Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Jācieš līdz būvsezonas beigām

Līdz pat būvsezonas beigām rīdziniekiem un pilsētas viesiem jārēķinās ar sastrēgumiem ielu remonta dēļ vairākās Rīgas vietās, liecina Dienas apkopotā informācija. Izvēloties braukšanas maršrutu, daudzviet jārēķinās, ka būs jāgaida sastrēgumos. Vairākiem objektiem ir nosaukti darbu pabeigšanas termiņi, un atliek cerēt, ka tie tiks ievēroti. Līdz novembra sākumam tiks pabeigti arī darbi uz autoceļa posmā starp Juglu un Berģiem, kur veidojās iespaidīgi sastrēgumi, izraisot pat publiskas finanšu ministra Andra Vilka dusmas.

Nodalīs tranzītu

Vaicāta par tiem ielu posmiem, kuros turpinās vērienīgākie darbi un jārēķinās ar lielākajiem sastrēgumiem, Rīgas domes Satiksmes departamenta (RDSD) pārstāve Ilze Dišlere Dienai nosauca četrus objektus. Krišjāņa Valdemāra un Daugavgrīvas ielas rekonstrukciju plānots pabeigt līdz šīs būvsezonas beigām. «Pēc rekonstrukcijas un jaunā satiksmes mezgla atklāšanas tranzīta satiksmes plūsma no vietējās satiksmes tiks nodalīta, būtiski atvieglojot satiksmi galvaspilsētā,» sola I. Dišlere. Savukārt Vienības gatves posma rekonstrukciju no Ozolciema ielas līdz Kaplavas ielai plānots pabeigt līdz oktobra beigām. Līdz 30. novembrim jāpabeidz rekonstruēt pārvadu pār dzelzceļu Kārļa Ulmaņa gatvē. Augusta beigās satiksmei tika atklāta rekonstruētā pārvada puse virzienā uz centru. Līdz būvsezonas beigām tiek solīts pabeigt Dienvidu tilta 3. kārtas jeb Zemgales virziena maģistrālā transporta mezgla darbus. Līdz šim tieši aizkavējusies Dienvidu tilta 3. kārtas izbūve tika minēta par iemeslu, kāpēc netiek sākta Salu tilta rekonstrukcija.

Atsevišķu ielu remontu RDSD parasti cenšas organizēt līdz mācību gada sākumam, norāda I. Dišlere. Tātad ielās, kurās seguma nomaiņa bija plānota, tā jau ir veikta. Šogad ielu segums mainīts 18 Rīgas ielās un to posmos, piemēram, Ozolciema, Progresa, Frīdriha Candera, Stirnu ielā u. c.

Vienu joslu vairs neatstās

Pirms nedēļas plašu rezonansi izraisīja finanšu ministra Andra Vilka (Vienotība) asā reakcija tviterī par ilgstošo nīkšanu satiksmes sastrēgumā Juglā. VAS Latvijas Valsts ceļi (LVC) pārstāve Ieva Niedra Dienai norādīja, ka SIA Binders darbus šajā ceļa posmā sākusi 24. jūlijā un saskaņā ar līgumu tie jāveic līdz 5. novembrim. «Pašreiz asfaltēšanas darbi objektā faktiski ir pabeigti, atlikusi tikai ceļu horizontālā marķējuma krāsošana, barjeru uzstādīšana un nomaļu sakārtošana. Turpmākie darbi būtiskus satiksmes apgrūtinājumus vairs neradīs, jo tos būs iespējams veikt, slēdzot maksimums vienu joslu un pārējās divas atstājot satiksmei,» sola I. Niedra. LVC aicina autovadītājus ziņot Satiksmes informācijas centram par jebkādiem turpmākajiem satiksmes apgrūtinājumiem.

Ar sastrēgumiem ikdienā jāsastopas arī daudziem šoferiem Pārdaugavā, kuri brauc gar topošo Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēku Salu tilta virzienā. Inženiertīklu izbūves dēļ tiek ierobežota vai pat slēgta satiksme dažādos ielas posmos un veidojas sastrēgumi, piemēram, nobraucot no Akmens tilta uz Mūkusalas ielu. Nacionālās būvkompāniju apvienības pārstāve Ilga Sokolova Dienai pastāstīja, ka augusta beigās satiksmei pilnībā tika atvērta Valguma iela un Uzvaras bulvāris. Šo ielu krustojumā jāveic vien ceļa seguma virskārtas ieklāšana, kas plānota 20.-21. septembrī. Patlaban atsevišķos posmos ir noteikti satiksmes ierobežojumi Akmeņu un Mūkusalas ielā. Plānots, ka būvdarbi šajās ielās beigsies oktobrī, kad tiks atcelti visi ierobežojumi. Turpināsies labiekārtošanas darbi, arī gājēju ietvju seguma atjaunošana. Šos darbus ir plānots turpināt, kamēr laikapstākļi būs atbilstoši to veikšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūža ilguma maksimums sasniegts

Ļoti iespējams, liela daļa fiziski veselo šā brīža jauniešu nodzīvos līdz 100 gadu vecumam, taču maz ticams, ka bez fundamentālas ārējas iejaukšanās cilvēka ķermeņa darbībā šo robežu izdosies ievēro...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?