Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Kopā ar Zatleru - 120 uzņēmēju

Valsts prezidenta oficiālā vizīte Maskavā izraisījusi vēl nebijušu interesi un uzņēmēju aktivitāti - precizētie dati liecina, ka svētdien kopā ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru uz Maskavu dosies 120 uzņēmēju un pieci viņus pavadošie Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras pārstāvji. Arī kopumā delegācija būs rekordliela, aptuveni 200 cilvēku, tostarp pieci ministri, Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs, Rīgas mērs Nils Ušakovs un vēl četru pilsētu mēri, pareizticīgo Rīgas metropolīts Aleksandrs un citas amatpersonas.

Vizītes sākuma uzsvars ir atbalsts uzņēmējdarbībai un abu valstu uzņēmēju sadarbībai. Valdis Zatlers tiksies ar bijušo Krievijas premjeru, Krievijas tirdzniecības un rūpniecības kameras priekšsēdētāju Jevgeņiju Primakovu un atklās Krievijas un Latvijas biznesa forumu. Uzņēmumu sarakstā, kuru pārstāvji piedalīsies forumā, atrodami gan transporta un loģistikas, gan kokapstrādes, celtniecības un būvmateriālu ražošanas, metālapstrādes, informācijas tehnoloģijas, pārtikas rūpniecības un citu nozaru pārstāvji, piemēram, airBaltic, Latvijas dzelzceļš, SIA Sakret, Rīgas vagonbūves rūpnīca, SIA Dalkia Latvia, SIA Itera Latvija, Rēzeknes gaļas kombināts, a/s Grindeks un citas. Piedalīsies arī sešas bankas. Holdingkompānijas Baltijas Lāse valdes priekšsēdētājs un a/s Rīgas piena kombināts līdzīpašnieks Atis Sausnītis atzīst, ka nebrauc meklēt kontaktus un slēgt jaunus līgumus, bet tikties ar jau esošajiem biznesa partneriem. «Ceru, ka prioritāte šajā vizītē būs bizness un tikai pēc tam politika. Ļoti augstu vērtēju to, ka vizītes gatavošanā iesaistījusies Krievijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera, kas ir Krievijas biznesa centrā. Ir svarīgi, ka tiks noslēgti līgumi, arī biznesam ļoti nozīmīgais līgums par dubulto neaplikšanu ar nodokļiem,» norādīja A. Sausnītis. Ne tikai biznesa forumā, bet arī vizītē pie Maskavas mēra Sergeja Sobjaņina doties plāno a/s Amo Plant izpilddirektors Aleksejs Maslovs. 92,6% uzņēmuma akciju pieder Maskavas valdībai, un dzirdētas bažas, ka jaunais Maskavas mērs uzdevis veikt pilnu pilsētai piederošo uzņēmumu revīziju, kas varētu nozīmēt arī uzņēmuma pārdošanu. A/s Amo Plant ārējo sakaru direktors Igors Graurs norāda, ka neviens no īpašnieku pārstāvjiem nav pieļāvis iespēju, ka rūpnīca varētu neturpināt darbu, un nākamgad plānots izlaist 100 autobusu un 300 traktoru. Vienlaikus ir svarīgi, lai Maskavas valdība nepārskatītu bijušā mēra Jurija Lužkova laikā noslēgtās vienošanās par autobusu piegādi Maskavai. Pie Maskavas mēra dosies arī Jelgavas mērs Andris Rāviņš.

V. Zatlera un Krievijas Valsts prezidenta Dmitrija Medvedeva tikšanās notiks vienu stundu, un pēc tās plānots paziņot par kopējas vēsturnieku komisijas izveidošanu, kurai Latvijas puse līdzpriekšsēdētāja amatam deleģē profesoru Inesi Feldmani. Abu prezidentu klātbūtnē tiks parakstīti arī nozīmīgi starpvalstu līgumi

V. Zatlers tiksies arī ar Krievijas premjeru Vladimiru Putinu, Maskavas un visas Krievijas patriarhu Kirilu un KF Federālās sapulces padomes priekšsēdētāju Sergeju Mironovu. Pirmdienas vakarā Latvijas vēstnieka Edgara Skujas pieņemšanā plānots arī Raimonda Paula dziesmu koncerts, gan bez paša Maestro piedalīšanās. Sanktpēterburgā V. Zatlers piedalīsies Biznesa foruma atklāšanā un tiksies ar pilsētas vadības pārstāvjiem. Atsevišķa programma plānota Lilitai Zatlerei, viņa piedalīsies Latvijas laikmetīgās mākslas izstādes atklāšanā un apmeklēs Tretjakova galeriju.

Tikmēr Krievijas mediju pārstāvji laikrakstam Telegraf pauduši ļoti cinisku un aizvainojošu viedokli gan par V. Zatleru, gan Latvijas valsti kopumā. «Baltijas valstīm šodien nav ne politiskas, ne ekonomiskas nozīmes,» izteicies Krievijas ziņu aģentūras galvenais redaktors Sergejs Dorenko. Savukārt Krievijas Zinātņu akadēmijas akadēmiķis Mihails Deļagins ir izbrīnīts, kāpēc Krievijas prezidentam jātiekas ar V. Zatleru: «Ja kādam ko vajadzēs no kādas Baltijas republikas, tas «kāds» piezvanīs uz Vašingtonu un nokārtos šo jautājumu ar konkrētā Austrumeiropas apgabala pārvaldnieku.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Līdzšinējās vizītes

1994. g. Gunta Ulmaņa oficiālā vizīte Maskavā, kad tika parakstīts PSRS armijas izvešanas līgums.
2005. g. Vairas Vīķes-Freibergas darba vizīte, piedaloties Otrā pasaules kara beigu atceres 60. gadskārtas pasākumos.
2010. g. Valda Zatlera darba vizīte, piedaloties Otrā pasaules kara beigu atceres 65. gadskārtas pasākumos.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?