Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +4 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 30. novembris
Andrejs, Andrievs, Andris

Ķirbis, ingvers, kinzas lapas

Ja runātu tikai savā vārdā, tad teiktu, ka nezinu, kādu baudu var gūt, ēdot ķirbjus. Man tos patīk redzēt dārza dobēs vai priecāties, kā tie dekorē pagraba plauktus vai ražas tirgus rudenī.

Ēst? Par ķirbja galveno vērtību līdz šim uzskatīju tajā gandrīz neesošās kalorijas. Laiku pa laikam, kad mēģinu izdomāt ēdienus ar lielām porcijām, bet maz kalorijām, vāru mannas/ķirbju putru, uz 500 g ķirbja ņemot 50 g mannas. Krāsa skaista, garša ciešama - esmu sevi apmānījusi.

Birutas Ozolas virtuvē kalorijas neviens neskaita. Un, izrādās, no ķirbjiem var pagatavot ļoti garšīgus ēdienus. Birutas receptes baudīju viņas draudzeņu kompānijā un saskaitīju, ka visvairāk komplimentu tika krēmzupai. Ķirbju rausis, kā stāsta Biruta, esot tradicionāls gardums Pateicības dienā Kanādā. Savukārt es nespēju iztikt bez vairākām (!) papildporcijām ķirbja taizemiešu gaumē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Ķirbis ar ananasiem Taizemes gaumē

4 personām Vajadzēs: ēd. k. augu eļļas, sakapātu sīpolu, 4 tējk. sarkanā karija pastas, 500 g kubiciņos sagriezta ķirbja, 200 ml kokosriekstu piena, 200 ml dārzeņu buljona, 140 g zaļo pupiņu pākšu, 237 g notecinātu konservētu ananasu gabaliņu, sakapātas kinzas lapas

Sakarsē eļļu pannā un cep sīpolu kādas 5 minūtes, iejauc karija pastu, pievieno ķirbi, kokosriekstu pienu un buljonu. Vāra uz lēnas uguns minūtes 10, pievieno pupiņu pākstis un vāra vēl 10 minūtes. Iejauc ananasus un kinzu un karsē pāris minūšu. Pasniedz ar rīsiem vai ķīniešu nūdelēm. Šim ēdienam var pievienot gabaliņos sagrieztu novārītu vistas fileju, tā padarot to par galveno ēdienu.

Ķirbju un burkānu zupa ar sinepēm

4 personām Vajadzēs: 2 ēd. k. augu eļļas, 500 g kubiciņos sagriezta ķirbja, 500 g kubiciņos sagrieztu burkānu, 250 g kubiciņos sagrieztu kartupeļu, lielu plāni sagrieztu sīpolu, 750 ml vistas buljona, 2 ēd. k. franču sinepju, 2 ēd. k. sakapātu svaigu pētersīļu, sāli un piparus pēc garšas

Uz vidējas liesmas lielā katlā sakarsē eļļu. Cep ķirbi, burkānus, kartupeļus un sīpolu kādas 10 minūtes. Pievieno buljonu un 250 ml ūdens, uzvāra, samazina liesmu un vāra 50 minūtes uz ļoti lēnas uguns. Pēc tam visu samaļ blenderī, iejaucot sinepes un pētersīļus.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?