Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Jānītis līgos dažādās Latvijas malās

Diāna Kārkliņa

Šogad, kad Līgosvētku brīvdienas ir veselas piecas, vasaras saulgriežu aktivitāšu birums dažādās Latvijas vietās ir ļoti bagātīgs, un tā nu ir katra paša vēlmju un gaumes lieta - līgot šaurākā lokā vai vērienīgā pasākumā.

Ielīgošana daudzviet jau rit pilnā sparā. Rīgā šodien, 19. jūnijā, Doma laukumā notiek tradicionālais Zāļu tirgus, kurā var iegādāties amatnieku darinājumus, lauksaimniecības produktus, jāņuzāles, vainagus. Īpaša ielīgošanas programma gaidāma k/p Ziemeļblāzma parkā, kur būs danči un rotaļas kopā ar grupu Iļģi un Rīgas Danču klubu, pie kultūras centra Imanta (te vakarā arī zaļumballe), VEF Kultūras pilī, muzejā Dauderi. 20. jūnijā ielīgošana turpināsies Kalnciema kvartāla Zāļu tirgū, kultūras centrā Iļģuciems, Čiekurkalna tirgū, Dzegužkalnā un E. Smiļģa Teātra muzejā. 21. jūnijā - īstajā vasaras saulgriežu datumā - tiks ielīgots Grīziņkalna parkā un viens no daudzajiem saistošajiem pasākumiem ārpus Rīgas risināsies Pedvālē. Te visas dienas garumā latviešu tradīcijas savīsies ar skotu kultūru, kā arī dažādu mehānismu un elektroniskās mūzikas radīto ritmu un noskaņu. Būs arī lielformāta grafikas darbu radīšana un čuguna skulptūras liešana.

23. jūnija vakarā līgošanas vietu piedāvājums paplašināsies līdz maksimumam. Litenes estrādē skatītājus pulcēs Latvijas Radio 2 dižkoncerts Līgojam Litenē!, kurā piedalīsies koristi, dejotāji un dziedātāji Olga Rajecka, Liene Šomase, Ginta Krievkalna, Žoržs Siksna, Normunds Rutulis, Guntis Veits un Valters Frīdenbergs, nakts ballē spēlēs Eolika, Credo u. c.

Bauskas novada Lejeniekos - Viļa Plūdoņa muzejā - pirmo reizi notiks Midsummer Fest jeb Jāņu festivāls, kurā saulgriežus varēs nosvinēt ar sportiskām aktivitātēm un trakulīgu ballīti. Savukārt piedzīvojumu organizācija Lūzumpunkts aicina līgotājus piedalīties Jāņu nakts mistērijā uz neapdzīvotas salas Lielupes ietekā. Būšot vainagu pīšana, piedzīvojums ar laivām un orientēšanos, izzinot piecus simbolus folklorā - sauli, zemi, gaisu, ūdeni un uguni -, kā arī mielasts, danči u. c. Pieteikšanās: [email protected], tālr. 27763940.

Jāgarlaikojas nebūs arī tiem, kas paliks Rīgā. 11. novembra krastmalā līgošana no plkst. 20.00 ritēs kopā ar maestro Raimondu Paulu. Programmā - krāšņs lieluzvedums ar Latvijas labāko koru priekšnesumu, Edgara Liepiņa dziesmām jaunās variācijās, R. Paula jaunajām, kā arī teātrim radītajām dziesmām. Piedalīsies Aija Andrejeva, Ieva Sutugova, Agnese Rakovska, Ilona Bagele, Zigfrīds Muktupāvels, Daumants Kalniņš, Mārtiņš Ruskis, Ralfs Eilands u. c., dejas līdz rītam spēlēs brāļi Auzāni un Slavenais Jersikas orķestris, kā arī Gunta Skrastiņa grupa No 1/2 vārda. Tautas tradīciju garā ieturēta līgošana kopā ar folkloras kopām, grupām Iļģi un Raxtu raxti u. c. notiks Dzegužkalnā. Dziesmas, dejas un rotaļas visu nakti!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?