. Springs 1036 p., 10. O. Melbārdis 827 p., 15. O. Ķibermanis 664 p.
18.-19.I PK Īglsā (Austrija)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūža ilguma maksimums sasniegts

Ļoti iespējams, liela daļa fiziski veselo šā brīža jauniešu nodzīvos līdz 100 gadu vecumam, taču maz ticams, ka bez fundamentālas ārējas iejaukšanās cilvēka ķermeņa darbībā šo robežu izdosies ievēro...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?