Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Jūnijā ēdam ārā

Uz dzīvas uguns svaigā gaisā labā kompānijā gatavots ēdiens ir gardāks par gardu, teic ugunskura zupas receptes autors pavārs Artūrs Guziks. It īpaši, ja gatavotājs un ēdāji turpat vien ap ugunskuru rosās, griežot dārzeņus, kapājot zaļumus. Artūrs savā receptē zupai neliek klāt ne kartupeļus, ne grūbas, taču, ja vēlaties, jūs to varat darīt - kartupeļus pievieno kopā ar pārējiem dārzeņiem.

Grūbas iepriekš novāra un pievieno zupai kādas 10 minūtes pirms gatavošanas beigām. Lai uzceptu uzkodu maizītes ar anšoviem (ja to tuvējā veikalā nav, var izmantot arī ķilavas) un spirdzinošo biezpiena kūku ar melonēm, gan vajadzēs izmantot virtuves cepeškrāsni, tomēr arī šie abi ir īsti vasarīgi un jūnijam piestāvoši ēdieni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Jēra un dārzeņu zupa

Sastāvdaļas: 50 g ķiploku, 150 g seleriju kātu, 250 g burkānu, 150 g sīpolu, 200 g seleriju sakņu, 3 vidēji tomāti, 1 kg jēra gaļas (ieteicams šķiņķis, bet der arī ribas, priekškājas), 70 g tomātu pastas, zaļumi pēc garšas (dilles, timiāns, rozmarīns, koriandrs), sāls, pipari pēc garšas, 2,5 l liellopa buljona (ja zupu grib šķidrāku, to var pievienot vairāk), sviests apcepšanai, 1 tējk. cukura, sāls pēc garšas

1. Čuguna katlā, kurā tiks vārīta zupa, liek sviestu. Rupjos gabalos sagriež burkānus, seleriju sakni un jēra gaļas gabalus un liek tos katlā apcepties. Cep maisot apmēram 5-7 minūtes, līdz gaļa un dārzeņi iegūst brūnu garoziņu.
2. Pēc tam, kad gaļa un dārzeņi ir apcepušies, rupjos gabalos sagriež ķiploku, seleriju kātu, tomātus un sīpolu, liek katlā cepties aptuveni 10 min. Ūdeni klāt pagaidām nelej, taču katlā būs izveidojusies sula no dārzeņiem un gaļas.
3. Kad viss jau ir apcepies, pievieno tomātu pastu un nedaudz cukura. Izmaisa. Pēc tam pievieno buljonu un vāra uz lēnas uguns aptuveni 40 min.
4. Sasien kopā pa vienai buntei zaļumu un ar visu bunti ieliek katlā. Kad zupa būs gatava, to, kas būs palicis pāri no zaļumiem, vienkārši no zupas izņems ārā. Turpina lēni vārīt vēl 20-30 min. Mīkstākie dārzeņi tad jau būs savārījušies putriņā, cietākie vēl būs gabalos.
5. Beigās pievieno sāli un piparus.

Biezpiena un meloņu kūka

Sastāvdaļas: biskvītam: 3 ēd. k. citrona sulas, 140 g miltu, 5 olas, 60 g saldkrējuma sviesta, 1 paciņa cepamā pulvera, 1 bundža nevārīta iebiezinātā piena; krēmam: 1/2 melones, 20 g želatīna, 350 g biezpiena, 60 g cukura, 100 g saldā krējuma
1. Vispirms gatavo biskvītu. Kopā saputo olas, iebiezināto pienu, citrona sulu un
sviestu.
2. Pakāpeniski pievieno miltus un cepamo pulveri. Samaisa.
3. Kūkas formā ieklāj cepampapīru, viegli ietauko un ieliek mīklu, izlīdzina visā formā vienmērīgi.
4. Biskvīta mīklu liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 20-30 minūtes.
5. Kad biskvīts gatavs, to izņem no cepeškrāsns un, neizņemot no formas, pilnībā atdzesē.
6. Gatavo krēmu. Uzbriedina un ūdens peldē izkausē želatīnu.
7. Meloni nomizo, iztīra sēkliņas un sablendē biezenī.
8. Biezpienu virtuves kombainā sasmalcina, sajauc ar meloni un cukuru.
9. Masai pievieno želatīnu, rūpīgi visu sajauc un ieliek uz 20 minūtēm ledusskapī.
10. Ar putotāju saputo saldo krējumu, uzmanīgi iecilā krēmā un pārklāj ar to atdzisušo biskvītu.
11. Ievieto kūku ledusskapī, līdz krēms pilnībā sastindzis.
12. Dekorē ar piparmētras lapiņām, rīvētu citrona miziņu.

Bez nosaukuma

Sastāvdaļas divu veidu maizītēm: 3-4 dzeltenie sīpoli, šļuka baltvīna, šļuka balzametiķa, apm. 1 ēd. k. cukura, anšovi (tik daudz, lai uz katras maizītes sanāk pa filejai), olīvas, kazas siers, ķirštomātiņi, garšvielas: svaigs timiāns, kaltēta raudene, svaigs baziliks, eļļa sīpolu apcepšanai

1. Vispirms pannā apcep sagrieztus sīpolus. Labākai garšai pielej baltvīnu, kad tas iztvaikojis, pielej balzametiķi, pieber cukuru un maisa, līdz tas izkusis un sīpoli karamelizējušies. Pieber timiānu, raudeni, samaisa.
2. Sagriež bageti pabiezās šķēlēs un vispirms apgrauzdē cepeškrāsnī uz restēm, līdz tām brūna un kraukšķīga virsiņa. Bagetes iepriekš jāapcep, lai virsiņa kraukšķīga un maizīte cepot nepiesūcas ar pildījuma mitrumu.
3. Pusei maizīšu uzliek pa kārtīgai karotei karamelizēto sīpolu, virsū uzliek vienu anšova fileju un olīvu.
4. Otrai pusei maizīšu uzziež kazas sieru, virsū liek pārgrieztu ķirštomātiņu, uzber raudeni un uzliek svaigu baziliku.
5. Maizītes liek uz plāts un cep apmēram 180 grādos cepeškrāsnī 10-15 minūtes, kamēr tās gatavas.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?