Sastāvdaļas: 1 kg ķirbja, 1 sīpols, 100 g saldā krējuma, 1 ēdamkarote ar kaudzi karija, sāls, pipari, 3 ēdamkarotes sviesta, 1 ēdamkarote olīveļļas.
1. Katlā izkausē sviestu un olīveļļu, pieliek sīki sagrieztu sīpolu un apcep zeltainu. Pieliek kariju un apmaisa. Pievieno gabaliņos sagrieztu ķirbi un pāris minūtes apmaisa.
2. Pielej ūdeni - tā, lai tas nosedz ķirbi, - un vāra, kamēr ķirbis mīksts (10-15 min). Pēc garšas pieliek sāli un piparus.
3. Noņem katlu no uguns, un masu sablenderē.
4. Uzliek atpakaļ uz uguns, pielej saldo krējumu un uzvāra līdz pirmajam burbulim.