Jāņu siers mūsdienu versijā
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Jāņu siers ar sēklām un zaļumiem
Vajadzēs: 1,5 l piena, 1 tējk. etiķa, 1 ēd. k. saulespuķu sēklu,
1 ēd. k. sezama sēklu, 1 ēd. k. linsēklu, 1 ēd. k. ķirbju sēklu, 1
ēd. k. pētersīļu, 100 g alus, 5 g cukura, sāli.
Sēklas
apgrauzdē. Pienu lej katlā un karsē gandrīz līdz vārīšanās
temperatūrai, tad pielej etiķi un samaisa, lai atdalās sūkalas, lej
sietā vai marlē, sajauc ar sēklām, sāli un zaļumiem un atstāj, lai
atdziest. Alu ar cukuru vāra, kamēr veidojas sīrupam līdzīga
konsistence. Pārlej pāri sieram.
Tumšajā alū sutināta cūkgaļa ar ceptiem dārzeņi
4 personām vajadzēs: 800 g cūkas kakla karbonādes, 300 g
burkānu, 250 g sīpolu, 10 g ķiploku, 100 g puravu, 500 g tumšā
alus, nedaudz rozmarīna un timiāna. Dārzeņu salmiņiem: 300 g
burkānu, 300 g cukīni, 300 g seleriju kātu, 300 g kartupeļu, 300 g
puravu, sāli, cukuru, piparus.
Cūkgaļu sagriež kubiņos un apcep
ar dārzeņiem un garšaugiem. Pielej alu un uz lēnas uguns sautē,
kamēr gaļa mīksta un mērce sabiezējusi. Puravus sagriež smalkos
salmiņos un apcep eļļā. Pārējos dārzeņus sagriež lielākos salmiņos
un arī apcep.
Visu kārto uz šķīvja ugunskura formā, virsū
nedaudz uzliek apceptos puravus un, ja nav bail no mazītiņa
ugunskura, var arī aizdedzināt.
Vaniļas siers trīs panējumos
2 personām vajadzēs: 1,5 l piena, 1 tējk. etiķa, 2 ēd. k.
cukura, 1 tējk. vaniļas cukura, 100 g zemeņu, 2 ēd. k. šokolādes
(rīvētas), 2 ēd. k. kokosa skaidiņu, 2 ēd. k. magoņu, piparmētras
lapiņas.
Pienu lej katlā un karsē gandrīz līdz vārīšanās
temperatūrai, tad pielej etiķi un samaisa, lai atdalās sūkalas, lej
sietā vai marlē un atdzesē. Sieru sablenderē ar cukuru un vaniļas
cukuru un veido bumbiņas, kuras apviļā magoņu sēklās, kokosa
skaidiņās vai šokolādē. Mērcei zemenes sablenderē ar nedaudz cukura
un pasniedz ar siera bumbiņām. Dekorē ar ogām, piparmētru.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!