Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

«Kas notiek?» Bijām godīgi!

BALVI. Gudrības simbols

Mūsu skolā norisinājās Sudraba pūces balle, kurā apbalvo iepriekšējā gada labāko skolēnu. Šogad Sudraba pūce nonāca tagadējās Rīgas Stradiņa universitātes studentes Artas Kočānes rokās. Pateicības raksti tika arī katras absolventu klases labākajiem - Aivaram Jaundžeikaram, Intaram Kožuškevičam un Unai Pulkstenei. Šogad pasākums tika veltīts arī skolotājai, šīs tradīcijas aizsācējai Veronikai Spridzānei. Lai arī balle notika ļoti šaurā lokā, tā izvērtās patiesi sirsnīga. Vakara beigās iedegtās brīnumsvecītes lika sajust prieku par piederību mūsu skolai.

Kristīne Antonova, Balvu Valsts ģimnāzija

LĪVĀNI. Manai skolai - 90!

Svinējām varen apaļu jubileju - Līvānu 1. vidusskolas 90. dzimšanas dienu! Visas nedēļas garumā katru mācību dienu sākām ar skolas himnu, bet pēc piektās stundas gaiteņos mūs gaidīja dejotāji, kuri ierādīja deju soļus un aicināja dejot līdzi. Pārliecinājos, ka mūsu skolā mācās daudz talantīgu bērnu. Nu kā var vadīt pasākumu, pēc tam uzreiz dziedāt ar ansambli, tad aizkulisēs uzvilkt tautas tērpu, nodziedāt ar folkloras kopu un pēc tam vēl nodejot? Apbrīnoju! Vēl spilgti atmiņā palika mazā Gustava priekšnesums. Mazais uznāca uz skatuves ar ģitāru rokā un nodziedāja Selīnas Dionas dziesmu My heart will go on. Tik mīļi! Šis bija viens no maniem mīļākajiem koncertiem starp tiem, kurus skola ir rīkojusi. Tiešām izdevies! Žēl, ka mani dzimšanas dienā tā nesveic...

Irina Šahova, Līvānu 1. vidusskola

KULDĪGA. Rozes, kalni, sālsmaize

Nedēļu pavadīju Bulgārijā, kur norisinājās starptautiskā projekta Comenius dalībnieku tikšanās. Projektā iesaistījusies arī mūsu skola. Bulgārija - tās ir rozes, kalni un sālsmaize. To visu baudījām Kazanlakā. Tur ražo pasaulslaveno rožu eļļu, katru gadu jūnijā Kazanlakā notiek rožu festivāls. Bijām arī dažos tipiskos bulgāru ciematiņos ar sarkaniem māju jumtiem un burvīgu skatu uz kalniem. To skaistumu nav iespējams aprakstīt. Arī sālsmaizes baudīšana - sena tradīcija, kuru uz savas mēles izbaudījām, apmeklējot Bulgārijas skolas. Bet pati populārākā dziesma tur ir Bulgārijas roze - to zina teju visi. Taču pats lielākais pārsteigums bija, ka šīs dienvidu valsts zemi jau klāja sniega kārtiņa!

Krista Papēde, Kuldīgas 2. vidusskola

VALKA. Ierakstām multeni

Rakstot šo ziņu, aiz mana loga vējš loka koku zarus un nikni mētā lietuslāses. Cik patīkami sēdēt siltā istabā ar tējas tasi rokās! Un patīkami ir darīt to, ko vēlies tu pats - iesaku, jo tas palīdz sakārtot domas. Taču stāsts nebūs par to. Man bija iespēja iejusties kāda cita tēla ādā - ierunāt lomu multfilmā! Šī ir angļu veidota 35 minūšu gara multfilma, kas tiek rādīta uz kupola. Manas klasesbiedrenes Violeta un Hristīna saņēma piedāvājumu no robežpilsētas Valgas iztulkot multeni latviešu valodā. Kad darbiņš tika paveikts, varēja ķerties pie lomu sadales. Atzīšos, ierunāt lomu nebija tik viegli, bet tas bija viens varens piedzīvojums!

Vivita Brolīte, Valkas ģimnāzija

LIEPĀJA. Nosvīduši un transā

Liepājā mūzikas klubā Fontaine Palace uzstājās smagās rokgrupas AC/DC atveidotāji no Lietuvas - AC/DC Tribute. Grandiozais pasākums, kā dēļ tika tērēta nauda ieejas maksai, vēsai kolai un trakotām dejām, atmaksājās. Lielākie AC/DC fani, nosvīduši, slapjiem matiem un iegājuši transā, dejoja, lēkāja, dziedāja līdzi... Citi kluba apmeklētāji lieliski pavadīja laiku, malkojot pa gardam dzērienam un pievēršoties garām sarunām. Piektdienas vakars Liepājā gan jauniešiem, gan vecāka gadagājuma cilvēkiem izvērtās karsts un jautrs.

