Sastāvdaļas 4 personām: 500 g kabaču, 2,5 ēd. k. olīveļļas, 80 g
liellopa gaļas, 100 g gaileņu, 80 ml saldā krējuma, 30 g paprikas,
30 g baklažānu, 1 neliels sīpols, sāls, pipari pēc garšas, 2
daiviņas ķiploka, 25 g cietā siera, ķirštomātiņi
dekorēšanai
1. Kabačus sagriež vienāda biezuma gabalos, un
izgrebj tiem vidu, uzber sāli, piparus un apsmidzina ar
olīveļļu.
2. Kabačus liek karstā cepeškrāsnī 180 grādos uz 3-4
minūtēm, lai liekais mitrums iztvaiko, tad izņem no krāsns un
atliek malā, lai atdziest.
3. Liellopa fileju smalki sakapā ar
nazi, apcep uz ļoti karstas pannas, pievieno garšvielas un pavisam
nedaudz saldā krējuma, ļauj tam sabiezēt, liek malā, lai
dziest.
4. Gailenes pārlasa, ja nepieciešams, notīra un apcep
karstā eļļā, pievieno garšvielas un atlikušo saldo krējumu. Kad tas
sabiezē, liek malā, lai dziest.
5. Apcep sīpolus un ķiplokus,
pievieno tomātus savā sulā un vāra, līdz mērce sabiezē, pievieno
garšvielas, sablendē un izberž caur sietu.
6. Sagriež kubiņos
papriku, cukīni, baklažānu, sīpolu un cep olīveļļā. Kad dārzeņi
mīksti, pievieno nedaudz iepriekš sagatavoto tomātu mērci un maisot
karsē, līdz mērce sabiezē.
7. Pildījumu liek izgrebtajos
kabačos, pārber ar sieru un liek cepties krāsnī 180 grādos 10-15
minūšu.
8. Pasniedz ar tomātu mērci, vēlreiz pārkaisa ar sieru
un rotā ar ķiršu tomātiņiem.