Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Kalendārs 27.VII–9.VIII

30. jūlijā Salacgrīvā

www.daba.gov.lv

Dabas aizsardzības pārvalde aicina iepazīt dabā notiekošos procesus un likumsakarības vasaras pilnbriedā, piedaloties izzinošā pasākumā dabas izglītības centrā Ziemeļvidzeme Salacgrīvā, Rīgas ielā 16. Pasākums aizsāksies ar nodarbību dabas izglītības centra telpās, bet turpināsies ar pārgājienu dabā - pludmalē, piekrastes kāpās. Piedalīšanās - bez maksas.

2. augustā dabas parkā Numernes valnis

www.daba.gov.lv

Kukaiņu nakts mērķis ir ieinteresēt un informēt dabas parka apmeklētājus par dabā notiekošo laikā, kad cilvēki visbiežāk jau guļ. Galvenie pasākuma varoņi būs naktstauriņi, galvenie stāstnieki - Dabas aizsardzības pārvaldes darbinieki. Klausītāju un dalībnieku lomā varēs iejusties ikviens Kukaiņu nakts apmeklētājs.

Dabas parks Numernes valnis ir unikāla īpaši aizsargājama dabas teritorija, kurai raksturīgi gan skujkoku meži uz osveida reljefa formām, gan nelieli ezeri, purvi un avoti. Līdz ar to te iespējams novērot tādas kukaiņu sugas, kuras citviet tik bieži nebūs sastopamas.

Pasākuma gaitā tiks gaismoti kukaiņi. Tauriņu pievilināšanai izmantos gaismas lampu. Uz gaismas apspīdētā ekrāna vairāku stundu garumā varēs apskatīt un iepazīt naktī aktīvās sugas, uzzināt svarīgāko par tauriņu sugām, viņu dzīvesveidu un aizsardzību. Visu to palīdzes izzināt Dabas aizsardzības pārvaldes darbinieks, entomologs - taureņu pētnieks Guntis Akmentiņš. Būs arī izglītojošas un radošas aktivitātes dažāda vecuma grupām.

6. augustā Mazirbē

Gadskārtējos Līvu svētkus Līvi starp zemi un jūru tradicionāli ievadīs svētku dievkalpojums Mazirbes luterāņu baznīcā. Pēc svētku svinīgas atklāšanas pie Lībiešu tautas nama sekos svētku dalībnieku gājiens uz jūrmalu, lai saņemtu laba vēlējumus svētku dienai no Jūras mātes un kopā ieskandinātu zemes un jūras melodijas. Svētku dienas gaitā tiks atvērta Lībiešu gadagrāmata 2016. Dienas gaitā - koncerti, filmas, radošās darbnīcas, spēles un konkursi kopā ar lībiešu izcelsmes bērnu un jauniešu nometnes Mierlinkizt 2016 dalībniekiem un pedagogiem, bet noslēgumā kā ierasts - zaļumballe.

12.- 14. augustā Irbenē

www.gandrs.lv

Trīs dienas un divas naktis dalībniekiem būs iespēja piedzīvot un sajust nepieradinātu mežu, citiem neatklātu zvēru taku, rāmi plūstošo upju un stiprās jūras klātbūtni. Dosimies šajā piedzīvojumā, lai kopīgi sajustu dabas spēku un jaunatklātu paši sevi! Šīs nebūs ātruma sacensības, tas būs gājiens pēc dabas varenuma! Vasaras ekspedīcijas uzvarētājs būs ikviens, taču galvenās balvas iegūs izturīgākie, saliedētākie un dabu izprotošākie dalībnieki.

Komandas vērtēsim šādās kategorijās: sieviešu, jauktās, vīriešu. Komandas lielums: divi dalībnieki. Dalības maksa: 39 eiro no personas (piesakoties un apmaksājot rēķinu līdz 31. jūlijam). Maksimālais dalībnieku skaits ir ierobežots. Lūgums pieteikties ekspedīcijai savlaicīgi!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Veicina Alcheimera slimību

Dzīvošana spožām gaismām izdaiļotās metropolēs ir vilinoša, bet varētu izrādīties visai bīstama izvēle. Tāds secinājums izriet no amerikāņu zinātnieku pētījuma.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?