6 porcijām vajadzēs: 350 g smilšu cepumu (var izmantot divas
paciņas Selgas cepumu), 200 g sviesta, 700 g ķirbja, 1 bundža
iebiezinātā piena, 2 olas, 1/2 citrona, 35 g mannas.
1. Cepumus
sadrupina, pielej izkausētu sviestu, masu samīca un izklāj tortes
formā.
2. Ķirbi sautē nelielā ūdens daudzumā, ieber sietā un
nospiež lieko ūdeni.
3. Blenderī saliek ķirbi, iebiezināto
pienu, olas, citronu un mannu, sakuļ.
4. Masu lej formā, kurā
jau iepriekš iespiesta cepumu pamatne, un cep cepeškrāsnī 160
grādos aptuveni 40 min.
5. Kūkai ļauj atdzist, tad ieliek
ledusskapī uz pāris stundām.
6. Ķirbju kūku var pasniegt ar ogām
vai ogu mērcēm (labāk skābākām), ābolu biezeni, saldējumu utt.