Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Izlūkos pretinieku nometnē

Divu līdz šim nepieveiktu bokseru cīņā Mairis Briedis sestdien Liverpūlē sacentīsies ar britu sportistu Saimonu Valiliju. Vakara gaitā turpat arī noskaidrosies Pasaules Boksa padomes (WBC) pasaules čempiona jostas otrajā smagajā svarā obligātā pretendenta Brieža pretinieks titula cīņā, kurai jānotiek līdz nākamā gada martam. Boksa vakara tiešraide Viasat Sport Baltic kanālā sāksies sestdien pulksten 21.25, kas ir arī aptuvenais Brieža cīņas sākuma laiks.

Briedis pavasarī pēc Rīgā izcīnītās uzvaras pār nigērieti Olanrevaju Durodolu kļuva par obligāto pretendentu uz WBC pasaules čempiona jostu, bet tās īpašnieks brits Tonijs Beljū izvēlējās izvairīties no tikšanās ar latvieti jau šoruden. Beljū dzimtajā Liverpūlē notiekošā boksa vakara centrālajā cīņā bokseris titulu aizstāvēs pret amerikāni Bīdžeju Floresu, bet šī dueļa uzvarētājam līdz martam ringā jātiekas ar Briedi. Boksa aprindās jau parādījušās ziņas, ka Beljū menedžeris lūko iespējas savam aizbilstamajam agrā pavasarī tikties ar Deividu Heju, lai vēlreiz izvairītos no cīņas ar Briedi, taču WBC prezidents Maurisio Suleimans apstiprinājis, ka latvietim jābūt Beljū un Floresa cīņas uzvarētāja nākamajam pretiniekam.

Lai starp cīņām nebūtu pārāk ilgas pauzes, sestdien ringā dosies arī Latvijas bokseris, turklāt viņš to darīs tieši Liverpūlē pret Beljū sparingpartneri Valiliju, kuru piemeklējuši sacensību rīkotāji. «Tas no britu puses ir viltīgs gājiens, jo viņš ir tikpat garš, cik Beljū. Iespējams, viņi grib analizēt, kā cīnīšos pret šādu bokseri,» žurnālistiem pirms došanās uz Liverpūli stāstīja Briedis. Viņš gan uzsvēra, ka šobrīd par dueli ar Beljū vispār netiek domāts, lai sagatavotos pašreizējai cīņai. Tiesa, līdz pēdējam brīdim gatavošanās posmā paturēts prātā scenārijs, ka jācīnās tomēr pret Beljū, ja nu viņa konkurents Floress no cīņas atsakās. Tāpēc Briedis gatavojies divpadsmit raundu cīņai, lai gan pret Vailiju būs jāboksē līdz desmit raundiem.

Brieža treneris Sandis Kleins uzskata, ka funkcionāli latvietis cīņai ir sagatavojies vēl labāk, nekā tas bija maijā pirms Durodola pieveikšanas, lai gan jau toreiz speciālists stāstīja, ka tik spēcīgs Mairis vēl nekad neesot bijis. «Pēc pierakstiem redzu, ka atjaunošanās un citi rezultāti ir augstāki nekā iepriekš. Ir lielāks ātrums un zemāks pulss. No malas pāris sparingos man šķita, ka Mairim trūkst motivācijas. Iedomājos, ka tas saistīts ar nākamo pretinieku, kurš nav zināms bokseris, taču to visu mēs izrunājām. Boksēsim pret nezināmu pretinieku, bet gatavojamies par simt procentiem. Viss tagad ir lieliski,» stāstīja Kleins.

Saimons Valilijs uzvarējis visās deviņās savās līdzšinējās profesionālajās cīņās, taču viņa pretinieki bijuši zem vidējā līmeņa, un tikai vienam no viņiem, polim Vladimiram Letram (4 uzvaras, 3 zaudējumi), ir pozitīva uzvaru un zaudējumu bilance. Tiesa, 31 gadu vecais atlēts bijis sparingpartneris slavenajiem britu bokseriem Taisonam Fjūrijam, Entonijam Džošuam un tagad sparingo tieši ar Brieža konkurentu Toniju Beljū. Lai gan Valilijs netiek pieskaitīts pie elites bokseriem, talantīgajam sportistam, kurš vēl amatiera statusā izcīnījis zelta godalgu 2010. gada Labas gribas spēlēs, šī var būt karjeras lielā iespēja - panākums pret Briedi viņam ļautu iziet starmešu gaismā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bokss

Mairis Briedis
Dzimis 1985. gada 13. janvārī Rīgā (Latvija)
Augums: 186 centimetri
Profesionālajā boksā kopš 2009. gada
Bilance: 20 cīņu, 20 uzvaru (17 ar nokautu)
Boxrec rangā: 2. vieta

Saimons Valilijs
Dzimis: 1985. gada 15. augustā Midlsbro (Lielbritānija)
Augums: 191 centimetrs
Profesionālajā boksā kopš 2013. gada
Bilance: 9 cīņas, 9 uzvaras (2 ar nokautu)
Boxrec rangā: 157. vieta

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?