Katru dienu ēdot jogurtu, par 18% samazinās iespēja saslimt ar otrā tipa diabētu, atklājuši Hārvardas zinātnieki. Tiesa, līdzīgi secinājumi, tāpat kā konstatējums, ka jogurts palīdz uzturēt veselīgu svaru, iepriekš jau parādījušies arī citos pētījumos, taču šis atšķiras ar savu mērogu - tajā apsekoti ap 460 000 ASV iedzīvotāju. Lai gan pētījumā netika atsevišķi nodalīti dažādi jogurta veidi (grieķu jogurts vai tml.) un tauku saturs tajos, pētnieki sliecas uzskatīt, ka galvenās «vaininieces» pie pozitīvā efekta ir jogurtā esošās probiotiskās baktērijas. Tas savukārt liek domāt, ka līdzīga ietekme uz cilvēka organismu ir arī citiem skābpiena produktiem, kas satur šādas baktērijas.
Jogurts mazina diabēta risku
Jogurts mazina diabēta risku
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.