Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Jāņu siers mūsdienu versijā

Vasaras saulgrieži, līgošana un jāņošana kuplā draugu pulkā nav iedomājama bez trim galvenajām lietām - alus, siera un ugunskura. Restorāna Queen šefpavārs Rolands Rudzāts aicina likt lietā izdomu un vēlēšanos svētkos iepriecināt viesus ar gardiem pašdarinātiem sāļiem un saldiem sieriem, bet alu viņš iesaka izmantot arī ēdiena pagatavošanā. Pārsteigumam katrs var sakurt mazu svētku ugunskuru uz sava šķīvja. Lai visiem gaiša dziesmota nakts, laba ēstgriba un lai pietiek spēka sagaidīt saullēktu un nomazgāties rīta rasā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Jāņu siers ar sēklām un zaļumiem

Vajadzēs: 1,5 l piena, 1 tējk. etiķa, 1 ēd. k. saulespuķu sēklu, 1 ēd. k. sezama sēklu, 1 ēd. k. linsēklu, 1 ēd. k. ķirbju sēklu, 1 ēd. k. pētersīļu, 100 g alus, 5 g cukura, sāli.
Sēklas apgrauzdē. Pienu lej katlā un karsē gandrīz līdz vārīšanās temperatūrai, tad pielej etiķi un samaisa, lai atdalās sūkalas, lej sietā vai marlē, sajauc ar sēklām, sāli un zaļumiem un atstāj, lai atdziest. Alu ar cukuru vāra, kamēr veidojas sīrupam līdzīga konsistence. Pārlej pāri sieram.

Tumšajā alū sutināta cūkgaļa ar ceptiem dārzeņi

4 personām vajadzēs: 800 g cūkas kakla karbonādes, 300 g burkānu, 250 g sīpolu, 10 g ķiploku, 100 g puravu, 500 g tumšā alus, nedaudz rozmarīna un timiāna. Dārzeņu salmiņiem: 300 g burkānu, 300 g cukīni, 300 g seleriju kātu, 300 g kartupeļu, 300 g puravu, sāli, cukuru, piparus.
Cūkgaļu sagriež kubiņos un apcep ar dārzeņiem un garšaugiem. Pielej alu un uz lēnas uguns sautē, kamēr gaļa mīksta un mērce sabiezējusi. Puravus sagriež smalkos salmiņos un apcep eļļā. Pārējos dārzeņus sagriež lielākos salmiņos un arī apcep.
Visu kārto uz šķīvja ugunskura formā, virsū nedaudz uzliek apceptos puravus un, ja nav bail no mazītiņa ugunskura, var arī aizdedzināt.

Vaniļas siers trīs panējumos

2 personām vajadzēs: 1,5 l piena, 1 tējk. etiķa, 2 ēd. k. cukura, 1 tējk. vaniļas cukura, 100 g zemeņu, 2 ēd. k. šokolādes (rīvētas), 2 ēd. k. kokosa skaidiņu, 2 ēd. k. magoņu, piparmētras lapiņas.
Pienu lej katlā un karsē gandrīz līdz vārīšanās temperatūrai, tad pielej etiķi un samaisa, lai atdalās sūkalas, lej sietā vai marlē un atdzesē. Sieru sablenderē ar cukuru un vaniļas cukuru un veido bumbiņas, kuras apviļā magoņu sēklās, kokosa skaidiņās vai šokolādē. Mērcei zemenes sablenderē ar nedaudz cukura un pasniedz ar siera bumbiņām. Dekorē ar ogām, piparmētru.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?