Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +17 °C
Apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Jāizvēlas svara kategorija

Atšķirīgs režīms pēc olimpiskajām spēlēm bija abiem Latvijas pārstāvjiem Rio svarcelšanas sacensībās. Ceturto vietu Rio ieguvusī Rebeka Koha turpināja intensīvus treniņus un pagājušās nedēļas nogalē Tartu sasniedza divus jaunus Latvijas rekordus. Artūrs Plēsnieks pāris dienu pēc atgriešanās mājās no Rio gūlās uz operācijas galda un pagaidām nopietnāk var nodarbināt tikai kāju muskulatūru.

Koha jau Rio izteicās, ka olimpiādē viņai, iespējams, bija pēdējais starts svara kategorijā līdz 53 kilogramiem. Sacensībās Tartu viņa startēja svara kategorijā līdz 58 kilogramiem un sasniedza Latvijas rekordus grūšanā (110 kilogramu) un summā (200 kg). Raušanā 18 gadu vecā Rebeka pacēla 90 kilogramu smagu svaru stieni. Sportistes svars bija 55,7 kilogrami. «Tas viņai ir normāls svars, kāds bija arī iepriekš,» Dienai skaidroja sportistes treneris Eduards Andruškevičs. «Arī ierodoties Rio bija 55 kilogrami, tad pakāpeniski samazinājām svaru uz 54 un 53 kilogramiem. Līdzīgi ir arī Artūram (Plēsniekam - aut.). Arī viņam ikdienā svars ir nedaudz lielāks - tas svārstās starp 107 un 108 kilogramiem, bet uz mačiem to samazinām zem 105 kilogramiem.»

Pēc Andruškeviča teiktā, vēl nav pieņemts galīgais lēmums Kohai turpmāk startēt tikai svara kategorijā līdz 58 kilogramiem. «Tad tomēr svaram pastāvīgi ir jābūt vismaz 58 kilogramiem. Mākslīgi pieaudzēt svaru nav prātīgi darīt, tam jānotiek pakāpeniski. Tauciņi uz vēdera jau neko labu nedos.»

Sasniegtais rezultāts Tartu atbilstot Rebekas pašreizējam svaram. «Plānojām, ka viņa jau Rio grūšanā pacels 110 kilogramus (Kohas rezultāts olimpiādē summā bija 197 (90+107) kilogrami - aut.). Būtībā viņa bija gatava rezultātam 92+112 kilogrami, bet nav arī kur steigties. Uz priekšu ir jāiet soli pa solim.»

Nākamais starts Kohai paredzēts decembra sākumā Eiropas junioru čempionātā Izraēlā. «Mums vēl ir pāris mēnešu laika, lai izlemtu, kurā svara kategorijā Rebekai startēt,» pēc Andruškeviča teiktā, jautājums par svara kategoriju vēl esot atklāts. «Ja saglabāsies pašreizējais svars, tad varbūt pirms mačiem to dabūsim lejā un viņa vēl startēs svara kategorijā līdz 53 kilogramiem. Skatīsimies, laika mums vēl ir.»

Tikmēr Artūrs Plēsnieks, kurš Rio olimpiādē bija vīlies par iegūto astoto vietu, patlaban koncentrējas nodarbībām fizioterapeita uzraudzībā. «Atveseļošanās pēc operācijas norit labi, bet pagaidām nopietnāk noslogota tiek tikai kāju muskulatūra,» skaidro Andruškevičs. Sacensībās Rio Artūram bija sāpes pleca apvidū. Uz operācijas nepieciešamību norādījusi arī Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) galvenā ārste Līga Cīrule. Pēc trenera plāna Plēsniekam jau novembrī vajadzētu svaru zālē sākt treniņus tehnikas pilnveidošanai. Kad Artūrs ar pilnu jaudu atgriezīsies sacensību apritē, gan vēl nevarot prognozēt. «Aprīlī būs Eiropas čempionāts. Vai viņš jau būs gatavs lielajiem svariem, pagaidām ir pāragri spriest. Rēķinām, ka pēc gada oktobrī pasaules čempionātā gan Artūrs būs pilnībā gatavs sasniegt labu rezultātu.»

Bet jau šā gada oktobrī atbildīgs starts paredzēts nākotnes cerībai Ritvaram Suharevam, kurš svara kategorijā līdz 77 kilogramiem pavasarī uzvarēja Eiropas U-17 čempionātā un sasniedza jaunu kontinenta rekordu. Nākamajā mēnesī Malaizijā Suharevs startēs pasaules U-17 čempionātā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?