Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Kanādietis ar NHL pie redzi

Ziemeļamerikas hokeja vaibsti nākamajā sezonā varētu parādīties Latvijas valstsvienības izpildījumā. Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valde otrdien par izlases galveno treneri apstiprināja 51 gadu veco kanādieti Tedu Nolanu, kurš ir vadījis arī NHL klubus Bufalo Sabres un Ņujorkas Islanders.

LHF prezidents Kirovs Lipmans valstsvienības jauno vadītāju nodēvēja par neitrālu, autoritatīvu treneri ar lielu pieredzi un labu izglītību. «Tas bija ilgstošs darbs ar, manuprāt, veiksmīgu iznākumu,» Dienai uzsvēra Lipmans. Pēdējās nedēļas laikā esot bijušas divas kandidatūras Nolans un Maiks Kīnans. Izvēle izdarīta par labu Nolanam. «Jā, Nolans ir treneris, par kuru es teicu, ka vienošanās varētu tikt panākta pagājušās nedēļas otrajā pusē. Personiski ar viņu neesmu ticies, esmu tikai runājis pa telefonu.» No tā izriet, ka Nolans vēl nebija tiešā redzeslokā, kad Lipmans pirms mēneša ar izlases trenera kandidātiem tikās Ņujorkā.

Nolana biogrāfijas ieraksti norāda uz treneri ar raksturu. Deviņdesmito gadu vidū Bufalo Sabres komandā viņam bija konflikts ar slaveno vārtsargu Dominiku Hašeku. Kad par to Bufalo News avīzes slejās uzrakstīja hokeja apskatnieks Džims Kellijs, nākamajā dienā Hašeks saplēsa Kellijam T kreklu, par ko saņēma triju spēļu diskvalifikāciju. Pēc darba uzteikšanas Bufalo Nolans noraidīja piedāvājumu kļūt par Tampabejas Lightning galveno treneri un tādējādi astoņus gadus bija ārpus NHL aprites. Sabres vadīšanas laikā viņu atzina par NHL gada labāko treneri. 2006. gadā ar Monktonas Wildcats Nolans izcīnīja Kvebekas junioru līgas galveno balvu Memorial kausu. Tajā sezonā Wildcats spēlēja arī divi Latvijas hokejisti Oskars Bārtulis un Mārtiņš Karsums.

«Viņam bija vēlme pamēģināt strādāt Eiropā. Tas bija viens no iemesliem, kāpēc treneris piekrita mūsu piedāvājumam,» skaidro Lipmans. «Nolanam patīk vadīt vidēja līmeņa komandu, jo tad ir iespēja pacelties augstākā līmenī.» No aizokeāna Nolans līdzi vedīšot tikai videooperatoru, palīgus viņam piespēlēs Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valde. «Mums ir iecere Nolanam par palīgu piesaistīt kādu no Rīgas Dinamo treneriem.» Uz pieņēmumu, ka tādā gadījumā ir divi varianti - Artis Ābols vai Viktors Ignatjevs -, Lipmans atbildēja apstiprinoši. Nolans pirmo reizi Rīgā ieradīsies 18. augustā. Treneris noskatīsies Latvijas U-20 izlases spēles Sergeja Žoltoka kausa izcīņā un Rīgas Dinamo spēles Latvijas dzelzceļa kausa izcīņā. Sezonas laikā Nolans ieradīsies Latvijā pirms pasaules U-20 čempionāta, uz Latvijas valstsvienības pārbaudes turnīru februārī Norvēģijā un pēc tam martā uz izlases sagatavošanās periodu pasaules čempionātam. Pēdējais Nolana amats bija AHL kluba Ročesteras Americans viceprezidents hokeja jautājumos. Viņu plānots izmantot kā Latvijas U-20 izlases konsultantu. Tas nozīmē, ka U-20 treneris viņš tomēr nebūs.

Nākamnedēļ Lipmanam plānota tikšanās ar Sandi Ozoliņu. «Runāsim, un tad jau redzēs,» Kirovs no konkrētas atbildes izvairījās, vai Ozoliņam varētu tikt piedāvāts atgriezties ģenerālmenedžera amatā. Ar Tedu Nolanu līgums parakstīts uz vienu gadu ar iespēju to pagarināt vēl uz diviem gadiem. Pēc pasaules čempionāta Slovākijā no amata tika atstādināts Oļegs Znaroks ar palīgiem un viss izlases apkalpojošais personāls.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Teds Nolans

Dzimis 1958. gada 7. aprīlī
Trenera karjera: 1994./1995. gadā strādāja par Hārtfordas Whalers galvenā trenera palīgu, līdz tika apstiprināts par NHL kluba Bufalo Sabres galveno treneri. 1996./1997. gadā ar Sabres uzvarēja Ziemeļaustrumu divīzijā un ieguva Jack Adams balvu kā NHL sezonas labākais treneris. 1997. gadā Sabres mainījās ģenerālmenedžeris un Nolans zaudēja amatu. No 2006. līdz 2008. gadam Nolans vadīja Ņujorkas Islanders

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Moldovas trauksmes zvans

Iepriekšējās nedēļas nogalē Moldovā notikušajā referendumā par atbalstu valsts kursam uz integrāciju Eiropas Savienībā vārda tiešā nozīmē pēdējā brīdī uzvaru ar 11,6 tūkstošu balsu pārsvar...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?