Anete Jaunzeme, Liepājas Valsts 1. ģimnāzija

KRĀSLAVA. Kā pievērst lasīšanai?

Kombuļos notika 10. Krāslavas un Dagdas novada Grāmatu svētki. Meitenes veidoja puķes no rudens lapām vai auduma, citi sacenstās dažādās stafetēs. Tautas namā pēc svinīgās pasākuma atklāšanas risinājās sarunas par veselību, dabu, par zemnieku lietām. Degustējām arī karstu zivju zupu. Skolēni negarlaikojās. Apskatīt zemessargu ekipējumu, paņemt rokās īstu ieroci, iekost pankūkas ar ievārījumu un vēl parunāt par mežiem un Harija Potera tulkošanu taču ir forši! Secināju: grāmatas un lasīšana nekur nepazudīs. Vienīgi jāatceras, ka daudz vieglāk ir panākt to, ka grāmata nonāk pie lasītāja, nevis lasītājs pie grāmatas. Lai arī tev labi iet lasīšana!

Evelīna Puzo, Krāslavas Valsts ģimnāzija

VIĻĀNI. Prieks, ka uzklausa

Rēzeknes novada pašvaldībā norisinājās jaunatnes forums, kurā piedalījāmies arī mēs, četras meitenes no Viļānu novada. Sākumā uzmundrinošus vārdus mums teica Rēzeknes novada domes priekšsēdētājs un citi deputāti. Vēlāk atsaucām atmiņā šajā gadā rīkotos pasākumus - izpletņlēkšanas kursus, skolu sadraudzības vakarus, nometnes - jauki un lietderīgi pavadīts laiks! Pēc tam darbojāmies grupās, diskutējām par jauniešu brīvā laika pavadīšanas iespējām, stāstījām par iecerēm. Dažas jaunās idejas īstenosim jau nākamgad, piemēram, sporta sacensības, literārie konkursi, mūzikas grupu saieti. Prieks, ka mūs uzklausa un atbalsta!

Laura Upeniece, Viļānu vidusskola

ROJA. Muzikāla sadraudzība

Rojas vidusskolas jauniešu ansamblis tika uzaicināts uz Sadraudzības koncertu Kuldīgā. Šādi koncerti Kuldīgas Kultūras centra jauniešu vokālajam ansamblim Solem jau ir tradīcija. Tas izvērtās par ļoti skanīgu pasākumu. Katrs kolektīvs atšķīrās ar savu odziņu - Solem savām dziesmām pavadījumu spēlēja ar balsīm, Roja sevi parādīja ar solistiem Aneti, Arvi, Sanu, Tomu un Ievu. Pelču jauktais vokālais ansamblis iepriecināja ar skaistām tautasdziesmām, bet Tukuma Raiņa ģimnāzijas jauktais koris - ar skanīgu izpildījumu.

P.S. Kuldīdznieki, kur jūs bijāt? Paši vainīgi - palaidāt garām tiešām skaistu koncertu!

Madara Krišjāne, Rojas vidusskola

DAGDA. Ģenerālmēģinājums

Mūsu skolas 11. klasēm pēdējās divas nedēļas bija kā garš maratons, jo viņi gatavoja 12. klašu žetonu vakaru. Sanāca labs! Atklājām jaunu puišu vokāli instrumentālo ansambli! Divpadsmitos iepriecināja pirmklasnieki - ir patīkami saņemt pat visīsāko pantiņu no maza ķipara. Tas bija kā ģenerālmēģinājums pirms izlaiduma. Arī svinēšana bija tāda kā pēc izlaiduma.

Daiga Krilova, Dagdas vidusskola

DOBELE. Helovīnus jau nosvinējām

Nu veselu nedēļu var darīt, ko vien sirds kāro! Lai kārtīgi ieskandinātu brīvās dienas, sarīkojām Helovīnu ballīti! Lai gan Visu svēto nakts vēl priekšā, pie mums Baltā dāma jau lidinājās tumšajos skolas gaiteņos un mošķi uzglūnēja no piķa melnajiem nostūriem. Tie, kas izgāja cauri šausmu istabai, nebija vīlušies! Noskaņu radīja arī izgrebtie ķirbji, kuri visu nedēļu, rotādami gaiteņus, gaidīja piektdienu, kad tajos iedegs svecītes. Vairāk par ķirbjiem nedēļas nogali gaidīja paši skolēni - novēlu kārtīgi atpūsties!

Jānis Skrebels, Dobeles Valsts ģimnāzija

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Moldovas trauksmes zvans

Iepriekšējās nedēļas nogalē Moldovā notikušajā referendumā par atbalstu valsts kursam uz integrāciju Eiropas Savienībā vārda tiešā nozīmē pēdējā brīdī uzvaru ar 11,6 tūkstošu balsu pārsvar...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?