Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Ķemeru izsoli aptur skandāls

Ķemeru sanatoriju kārtējo reizi apvij skandāls - 9. aprīlī plānotā sanatorijas izsole, par kuru interesi izrādījuši 17 potenciālie investori, ir atcelta. Šāds lēmums, kas tika pieņemts pēc viena no maksātnespējīgā sanatorijas investora SIA Ominasis Latvia kreditora prasības, pastiprinājis politiķu satraukumu par sanatorijas tālāko likteni.

Bijušais Ominasis pārstāvis advokāts Artūrs Spīgulis, kurš par apturēto izsoli savas bažas pauda Saeimas Pieprasījumu komisijas deputātiem, uzskata, ka lēmums par izsoles apturēšanu ir nepamatots. Tāpēc advokāts plāno vērsties pie ģenerālprokurora ar lūgumu iesniegt protestu par maksātnespējas lēmumu. Komisijas deputāti šo informāciju uztvēra ar lielu satraukumu un pieņēma lēmumu vērsties pie tieslietu ministra un ģenerālprokurora ar lūgumu izvērtēt tiesas rīcību. Savukārt uzņēmums SIA Arhiidea, kas panāca Ominasis maksātnespējas pasludināšanu un arī pieprasīja izsoles atcelšanu, uzsver, ka plānotā izsole bijusi sasteigta un tāpēc bijusi pretrunā ar kreditoru interesēm.

Iegāž neliels parāds

A. Spīgulis Saeimas deputātiem uzsvēra, ka lēmums par Ominasis maksātnespēju Jūrmalas tiesā ir pieņemts nepamatoti un par visai smieklīgu summu - 4310 latiem. Lemjot par maksātnespēju, tiesas norise ir bijusi dīvaina, jo tā nav ņēmusi vērā būtiskus apstākļus, piemēram, ka minētā parāda summa tikusi samaksāta un tikai iespējamās Arhiidea rīcības dēļ netika saņemta, uzskata advokāts. Prasītāja motivācija nav panākt izsoles apturēšanu, jo Arhiidea pats ir viens no kreditoriem, kura interesēs organizēta izsole, skaidroja A. Spīgulis. Advokāts Saeimas deputātiem paudis viedokli - Arhiidea mērķis bija panākt maksātnespējas procesa ierosināšanu un to, lai ar mantas izsoli nodarbotos maksātnespējas administrators, visticamāk, to izpārdodot pa daļām par pazeminātu cenu saistītām personām, kas to pārdotu tālāk par augstāku cenu.

Noliedz nodomu sadalīt

Savukārt Arhiidea valdes priekšsēdētājs Ēriks Grūbe Dienai uzsvēra, ka uzņēmuma motivācija, rosinot izsoles apturēšanu, bijusi pretēja - novērst sanatorijas, arī tās kustamās mantas, tālāku izpārdošanu pa daļām, jo, pēc uzņēmuma rīcībā esošajām ziņām, sanatorija daļu mantas jau ir zaudējusi un izsoles organizētājs to nav novērsis. Turklāt tik īsā laikā nav iespējams kvalitatīvi noorganizēt izsoli, tāpēc pastāvējis risks, ka sanatorija netiks pārdota vai arī tiks pārdota par summu, kas nesegtu kreditoru prasības, uzskata uzņēmums. E. Grūbe uzsvēra, ka minētie 4310 lati ir tikai daļa no Arhiidea prasībām pret Ominasis un kopējais Ķemeru sanatorijas attīstītāja parāds uzņēmumam pārsniedz 380 tūkstošu latu. E. Grūbe arī uzskata - pārmetumi par Ominasis maksātnespējas pieprasīšanu nav pamatoti, jo Ominasis darbību Latvijā ir pārtraucis un ilgstoši kavē norēķināšanos ar kreditoriem. «Mūsu lēmums rosināt izsoles apturēšanu tika pieņemts, vadoties no uzņēmuma interesēm. Kā pilsonis esmu arī ieinteresēts, lai šis arhitektūras piemineklis saglabātos, bet neuzskatu, ka plānotā izsole to nodrošinās,» uzsver E. Grūbe.

Izsolei gatavojušies cītīgi

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA), kurai bija uzdota potenciālo investoru piesaiste sanatorijai, atzīst - atvēlētais laiks līdz izsolei tiešām bijis neliels, tomēr nav pamata teikt, ka gatavošanās bijusi nepietiekama. «Darījām visu iespējamo un uzskatām, ka 17 nopietnu potenciālo investoru piesaiste ir labs rezultāts,» norāda LIAA sabiedrisko attiecību speciāliste Vineta Vilistere-Lāce, kura piebilst - pēdējās nedēļās par sanatoriju interesi pauduši arī citi potenciālie investori.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?