Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Jūra, velosipēdi, jūra!

«Viņa izskatās neticami labi, viņai ir četri bērni, viņa peld jūrā visu gadu,» man pastāstīja kursabiedrene Signe, kad vaicāju pēc kāda sprigana un priecīga cilvēka intervijai Liepājā. Taisnība vien Signei bija. Liepājas teātra aktrise Inese Kučinska (40) ir gan sprigana, gan izskatās labi. Ar bērniem Katrīnu, Dāvi un Terēzi tuvojas mums ar velosipēdiem.

Visi iedeguši kanēļbrūni. Dāvim no ķiveres spraucas ārā balti mati. Visu vasaru nodzīvojuši Liepājā. «Jūs taču arī peldēsit?!» Inese pavaicā man un fotogrāfam Uldim. Skaidrs! Metam nost drēbes, kas teju vai aiziet pa gaisu spēcīgā vēja dēļ, un jožam viļņos. Protams, spiedzot.

Spā un teniss

Vējš ir nikns, taču Dāvis un Terēze arī ietipina jūrā. Meiteni nogāž vilnis, taču mazā neraud. Saķer mammas roku un droši skrien tālāk. Viļņi mūs dauza, taču mēs ar Katrīnu metamies ņurkot. Dzīve ir izdevusies!

Kad bērni aiziet slaucīties, Inese rāda, kā viņa jūrā skrien. Nostājas paralēli krastam, ūdens sniedzas gandrīz līdz viduklim, un - aiziet! Es arī pamēģinu. Nav vienkārši. Pretstraume ir spēcīga, gan tad, kad viļņi metas krastā, gan tad, kad raujas atpakaļ. «Labāk par jebkuru trenažieri! Spā par velti!» Inese sauc. Vasarā jūrā viņa peld divreiz dienā - no rīta un vakarā. No rītiem peld viena - kamēr bērnus pieskata tētis, viņa aizminas līdz jūrai. Pusdienlaikā vai vakarpusē peldēties brauc visi. «Tad es ķeru mirkli, jo jāskatās bērni.» Savukārt ziemā Inese jūrā peld reizi nedēļā vai divās. «Man patīk peldēt pavasarī, kad ūdens ir vēss, bet gaiss jau silts. Kad silda pirmie saules stari.» Ziemā formas uzturēšanai pietiek ar jūru vien? «Visu ko vajag. Es esmu vingrotāja,» Inese stāsta, ka ķermenis nemīl slinkošanu.

Terēze un Dāvis gaida krastā. Drebinās, zosāda kā bruģis un matiņi uz ādas sacēlušies stāvus. «Lai rūdās,» saka Inese. Pirmais bērns, dēls, kuram tagad 20 gadu, bijis slimīgs. Sapratusi, ka bērni ir jārūda, un Katrīna ieradināta gulēt ratiņos ārā -200C salā. Kaimiņienes gan likušas Inesei manīt, ka tā ir bērna saldēšana. Toties Katrīna savu pirmo angīnu izslimojusi, kad mācījusies 6.klasē. Savukārt Inese atceras, ka reiz paaugstināto temperatūru izārstējusi ar ziemīgu peldi. Lieki jautāt, vai uz jūru ņem līdzi ausu irbuļus, lai iztīrītu slapjās ausis. Šie nav nekādi siltumnīcas stādi. Viņus līdz šim ausu sāpes neesot piemeklējušas. Ausu sāpes nav tipiska liepājnieku kaite, lai arī tā varētu šķist.

Katrīna nesen atgriezusies no tenisa nometnes Jūrmalā. Arī Dāvis esot tenisa spēlētājs. Viņam šī ir pirmā vasara uz velosipēda, tāpēc zēns mums rāda, ka spēj braukt arī pa smiltīm un kalnā. Neizdodas. Nokrīt. Raud. Uz tām sāpēm Inese apsola saldējumu. Kad asaras nožuvušas, Dāvis atkal brauc. Sauc, lai skatāmies. Puika dūšīgi uzminas un strauji nobremzē. «Es-es-es pastāstīšu kaut ko, labi?» viņš aizelsies saka. «Vienam puikam, par mani lielākam, reiz bija tā - viņš brauca ar Kates riteni un nospieda priekšējās bremzes, un apgāzās otrādi.»

Dāvis riteni pa šķembām stumj basām kājām. Neduras? «Ne-e.» Lai arī Kučinskiem neesot lauku māju, staigāt basām kājām bērni nebaidās. Kā nu ne, ja Liepājas jūrmalas smiltis ir tik zīžainas.

Suši un pankūkas

Pie runāšanas nav tikusi Terēze! Ko tu vasarā darīji? «Es esmu ziemas bērns, ne jau vasaras,» viņa nosaka nedaudz lepni. Dzimusi ziemā, tāpēc ziema viņai patīkot labāk nekā vasara. Tāpat kā tētim. «Bet vispār es esmu dziedātāja,» Terēze precizē savu hobiju.

Kas garšo Kučinsku ģimenei? «Suši!» atkan daudzbalsīgi. Paši rullējot, paši ēdot. Arī Dāvis nesen uzrullējis sev vienu suši. «Man pica garšo, un saldējums arī,» puika piebilst. Tētis esot vienīgais veģetārietis ģimenē. Arī viņam garšojot sēņu zupa un pankūkas, jo īpaši ar svaigām zemenēm. «Pankūku cepšana mums ir iemīļots rituāls,» - tā Inese. Viņa pankūkas ēd ar savas atveidojamās Skroderdienu Pindacīšas vērienu? «Nē. Daudz nevar, man uzreiz iet labumā.» Nu jau vairākus mēnešus viņa cenšas ievērot veselīgāku dzīvesveidu, tai skaitā atmetusi smēķēšanu.

Kā Inese sevi baro garīgi? «Mājās atslēdzos no darba, darbā - no mājām. Pabūt vienai sanāk reti. Nemaz nemāku būt viena, allaž apkārt kāds čalo.» Tieši tāpēc Inese šovasar mācās atpūsties. Nedarīt neko. «Tas nemaz nav viegli. Teātris daudz paņem un daudz dod. Līdz šim biju dzīvojusi patēriņa režīmā, prāts un ķermenis ieslēgts uz maksimuma.» Ne velti viņa un kolēģis Egons Dombrovskis kļuva par Liepājas teātra simpātijām un ieguva dāvanu kartes skaistumkopšanas un veselības salonā, kā arī restorānā. Inese ir liepājniece un Liepājas teātra aktrise no 1993.gada.

Drīz klāt jaunā sezona. Inese to atklās 11.septembrī ar Sūzetas lomu M. Kamoleti Pidžama sešiem, šosezon viņu redzēsim arī A. Vampilova Pīļu medībās, Viss par sievetēm. Šo sezonu Inese gaida ar prieku, jo teātrī ienāks jaunie aktieri, kuri esot gatavoti Lietuvā un neesot vēl sajutuši Rīgas indi, ļoti grib strādāt Liepājā. «Es Rīgā smoku. Paskatos vienā virzienā pa Bruņinieku ielu, otrā un kļūstu nervoza.» Liepājā Inesei viss ir vienuviet - teātris teju aiz stūra un jūra pāris minūšu braucienā ar velosipēdu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?